Tüzmen'den Vali Güzeloğlu'na Ziyaret

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, kenti bugünden daha iyi bir geleceğe taşıyabilmenin çabası içinde olduklarını ve bu noktada da oldukça önemli projeler hazırlandığını vurguladı

Tüzmen'den Vali Güzeloğlu'na Ziyaret
  Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu , kenti bugünden daha iyi bir geleceğe taşıyabilmenin çabası içinde olduklarını ve bu noktada da oldukça önemli projeler hazırlandığını vurguladı . Güzeloğlu , başta ' Lojistik Köy ' olmak üzere ' Çukurova Uluslararası Havaalanı Projesi ' , ' Antalya-Mersin Karayolu Bağlantısı ' gibi önemli yatırımların da Ankara ' da en kısa sürede sonuca ulaşması beklentisi içinde olduklarını söyledi .
AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen , beraberindeki partililerle birlikte ' Valiler Kararnamesi ' nin ardından Samsun ' dan Mersin ' e atanan Hasan Güzeloğlu ' nu makamında ziyaret ederek , yeni görevi nedeniyle Güzeloğlu ' na başarı dileklerini iletti . Burada konuşan Tüzmen , Mersin ' in başta dış ticaret olmak üzere turizm ve taşımacılık konusunda Türkiye ' nin en önemli kentlerinden biri olduğuna dikkat çekerek , kentin ortaya konulacak çalışma ve hayata geçirilecek projelerle önümüzdeki dönemde de kendisini öne çıkartacağına inandığını dile getirdi .
Güzeloğlu ' nu daha önce görev yaptığı Samsun ' dan tanıdığını hatırlatan Tüzmen , bu noktada da Vali Güzeloğlu ' nun bilgi birikimi ve tecrübesiyle Mersin ' de de başarılı çalışmalara imza atacağından da hiçbir şüphesinin olmadığının altını çizdi . Tüzmen , " Sayın Güzeloğlu , analitik düşünce tarzına sahip nadir yetişen insanlarımızdan biri . Kendisinin , önümüzdeki dönemde Mersin ' de çok önemli çalışmalara imza atacağına düşünüyorum . Hep birlikte çalışacağız . Mersin ' de başta organize sanayi bölgesi olmak üzere serbest bölgesi , limanımız kısacası her şeyimiz var . İş helva yapmakta . Umarım en kısa sürede birlikte yapacağız " dedi .
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu da , Mersin ' in denizcilik sektöründe ülke ekonomisine önemli katkılar sunmasının yanında deniz kavramını da sadece deniz sevgisi ve ilgisinin ötesinde ticaret ve diğer boyutlara da taşıyan bir kent olarak da kendisini öne çıkarttığını anlattı . Tüzmen ' in , Türkiye ' nin gelişmesi ve kalkınmasına uzun yıllardan bu yana önemli katkılar sunan bir bürokrat ve siyasetçi olarak kendisini yakından tanıdığını belirten Güzeloğlu , " Mersin ' de Sayın Tüzmen ile birlikte çalışacak olmanın , kenti daha güzel bir geleceğe taşıyacak olmanın heyecanını taşıyorum " diye konuştu .
Güzeloğlu , Mersin ' in sahip olduğu zenginlikleri , birikim ve dinamikleriyle mevcut potansiyeliyle Türkiye ' nin en önemli kentlerinden biri olduğunu ifade ederek , konuşmasını da şöyle sürdürdü ; " Ama bunlara sadece sahip olmak yetmiyor . Ulusal ve uluslararası gelişmelere bağlı olarak mevcut potansiyelimizi hem değerlendirmek , hem de bunu sonuca ulaştırmamız gerekiyor . İl ölçeğinde bütün çaba ve heyecanımızla kenti bugünden daha iyi bir noktaya taşıyabilmenin gayreti içinde olacağız . Bu noktada da çok önemli projelerimiz var . Özellikle turizm alanında çok önemli bir ivme , lojistik ve uluslararası ticarette belirleyici bir öğe ve uygulamanın Mersin ölçeğinde buluşmasını istiyoruz . "
Mersin ' de hayata geçirilmesi planlanan ; ' Lojistik Köy Projesi ' başta olmak üzere bölgesel ölçekteki ' Çukurova Uluslararası Havaalanı Projesi ' , ' Antalya-Mersin Karayolu Bağlantısı Projesi ' gibi önemli yatırımların verilecek destekle birlikte Ankara ' da çok daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşmasını beklentisi içinde olduklarını kaydeden Güzeloğlu , bu noktada da gerekli adımların atılacağına inandığını söyledi .