Kültür Bakanlığı Uzmanlarından İskilip'e Gezi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tarihsel-Arkeolojik Miras ve Kültür Varlıklarının Turizmde Değerlendirilmesi" konulu hizmet içi eğitim seminerine katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları Çorum'un İskilip ilçesini gezdi

  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen " Tarihsel-Arkeolojik Miras ve Kültür Varlıklarının Turizmde Değerlendirilmesi " konulu hizmet içi eğitim seminerine katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları Çorum ' un İskilip ilçesini gezdi .
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Daire Başkan Yardımcısı Halil Özkan başkanlığında ilçede tarihi ve turistik mekanları gezen bakanlık görevlileri İskilip ' e hayran kaldı .
İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi , kaya mezarları , semerciler ve leblebiciler arastası ile Bedri Rahmi Eyüboğlu Sürekli Sergi Salonunu gezen uzmanlar , ilçenin tarihi ve kültürel dokusuna hayran kalmalarına rağmen bugüne kadar tarihi dokunun bozulmaması için ilçede her hangi bir çalışma yapılmamasını ise şaşkınlıkla karşıladılar .
İlçede devam eden restorasyon çalışmaları hakkında Kaymakam Mehmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Numan Sezer ' den bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Halil Özkan , İskilip ' in eşsiz bir tarihi ve kültürel dokuya sahip olduğunu belirterek , bu tarihi dokunun korunması için imkanlar ölçüsünde her türlü desteği vereceklerini belirtti .
Şair Bedri Rahmi Eyüpoğlu anısına İskilip Kaymakamlığı , İskilip Belediyesi ve Eyüboğlu Ailesinin katkılarıyla düzenlenen " Bedri Rahmi Eyüpoğlu Sürekli Sergi Salonu ' nu gezdikten sonra ilçeden ayrıldı .