'Çankaya Yazı' Usta Şairlerinin Dizeleriyle Başladı

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen, 3 Haziran- 26 Eylül 2010 tarihleri arasında Ankara'yı sanatsal etkinliklerle ferahlatmayı amaçlayan 'Çankaya Yazı' unutulmaz şairlerin dizeleriyle başladı.

  Ankaralıların uğrak merkezi haline gelen Yüksel Caddesi , sabah saatlerinde açılan " Yeryüzü Nazım ' a Şarkılar Söylüyor " fotoğraf sergisi ve şiir dinletisinin ardından , akşam saatlerinde de Nazım Hikmet şiirleri ve şarkılarıyla şenlendi . Ahmed Arif , Orhan Kemal ve Nazım Hikmet ' in anısına düzenlenen şölende , şair- fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer ve şair Ahmet Telli Ankaralılara Nazım Hikmet Ran ' ın dizeleriyle seslendiler .
Meclis oturumundan sonra belediye meclis üyeleriyle Yüksel Caddesi ' ne gelen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık , " Bugün ülkemizin , dilimizin en güçlü seslerini birlikte anıyoruz . Türkçe ' nin ölümsüz şairi Nazım Hikmet ' i ve bize yaşam gücü veren şair dostlarımızı birlikte anıyoruz . Kaybettiğimiz zanlarımızın dizeleriyle bize yüreklerini açan şair dostlarımıza , müzisyen dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz . Onlar ki , dizeleriyle kimi zaman bizi hüzünlendirip , kimi zaman sevinçlerimize ortak olurken ,
kimi zamanda coşkumuzu besleyip yaşama sahip çıkma gücünü bizlere aktardılar " şeklinde konuştu .
Grup Günyüzü , şarkılarıyla Ankaralılara güzel bir akşamüstü yaşattı . Çankaya Yazı kapsamında sabah saatlerinde Yüksel Caddesi ' nde başlayan etkinlikler akşam Çağdaş Sanatlar Merkezi ' nde Hasan Yükselir konseri ile devam etti . Nazım Hikmet ' in 47 . ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konserde Sanatçı Yükselir , Nazım ' ın yaşam öyküsünden pasajlar sunarken , şiirlerini ve kendi bestelediği Nazım Hikmet şarkılarını seslendirdi .
Yoğun ilgi gören " Sevda Ateşten Bir Gömlek " dinletisini izleyen Başkan Tanık ve yardımcıları dinletinin ardından yurttaşlarla sohbet ettiler .