Galatasaray'a hayatını vermiş - SPOR

Aksiyon Dergisi'nde Berham Kılıç'ın Brezilya'da sorularını yanıtlayan Cassio Lincoln, Galatasaray'da forma giydiği kısa dönemden, merhum Özhan Canaydın'a kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

 

Aksiyon Dergisi ' nde Berham Kılıç ' ın Brezilya ' da sorularını yanıtlayan Cassio Lincoln , Galatasaray ' da forma giydiği kısa dönemden , merhum Özhan Canaydın ' a kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu .

Şu anda Brezilya ' nın Palmeiras takımında forma giyen Lincoln , " İmza günü ' G . Saray ' a kanımı vermeye geldim ' dedin . G . Saray ' a verebileceklerini verdin mi? şeklindeki soruya , " Ben Galatasaray ' a hayatımı verdim . " ifadesiyle yanıt verirken , şunları söyledi : " Galatasaray ' a gitmeden önce Adnan Sezgin benim kulübün formasını giymek için ne kadar çalıştığımı biliyordu . O zamanlar beni satmak istemeyen Schalke 04 başkanı ile yaptığım kavgaya şahit olmuştu . Orada ben Schalke başkanına istese de istemese de her hâlükârda Galatasaray ' a gideceğimi söyledim . "

" ÖZHAN CANAYDIN BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR İNSANDI "

Lincoln , geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ve başkanlığını da yapan Özhan Canaydın ' la ilgili üzücü haberi Türkiye ' deki arkadaşı Arda Kabaklı vesilesi ile öğrendiğini belirterek , " Duyunca çok üzüldüm . Çünkü kendisi benim için çok özel bir insandı . Kulübe geldiğimde beni çok iyi karşıladı ve bana her zaman oğlu gibi davrandı . Ben de onu babam gibi görürdüm . Mekanı cennet olsun . " dedi .

GALATASARAY ' A GELİŞİ

Galatasaray için İstanbul ' a geldiğinde sarı - kırmızılı taraftarların kendisini karşılamasıyla ve gösterdikleri sıcaklıkla ilgili olarak konuşan Lincoln , " Çok etkileyiciydi . Hayatımın en güzel anlarından biriydi . Gelir gelmez o şekilde karşılanmak gerçekten unutulmazdı . " ifadelerini kullandı .

Brezilyalı futbolcu , sarı - kırmızılı takıma gelmeden önce formalarının satıldığını duyduğunu dile getirerek , " Bu beni çok etkiledi . Motive de etti . Neticede taraftar bana duyabileceği en büyük sevgiyi gösteriyordu . İtiraf etmeliyim ki taraftarların hâlâ formamı satın alıyor olmasına da çok şaşırdım . Bu benim için büyük bir memnuniyet . " şeklinde konuştu .

" KARL HEİNZ FELDKAMP , ANLAYIŞSIZ DAVRANDI "

Lincoln , " Karl Heinz Feldkamp ile sezona çok iyi başladın . Herşey çok güzel gidiyordu . Ancak Beşiktaş maçı öncesi sen ve Hakan Şükür ' ü kadro dışı bıraktı . O olay seni nasıl etkiledi? " yönündeki bir soruyu , eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp ' la yaşadıkları bu olayın , Alman çalıştırıcının anlayışsızlığından kaynaklandığını söyledi .

" Evet dediğiniz gibi herşey -neredeyse Galatasaray ' daki bütün zamanımda olduğu gibi- yolunda gidiyordu . " diyen Lincoln , şöyle devam etti : " Bu olay teknik direktörün anlayışsızlığından kaynaklandı . Ben ve Hakan ( Şükür ) her zaman profesyonelce davrandık . Bizi kadro dışı bırakması için hiçbir neden yoktu . "

" ADALETSİZLİĞİ SEVMİYORUM "

Ligde 2008 - 2009 sezonunun başında yine bir alman çalıştırı Michael Skibbe ile iyi bir başlangıç yaptığı hatırlatılan Lincoln , o dönem harika bir sezon geçirdiğini söyledi .

Brezilyalı futbolcu , " İkinci sezonunda Michael Skibbe ile harika bir Lincoln görüyoruz . Baros , Kevel , Lincoln , Arda ' nın zevk veren futboluna şahit oluyoruz . O dönemdeki başarıyı getiren faktör neydi? şeklindeki soruya , " Evet dediğiniz gibi harika bir dönem geçirdim . Ama bu arkadaşlarımın yardımları ile oldu . En önemli etkeni daha önce de belirttim . Mücadeleci bir takımımız vardı . Servet ' in yönettiği iyi bir defans , Mehmet Topal ' lı bir orta saha ve hücumda ben , Arda , Kewel ve Baros ile iyi bir takım oluşturuyorduk . " karşığılığını verdi .

Sezon ortasında sarı - kırmızılı kulüp tarafından Skibbe ' nin görevine son verilmesini de değerlendiren Lincoln , " Skibbe ' nin takımdan gönderilme tarzını hiç beğenmedim . Elinden geleni yapmaya çalışıyordu . Adaletsizliği sevmiyorum . " şeklinde konuştu .

" FENERBAHÇE - GALATASARAY DERBİSİ , TEKNİK OLARAK DEĞİL ; REKABET OLARAK ÇOK ÖNEMLİ "

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçlarla ilgili fikirleri de sorulan Lincoln , bu maçların dünyanın en çok etkileyici ve duygu yoğunluğunun çok olan karşılaşmalardan biri olduğunu ifade ederken , " Belki teknik olarak değil ama rekabet açısından böyle diyebiliriz . Oynayanlar neden bahsettiğimi çok iyi bilir . " diye konuştu .

ARDA ' YA ÖVGÜ

Galatasaray ' ın şimdiki takım kaptanı ve eski takım arkadaşı Arda Turan ' ın bambaşka bir insan bambaşka bir insan olduğunu söyleyen Brezilyalı futbolcu , " Çok yetenekli ; kendisinden beklenenler ile yıldız olmanın zorluklarını öğreniyordu . Çok iyi bir çocuk . " şeklinde konuştu .

" GALATASARAY ' LA ÇOK KUVVETLİ BİR BAĞIM VAR "

Lincoln , son olarak , " Yolun , tekrar Türkiye ' ye düşer mi? sorusuna ise şu karşığılı verdi : " Fırsatım vardı ama ben istemedim . Çünkü Galatasaray ' ın dışında bir kulüptü . Taraftarıyla ve orada yaşadığım güzel zamanlar hatırına hâlâ Galatasaray ' la çok kuvvetli bir bağım var . Bununla beraber biraz nefes almak için bu zamana ihtiyacım vardı . Şimdi yeni bir davet gelirse seve seve düşünürüm ve kim bilir belki bir gün Türkiye ' ye dönebilirim . "

Star Gazete