Davutoğlu: Kriz Değil Barış İstiyoruz İstanbul

-DAVUTOĞLU: KRİZ DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ İSTANBUL (A.A) - 07.06.2010 - DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU, AVRASYA COĞRAFYASINDA ARTIK KRİZLER, GERGİNLİ

 

-DAVUTOĞLU : KRİZ DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ

İSTANBUL ( A . A ) - 07 . 06 . 2010 - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Avrasya coğrafyasında artık krizler , gerginlikler ve çatışmalar yerine barış , düzen ve refah olmasını istediklerini belirtti .

Davutoğlu , yarın başlayacak Asya ' da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansının ( AİGK-CICA ) 3 . Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi çerçevesinde düzenlenen Avrasya ' da Ekonomik ve Güvenlik İşbirliği toplantısının sonunda , eş başkan Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi .

Bu toplantının Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ' in girişimiyle başlayan çok önemli bir toplantı olduğunu kaydeden Davutoğlu , yarın AİGK konferansının 3 . zirvesinin düzenleneceğini hatırlattı .

Dönem başkanlığının yarın Türkiye ' ye geçeceğini belirten Davutoğlu , yıl sonuna doğru da Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığını üstleneceklerini bildirdi .

AİGK zirvesi çerçevesinde bu yıl bir ilk yaparak bugün çok katılımlı Avrasya toplantısını düzenlediklerini anımsatan Davutoğlu , bu toplantıya AİGK üyelerinin yanı sıra AGİT Troykası ve uluslararası örgüt temsilcilerinin katıldığını kaydetti . Davutoğlu , toplantının çok kapsayıcı bir atmosferde geçtiğini , verimli bir görüş alışverişi yaptıklarını bildirdi .

Bakan Davutoğlu , bu girişimin küresel barışa büyük katkı yapacak olan bir çaba olduğunu belirterek , dünyadaki çoğu sorunun Avrasya bölgesinde olduğunu ve bu sorunların çözümünde karşılıklı güvenin ve güven artırıcı önlemlerin öne çıkmasını istediklerini kaydetti . Davutoğlu , " Avrasya coğrafyasında artık krizler , gerginlikler ve çatışmalar yerine barış , düzen ve refah olsun istiyoruz " dedi .

Kazakistan Dışişleri Bakanı Saudabayev de konferansın tarihçesini anlatarak , başlarda kimsenin tanımadığı AİGK ' nın şimdi 18 yaşında , 22 üyesi olan uluslararası bir saygın kurum olduğunu kaydetti .

07 . 06 . 2010 19 : 46 : 04