Futbolun Oscar'ı İspanya'ya - SPOR

İspanya, Hollanda’yı uzatmada yendi, tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nı kazandı

 

İspanya , Hollanda’yı uzatmada yendi , tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nı kazandı

Robben , Fabregas ile David Villa net fırsatları harcadı . Uzatmada John Heitinga kırmızı gördü . 116’da İniesta işi bitirdi . İspanya kupayı kazanan 8 . ülke olurken 2008’deki Avrupa zaferinden sonra Dünya Şampiyonluğu’nu da kazanarak duble yaptı

İspanya , Hollanda’yı uzatmada devirip şampiyon oldu . Matadorlar , üst üste Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak Fransa’dan sonra duble yapan ikinci takım unvanını da aldı . 5’te Xavi’nin ortaladığı topa Ramos kafayı çaktı ; kaleci Stekelenburg müthiş bir refleksle gole izin vermedi . 12’de Xavi’nin yaptığı ortaya David Villa arka direkte voleyi çaktı ; top yan ağlarda kaldı .

ROBBEN NET FIRSATLARI KAÇIRDI

17’de Sneijder’in uzaktan çektiği şut kaleci Casillas’ta kaldı . 45+1’de Robben’in ceza sahası sağ çaprazından çıkardığı harika şutu , Casillas alt 90’dan güçlükle kornere çeldi . 62’de Sneijder’in müthiş ara pasında Robben’in vuruşunu kaleci ayaklarıyla çıkardı . 116’da Fabregas’ın pasında İniesta sağ çaprazdan nefis vurdu : 0-1 . İspanya maçta 6’sı isabetli 18 şut , Hollanda ise 5’i isabetli 13 şut çekti .

Altın Top Diego Forlan’a Altın Eldiven de Casillas’a

İspanya’nın zaferiyle sona eren 2010 Dünya Kupası’nda Altın Top ödülünü Uruguaylı Diego Forlan kazandı . Basın mensuplarının belirlediği ankette , Forlan oyların yüzde 23 . 4’ünü aldı . Altın Eldiven ise İspanyol kaleci Casillas’ın oldu . Gol krallığını ise Alman Müller kazandı . Forlan , Müller , David Villa ve Sneijder ile birlikte 5 gol atan Alman oyuncu 3 asist yaptığı için tacı taktı . Müller aynı zamanda “en yetenekli genç oyuncu” seçildi .

İspanya’ya 31 milyon dolar prim

Dünya Kupası finalinde Hollanda’yı mağlup ederek kupanın sahibi olan İspanya , FIFA’dan 31 milyon dolar prim almaya hak kazandı . Kupayı kaybeden Hollanda ise ödül yönetmeliği gereği 25 milyon dolar alacak .  Öte yandan , 2006 Dünya Kupası şampiyonu İtalya’nın kaptanı Cannavaro kupayı final öncesi yetkililere teslim etti .



Star Gazete