Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası 6,2 milyar sterline sigortalandı

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden İngiliz ''Lloyd's of London''a göre, 2010 Dünya Kupası 6,2 milyar sterline sigortalanırken, sigorta kapsamına FİFA, milli takımlar, yayıncılar ve turnuvanın başarısından yararlanacak diğer şirketler alınıyor.

  Sigortacılar , Dü ; nya Kupası maç ; larının yapılacağı stadyumlar ve futbol takımlarının antrenman sahalarının sigortasının 3 , 2 milyar sterline , Dü ; nya Kupası ile bağlantılı diğer iş fırsatlarının ise 3 milyar sterlin olduğunu sö ; ylü ; yorlar .

Sigortacı Chris Nash , ' ' mü ; sabakalar , teklifler , ö ; dü ; ller , sponsorluk , yayın hakları ve mali sonuç ; larla ilgili bü ; tü ; n şirketlerin sigortaya ihtiyacı bulunduğunu ' ' belirtti .

Lloyd ' s of London ' ın bir sö ; zcü ; sü ; , dolaylı mali sonuç ; ların , Dü ; nya Kupası ' nı belli bir takımın kazanması halinde satıcıların vereceği hediyelerden maç ; ların ertelenmesinin sebep olacağı yayın sorunlarına uzanabileceğini ifade etti .

Aç ; ılış tö ; reninin ertelenmesinin reklam gelirleri olan yayıncıları etkileyeceğini belirten sö ; zcü ; , buna benzer olarak herhangi bir sebepten final maç ; ının ertelenmesi durumunda insanların bilet paralarını isteyebileceğini kaydetti .

Bu tahminler , bir futbolcunun hastalanması ya da yaralanması durumunda uygulanacak sigorta poliç ; elerinin değerini kapsamıyor . Bir futbol takımında her futbolcunun değerinin eşit olduğu dü ; şü ; nü ; lmü ; yor .

Sigortacı Peter Thompson , kariyerinin en ü ; st seviyesindeki bir futbolcunun spor yaralanmalarına karşı sigortasının 40 milyon sterlini bulabileceğine işaret ediyor .

AA