Sera Üzümü Üreticisine Kazandırdı

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen üzüm, bu yıl yüksek fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürdü.

Sera Üzümü Üreticisine Kazandırdı
  İlçede hasadına Nisan ayı sonunda başlanan ve ilk çıktığında kilosu 15 TL . ' den alıcı bulan örtü altındaki üzüm hasadı tamamlanırken , son hasattan elde edilen üzümün ise kilosu 2 TL ' den satıldığı belirtildi . İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün , ilçe genelinde 251 dönüm seradaki üzümden yaklaşık 750 ton üzüm hasadının gerçekleştirildiğini söyledi . Örtü altında ' Yalova incisi ' cinsi üzüm üretiminin yapıldığını , fiyatların iyi olmasıyla da üreticiye iyi bir gelir getirdiğini ifade eden Gün , örtü altında üzüm üretimini arttırmak amacıyla çalışmalara aralıksız devam ettiklerini , bu konuda düzenlenen toplantılarla üreticileri bilinçlendirdiklerini belirtti .
Örtü altında üzüm hasadının ilk olarak Nisan ayı sonunda Atakent beldesi Susanoğlu Mahallesi ' nde Şahin Akça isimli çiftçinin 4 dönümlük bağından yapılıp , hasadı yapılan 200 kilo üzümün kilosunun 15 TL . ' den satıldığını dile getiren Gün , hasadı yapılan üzümlerin İstanbul , Ankara gibi büyük şehirlere gönderildiğini söyledi . Açık alanda bir dönüm bağdan ortalama 400 kilo üzüm hasat edilirken , örtü altından ise 3 ton çıktığına dikkat çeken Gün , üretim maliyetinin düşük , fiyatların yüksek olması nedeniyle örtü altında üzüm üreticiliğinin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti .
İlçe genelinde toplam 18 bin 500 dekarlık alanda üzüm üretimin yapıldığına ve bu alandan yaklaşık 8 bin 500 ton üzüm hasadının gerçekleştirileceğine değinen Gün , " Açıkta üzüm üretimi Uzuncaburç beldesi ile Göksu Vadisi köyleri olan Keben , Sabak , Karakaya , Kargıcak , Gündüzler ve Kepez köylerinde yoğun bir şekilde yapılıyor . Örtü altında üzüm hasadı tamamlanırken örtü altında hasat sezonu Haziran ayı sonunda
başlayacak " dedi .