Savcı psikolojik durumumdan faydalandı

Albay Cemal Temizöz davasının kilit tanığı Mehmet Nuri Binzet, “Savcı psikolojik durumumdan faydalandı” dedi.

Savcı psikolojik durumumdan faydalandı
  Şırnak ' ta 1993-95 yılları arasında işlenen 20 cinayetten sorumlu tutulan ve aralarında Albay Cemal Temizö ; z ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak ile itirafç ; ıların da bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada ifade veren kilit tanık Mehmet Nuri Binzet , ' Savcı benim psikolojik durumumdan faydalandı , Emekli ve muvazzaf subayların isimlerini vermemi istedi ' diye konuştu .

Şırnak ' ta , 1993-95 yılları arasında işlenen 20 cinayetten sorumlu tutulan Kayseri eski İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizö ; z , Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak , Abdulhakim Gü ; ven , Adem Yakin , Hıdır Altuğ , Kukel Atak ve Temer Atak ' ın yargılanmalarına Diyarbakır 6 ' ıncı Ağır Ceza Mahkemesi ' nde devam edildi . Duruşmada , tutuklu sanıklar , avukatları ve mü ; dahil avukatlar hazır bulundu . Duruşma nedeniyle Diyarbakır adliyesi iç ; inde ve dışında gü ; venlik ö ; nlemleri en ü ; st seviyeye ç ; ıkarıldı . Adliye binasına girmek isteyenler , bina dışında ve iç ; inde 4 noktada arandıktan sonra , duruşma salonuna alındı . Bugü ; nkü ; duruşma da 3 kamerayla kayıt altına alındı .

Davanın 14 ' ü ; ncü ; duruşmasında , bir ö ; nceki celsede , verdiği tü ; m ifadeleri geri ç ; eken ve savcılar tarafından ifadelerinin ç ; arpıtıldığını savunan , davanı kilit tanığı Mehmet Nuri Binzet ' in dinlenilmesine devam edildi .

Aynı zamanda sanıklardan Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak ' ın kardeşi olan Binzet ' e , geç ; en yıl Mart ayında Diyarbakır ' da savcıya verdiği ve iddianamede yer bulan ifadeleri soruldu . İfadelerini reddetmeyi sü ; rdü ; ren Binzet , davanın dosyasına bir tü ; rlü ; ulaşamadığını belirterek , Midyat ' ta ifade verdiği savcı B . Ö ; . hakkında soruşturma başlatılması iç ; in ne yapabileceğini mahkeme heyetinden ö ; ğrenmek istediğini sö ; yledi . Savcı B . Ö ; ' nü ; n nasıl bir vicdana sahip olduğunu şimdi daha iyi anladığını belirten tanık Binzet , ' İzzet Padır , Abdullah Ö ; zdemir , Abdurrezzak Binzet , bizim aşiretin saygın , ö ; nde gelen kişileridir . Bu insanları ö ; ldü ; rmemize kim izin verebilir ' dedi .

SAVCI KORUCU OLDUĞUM DÖ ; NEME AİT RESİMLERİ İSTEDİ

Binzet ' e 2001 yılında gö ; zaltına alındıktan sonra kendilerinden haber alınamayan HADEP ' li Ebubekir Deniz ile Serdar Tanış ' a iddiaları soruldu . İfadesinde , Deniz ve Tanış ' a ait ses kayıtlarının olduğu ç ; antanın kaybolduğu iddiaları hatırlatılan Binzet , ' Savcılara saygılıyım , hakaret etmem , ama benim hangi tarihte nerede olduğumu gö ; sterir bir dosya vardı kendisinde . Ben piyadeydim . Bitlis Hizan ' da ö ; zel bir birlikte 4 -5 ay ö ; zel bir gö ; reve gittim . Tatvan ' da adı geç ; en kişilerle karşılaşmış olabilirim , ama ç ; antada şahsi eşyalarım vardı . Savcı bana ç ; ocuk yaşta koruculuk yaptığım dö ; nemlere ait fotoğraflarımı istedi . Ben de basının eline geç ; mesin diye fotoların kaybolan ç ; antanın iç ; inde olduğunu sö ; yledim ' dedi .

