Avrupa Kralı İspanya artık Dünya Kralı

2010 Dünya Kupası finalinde Hollanda'yı uzatmada deviren İspanya, Avrupa'dan sonra dünyanın da en büyüğü oldu ve ilk kez bu turnuvada mutlu sona ulaştı. Johannesburg'da oynanan dev finalde Hollanda'yı 116. dakikada İniesta'nın attığı golle 1-0 mağlup eden Boğalar, kupayı kazanan 8. farklı takım oldu.

Avrupa Kralı İspanya artık Dünya Kralı
  2010 Dü ; nya Kupası finalinde Hollanda ' yı uzatmada deviren İspanya , Avrupa ' dan sonra dü ; nyanın da en bü ; yü ; ğü ; oldu ve ilk kez bu turnuvada mutlu sona ulaştı . Johannesburg ' da oynanan dev finalde Hollanda ' yı 116 . dakikada İniesta ' nın attığı golle 1-0 mağlup eden Boğalar , kupayı kazanan 8 . farklı takım oldu .

19 . Dü ; nya Kupası mü ; thiş bir final maç ; ıyla sona erdi . Gü ; ney Afrika ' da dü ; zenlenen 2010 Dü ; nya Kupası final maç ; ında İspanya , Hollanda ' yı uzatma dakikalarında kaydettiği golle 1-0 mağlup etti ve tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu . Portokallar ise 3 . kez oynadığı final maç ; ında yine mutlu sona ulaşamayarak bü ; yü ; k bir hayal kırıklığı yaşadı .
Hollanda ' da John Heitinga 109 . dakikada kırmızı kart gö ; rdü ; ve takımını 10 kişi bıraktı . Johannesburg ' da 88 bin kişilik Soccer City Stadı ' nda oynanan , ilk yarısı ve normal sü ; resi golsü ; z eşitlikle sona eren mü ; cadelede İspanyollara kupayı getiren gol İniesta ' dan geldi . Maç ; ın bü ; yü ; k bö ; lü ; mü ; nde oyunu rakip yarı alana yıkan İspanya ' nın baskısı uzatma dakikalarında galibiyeti getirdi . 116 . dakikada hızlı gelişen İspanya atağında , Fabregas ' ın pasında İniesta ceza sahası iç ; inde topla buluştu , sağ ç ; aprazdan ç ; ok sert bir şut ç ; ıkardı ve topu ağlara gö ; nderdi . Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boğalar , Euro 2008 ' den sonra 2010 ' da da Dü ; nya Kupası ' nı kaldırarak gü ; cü ; nü ; gö ; stermiş oldu . Bunun yanı sıra Dü ; nya Kupası ' nda oynadığı ilk maç ; ta İsviç ; re ' ye mağlup olan İspanya , ilk maç ; ını kaybedip kupaya uzanan tek takım olarak da tarihe geç ; ti .
Nefesleri kesen final maç ; ında genellikle oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Hollanda ise Robben ile yakaladığı ç ; ok net fırsatları kullanamadı ve evine ikincilikle dö ; ndü ; . Finale kadar hep kazanarak gelen Portakallar , turnuvadaki tek mağlubiyetini İspanya karşısında aldı . Diğer yandan daha ö ; nce Dü ; nya Kupası sevinci yaşayamayan ancak 1974 ve 1978 Dü ; nya Kupalarında final oynayan Hollanda , yine kupaya uzanamadı .
' Ahtapot Paul ' doğru tahmin yaptı
Bugü ; ne kadar Dü ; nya Kupası ' nda Almanya ' nın oynadığı tü ; m maç ; ların sonucunu doğru tahmin eden ' Ahtapot Paul ' un şampiyonluk tahmini de doğru ç ; ıktı Paul , Almanya ile Uruguay arasındaki ü ; ç ; ü ; ncü ; lü ; k maç ; ı iç ; in de Almanya ' nın kazanacağı yö ; nü ; nde tahminde bulunmuştu .
Almanya ' nın uruguay ' ı , İspanya ' nın da Hollanda ' yı yenmesiyle ahtapotun tahminleri doğru ç ; ıktı .

HOLLANDA-İSPANYA : 0-1
Hollanda : Stekelenburg 6 , Van der Wiel 7 , Heitinga 7 , Mathijsen 7 , Van Bronckhorst 6 ( Dk . 105 Braafheid ? ) , Kuyt 5 ( Dk . 71 Elia 6 ) , Van Bommel 5 , Sneijder 6 , De Jong 7 ( Dk . 99 Van der Vaart ? ) , Robben 3 , Van Persie 6
İspanya : Casillas 7 , Ramos 7 , Pique 7 , Puyol 8 , Capdevila 7 , Alonso 7 ( Dk . 87 Cesc Fabregas 7 ) , Xavi 8 , İniesta 9 , Busquets 7 , Pedro 7 ( Dk . 60 Navas 7 ) , David Villa 7 ( Dk . 105 Torres 7 )
Gol : Dk . 116 İniesta
Sarı kartlar : Van Persie , Van Bommel , De Jong , Van Bronckhorst , Robben , Van Der Wiel , Mathijsen / Puyol , Ramos , Capdevilla , İniesta , Xavi
Kırmızı kart : Dk . 109 Heitinga ( Hollanda )
Hakemler : Howard Webb 4 , Darren Cann 4 , Michael Mullarkey 4 ( İngiltere ) Stat : Soccer City

Zaman