Gazze için uluslararası çalışma yapılmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazze'ye insani yardım yapılması, ambargonun kaldırılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Gazze için uluslararası çalışma yapılmalı
  Kılıç ; daroğlu , ' ' Bu bağlamda uluslararası ç ; alışmaların yapılması , oraya yapılacak yardımların daha sağlıklı gö ; tü ; rü ; lmesi aç ; ısından ç ; ok ö ; nemli . Bu konuda da hü ; kü ; metin girişimlerde bulunmasını isteriz tabii ' ' dedi .

Kılıç ; daroğlu , Tekirdağ ' ın Ç ; orlu ilç ; esini ziyaret etti . Atatü ; rk Meydanı ' nda parti otobü ; sü ; nden halka hitap eden Kılıç ; daroğlu , artık Tü ; rkiye ' de insanların ö ; zgü ; rlü ; k iç ; inde , korku imparatorluğunu alaşağı ederek barış iç ; inde yaşayacağını sö ; yledi .

' ' Kö ; ylü ; ye , işç ; iye , memura , emekliye vermeyeceksin , peki kardeşim bu parayı nereye gö ; tü ; receksin? ' ' diyen Kılıç ; daroğlu , ' ' Recep beyin mucize buluşları var . Sanıyor ki bü ; tü ; n esnaf kendi ç ; ocukları gibi . Var mı bö ; yle bir kural? Bu kuralı ters yü ; z etmek bizim boynumuzun borcu mu? Buna var mısınız? O zaman sandıklarda Recep beyi yolcu etmek hepimizin boynunun borcu ' ' dedi .

' ' Recep bey ne diyor? ' Efendim varsa bir reç ; eteniz bize verin ' . Eğer sen reç ; ete bulamıyorsan niye başbakanlık koltuğunda oturuyorsun? Ha , bizim reç ; etelerimizi istiyorsan , zaten biz onu her yerde sö ; ylü ; yoruz . Tü ; keten değil , ü ; reten bir Tü ; rkiye olacak diyoruz ' ' diyen Kılıç ; daroğlu , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :

' ' Buğdaya verdikleri fiyata bakın . Memnun musunuz? Geç ; en sene 54 kuruş , bu sene 55 kuruş . Fiyat bir kuruş arttı . Bir kuruş artan buğday fiyatıyla kö ; ylü ; nasıl geç ; inecek? 62 kuruşa mal edip , 55 kuruşa satın . Hadi bugü ; n katlandı diyelim , kaç ; senedir bö ; yle gidiyor . Trakya ' nın kö ; ylü ; sü ; aç ; lığa mahkum edilmek zorunda mıdır? Ancak Recep bey diyor ki ' Meraklanmayın biz ithal ederiz ' . İyi de bu yıl ithal ettin , işç ; i , kö ; ylü ; , ç ; iftç ; i aç ; kaldı . Peki ne olacak bu milletin hali? Sen ' Bu ü ; lkede herkesin karnı doysun , herkes ç ; alışsın , herkes ü ; retsin ' demiyor muydun bir dö ; nem? ' Diyordun . Oturdun sırç ; a kö ; şke , Kısıklı ' daki villana , ondan sonra diyorsun ki ' Efendim biz işsizliği ç ; ö ; zemiyoruz ' . Ç ; ö ; zemiyorsan birinci şartımız şu , Recep beyi oradan ilk seç ; imlerde alacağız . Verilemeyecek hesabımız yoktur . Onun iç ; in diyoruz , ' dokunulmazlıkların arkasına saklanmayın ' diye . Onun iç ; in diyoruz ' yetimin hakkını yiyenlerden hesap soracağız ' diye . ' '

-SORULARI DA YANITLADI-

Kılıç ; daroğlu , daha sonra Genel Sekreter Ö ; der Sav , Genel Başkan yardımcıları Hakkı Suha Okay , Umut Oran ve bazı milletvekilleriyle Ç ; orlu Belediyesini ziyaret etti .

Kılıç ; daroğlu , burada bir gazetecinin , ' ' 34 ilç ; e başkanının , Gü ; rsel Tekin ' in İstanbul İl Başkanı olarak dö ; nmesini istemedikleri ' ' yö ; nü ; nde haberler ç ; ıktığını hatırlatması ü ; zerine şö ; yle konuştu :

' ' 34 ilç ; e başkanı ö ; yle bir talepte bulunmadı . Ahenk iç ; inde İstanbul yö ; netiminin ç ; alışması ile ilgili gö ; rü ; şlerini bildirdi . Ben de temel hedefimizin zaten partimizin uyum iç ; inde ç ; alışması olduğunu belirttim . Bu ahenk sadece İstanbul iç ; in geç ; erli değil , Tü ; rkiye ' nin her tarafı iç ; in geç ; erli olması gereken temel bir kural . Siyasal partilerin kendi iç ; inde ahenkli bir ç ; alışma sergilemeleri zaten başarının da temel ilkesidir . ' '

Gazze ' ye yardım gö ; tü ; ren gemilere yö ; nelik İsrail saldırısını da değerlendiren Kılıç ; daroğlu , şunları sö ; yledi :

' ' Hü ; kü ; metin bu konudaki aç ; ıklamalarını bekliyoruz . Arkadan neler gelecek onu da bekliyoruz . Hü ; kü ; met ç ; ok ciddi vaatlerde , ç ; ok ciddi sö ; ylemlerde bulundu . Ben Salı gü ; nü ; yaptığım konuşmada o sö ; ylemlerin takipç ; isi olacağımızı , yerine getirmedikleri takdirde de halka şikayet edeceğimizi sö ; yledim . Dolayısıyla bakalım ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde hü ; kü ; met belki daha farklı gelişmeleri kamuoyuna aç ; ıklar . Ancak Gazze ' de insani yardımın yapılması , oradaki ambargonun kaldırılması ç ; ok ö ; nemli . Bu bağlamda uluslararası ç ; alışmaların yapılması , oraya yapılacak yardımların daha sağlıklı gö ; tü ; rü ; lmesi aç ; ısından ç ; ok ö ; nemli . Bu konuda da hü ; kü ; metin girişimlerde bulunmasını isteriz tabii . ' '

AA