KOĞUŞUM ATEŞE VERİLDİ

Binzet , ağabeyi sanıklardan Kamil Atak hakkında insafsızca ifade verdiği zamanların olduğunu ve ağabeyi ile aralarındaki sorunlardan kaynaklandığını iddia ettiği cezaevinde yaşadığı sıkıntıları şö ; yle anlattı :

' 2008 yılında Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi bir davadan beraat ettim . Kamil Atak bunu duyunca keşke idam etseydiniz dedi . Bundan dolayı kendimi hü ; creye kapattım . Ü ; ç ; ay boyunca kimseyle gö ; rü ; şmedim . İntikamlarla ilgili kitaplar okudum . Kendimi intikam kitaplarındaki olaylarla ilişkilendirdim . Israrlar ü ; zerine psikologlarla gö ; rü ; ştü ; m . Bö ; ylece intikam yolu seç ; tim . Cezaevinde bana saygı ve dü ; şmanlık besleyenlerde oldu . Mersin ' de kaldığım koğuş ateşe verildi . Halk , PKK baskısıyla devlet yanlısı olanları karalıyor . Bize , siz neden devlet yanlısınız deniliyordu . Bö ; lgede 60 bin kö ; y korucusu var , bunlar ö ; rgü ; te nefes aldırmıyor . Bu tü ; r yaklaşımlarla koruculuğu kaldırmak istiyorlar . Savcı benim iç ; inde bulunduğum psikolojik durumdan yararlandı . Bana olandan fazla ilgi gö ; sterdi , odasında yemek ve sigara verdi . Zaman zaman bazı şeyleri sö ; ylememi istedi . Kendimi borç ; lu hissettiğim iç ; in , sö ; ylediği bazı şeyleri tekrar ettiğimi hatırlıyorum . '

Ağabeyi Kamil Atak ' ın terö ; r ö ; rgü ; tü ; PKK ile anlaştığını ve ' Hogir ' kod adlı ö ; rgü ; t mensubuna para ve silah yardımında bulunduğu iddialarını cevaplayan Binzet , ' Olayı ben savcıdan duydum , kendisi anlattı . Kamil ile ilişkisini anlattı . Ben bildiklerimi anlatacağımı sö ; yledim , ancak benim anlatmadıklarım anlatmışım gibi yazılmış ' dedi .

HASAN KUNDAKÇ ; I PAŞA HAKKINDA BİLGİ İSTEDİ

Savcının kendisinden Hasan Kundakç ; ı hakkında bilgiler ve emekli ve muvazzaf askerlerin listesini istediğini ileri sü ; ren Binzet , savcının elinde 50 kişilik liste olduğunu ve ısrarla Recep Genç ; oğlu ( Eskişehir Eski İl Jandarma Komutanı , Erzincan Ergenekon davasında tutuklu ) hakkında bilgi edinmek istediğini iddia etti . Savcının kendisinden Temizö ; z , Genç ; oğlu ve Sarızeybek paşalar hakkında bilgi istediğini tekrarlayan Binzet , savcının bu isimlerin ç ; ok tehlikeli olduğunu sö ; yleyerek , ' Ben Recep Genç ; oğlu ' nun ç ; ok mü ; tevazi olduğunu sö ; yledim . Genç ; oğlu bir er gibi karakol komutanıydı . Kendisinden o yü ; zden hoşlanıyorum ' dedi .

Binzet , İnsanların mü ; himmat dolu sığınaklarda ve nezarethanelerde işkenceyle ö ; ldü ; rü ; ldü ; ğü ; şeklindeki ifadelerinin gerç ; eği yansıtmadığını savunarak , ' Yalancının mumu yatsıya kadar yanar . Bö ; yle bir beyanım olmadı . Diyarbakır ' da savcıya anlattıklarımı Midyat savcısından duymuş olduklarım olabilir ' dedi .

Vatan