Bakan Yıldırım'dan Alaplı Limanına Onay

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre Bakanlığı'nda "ÇED Raporu" aşamasında olan Alaplı Limanı'na "Tamam" dedi.

Bakan Yıldırım'dan Alaplı Limanına Onay
  Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , beraberinde Bakanlık Müsteşarı Mehmet Habip Soluk , Vali Erdal Ata , Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen , Alaplı Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu ve diğer yetkililerle birlikte , Alaplı Limanı alanı ve Alaplı-Akçakoca duble yol çalışmaları kapsamındaki tünel açma çalışmalarını inceledi . Bakan Yıldırım , incelemelerinden önce Ustaoğlu Gemi Tersanesi ' nde de brifing aldı .
Çevre Bakanlığı ' nda " ÇED Raporu " aşamasında olan ve Ulaştırma Bakanlığı ' nın da " olumlu " görüşü beklenen Alaplı Limanı alanını inceleyen Bakan Yıldırım ' a ; Liman Projesi Koordinatörü Şehir Plancısı Esra Alpago ve Alaplı Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu tarafından proje üzerinde bilgiler verildi . Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu ; Alaplı Limanı ' nın en büyük özelliğinin , Alaplı şehir merkezini ve karayolunu ulaşımda sıkıntıya sokacak bir bağlantısının olmaması olduğunu belirterek , " Alaplı halkı büyük bir heyecanlı bu projenin bir an önce hayata geçmesini bekliyor . Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz " dedi . Bakan Yıldırım , Başkan Çimenoğlu ' nun bu konuşmasının ardından , " Tamam . Siz çalışmaya devam edin . Siz girişimlerinizi aksatmadan sürdürün " dedi .
Alaplı Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ' ın Alaplı Limanı Projesi ' ne " Olur " vermesini Alaplı adına büyük bir memnuniyetle ve mutlulukla karşıladığını belirterek , " Alaplı Limanının bu aşamaya gelmesinde büyük katkıları olan başta Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve diğer ilgili Bakanlarımıza , Zonguldak Valimiz Sayın Erdal Ata ' ya ve Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan ' a , Alaplı Kaymakamı Sayın Aydın Memük ' e ve emeği geçen herkese Alaplı Belediyesi ve Alaplı halkı adına sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum " dedi .
Bakan Binali Yıldırım , Alaplı-Akçakoca arasında duble yol projesi kapsamında devam eden tünel açma çalışmalarını da inceledi . LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ' den çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Binali Yıldırım , incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada , " Görüyorsunuz , burada çalışmalar gece gündüz devam ediyor . Bir yıl sonra , Düzce-Akçakoca-Alaplı ve Ereğli arasındaki karayolu , otoyol kalitesinde duble yol olarak tamamen bitmiş olacak . Şu ana kadar bizim dönemimizde 12 bin kilometre duble yol yaptık . 6 bin kilometre daha tamamlandığında , 18 bin kilometre duble yola ulaşmış olacağız " dedi .