Seri katil yakalanmamak için intihar etti

İngiltere tarihinin en büyük insan avı bitti. Polis, 2 kişiyi öldüren seri katil zanlısını köşeye sıkıştırdı. Polis çemberinde yakalanacağını anlayan zanlı, kendini vurarak intihar etti.

İngiltere tarihinin en büyük insan avı bitti. Polis, 2 kişiyi öldüren seri katil zanlısını köşeye sıkıştırdı. Polis çemberinde yakalanacağını anlayan zanlı, kendini vurarak intihar etti. İngiltere tarihinin en büyük insan avında polis, 7 gündür aradığı saldırgan Raul Moat'ın, Northumberland bölgesindeki Rothbury köyünde olduğunu tespit etti.

Polisler bölgeye sevkedildi ve başına silah dayayan katil zanlısıyla 6 saat boyunca pazarlık yapıldı. Gergin anların da yaşandığı olayda, yakalanacağını anlayan 3 çocuk babası Moat, elindeki silahla kendini vurdu.

Hastanede tedavi altına alınan katil zanlısı, kurtarılamadı.

Raul Moat, hapishaneden çıktıktan sonra önce eski kız arkadaşını ağır yaraladı. Eski kız arkadaşının polis olduğunu söylediği, ancak aslında karate öğretmeni olan yeni sevgilisini öldürdü.

Katil zanlısı, polisi 49 sayfalık bir mektupla ve defalarca telefonla arayarak tehdit etti.

Sonra da iddialara göre, kendi hayatıyla hiç ilgisi olmayan bir polis memurunu, devriye aracı içinde otururken vurarak öldürdü.

Moat'ın başına 10 bin pound yani yaklaşık 24 bin Türk lirası ödül konulmuştu.



CNN Türk