Sevgi Barış Dostluk Festivali Başlıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirilecek olan 17. Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali başlayacak.

Sevgi Barış Dostluk Festivali Başlıyor
  17 . Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali 2-3-4 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek . Ünlü sanatçıların konserleri ile renklenecek olan festivalde , birbirinden önemli kültür faaliyetleri de gerçekleştirilecek . Geçtiğimiz günlerde festival programını açıklayan Kdz . Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık , tüm halkı festivale davet etmişti .
BİRİNCİ GÜN
2 Temmuz Cuma günü başlayacak olan festivalin açılış kortejine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ' nun da gelmesi bekleniyor . Festival açılışının yapılması ile ilk gün çocuk filmi gösterileri , el sanatları sergisi , slogan yarışması , motorlu yamaç paraşütü gösterileri , tanıtım , gıda ve tekstil stantlarının açılışı ile robot gösterileri ve teknoloji tanıtımı yapılacak . Yunanistan , Romanya , Ukrayna ve Almanya kardeş kent stantlarının açılışının yapılacağı ilk günde , çeşitli ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sergileyecek . Sanayi ve otomobil stantlarının açılışının yapılacağı ilk günde , sergi açılışları , Japon Müzik Konseri , Festival Korteji , Festival Açılışı , İsmail YK konseri , Sevgi Barış Dostluk Ödül töreni , Volkan Konak konseri gerçekleştirilecek . Dolu dolu geçecek olan festivalin ilk günü havai fişek gösterileri ile tamamlanacak .
İKİNCİ GÜN
Festivalin ikinci günü de çocuk film gösterileri ile başlayacak . Radyo Kontrollü Model Uçak gösterilerinin ardından , resim sergisi açılışı , ücretsiz sağlık taraması , kardeş kent protokolü , Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu konseri , briç turnuvası , uçurtma şenliği , söyleşi ve imza günü , halk konseri , Antakya Medeniyetler Korosu konseri , Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile söyleşi yer alacak . Semah gösterilerinin sergilenmesinin ardından Erdal Sarızeybek ile açık hava paneli gerçekleştirilecek . Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları ' nın konserinin yer aldığı ikinci günün akşamı Hasan Yılmaz sahne alacak . Antakya Medeniyetler Korosu konseri ile devam edecek olan ikinci gün programında sevgi barış dostluk ödül töreni gerçekleştirilecek . Festivalin ikinci günü , Zülfü Livaneli konserinin ardından havai fişek gösterileri ile tamamlanacak .
ÜÇÜNCÜ GÜN
Tarihi ve turistik yerler gezisi ile başlayacak olan festivalin son günü çeşitli etkinliklerle devam edecek . Türkan Şoray ve Kadir İnanır söyleşisi ile sürecek olan son günde , halk dansları gösterisi , etkin müzik ve dans gösterisi , halk eğitim merkezi konseri , nostalji müzik dinletisi , yelken yarışları ödül töreni , Serdar Ortaç konseri , Kadir İnanır ve Türkan Şoray ' a sevgi barış ve dostluk ödül töreninin verilmesinin ardından ünlü sanatçı Bengü sahne alacak .
Üç gün sürecek olan festivalin sunuculuğunu ünlü manken ve sunucu İpek Tanrıyar ile VJ Bülent yapacak .