Balkenende: Hollanda'yı hep birlikte şekillendireceğiz

Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, 9 Haziran'daki genel seçimler öncesinde kökeni ne olursa olsun tüm vatandaşları kucaklayacakları mesajını verdi. Partisi H...

 

Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende , 9 Haziran ' daki genel seçimler öncesinde kökeni ne olursa olsun tüm vatandaşları kucaklayacakları mesajını verdi .

Partisi Hıristiyan Demokratlar ' ın ( CDA ) milletvekili adaylarıyla bir araya gelerek seçim stratejisini değerlendiren Balkenende , Cihan ' a yaptığı açıklamada , " Biz Hıristiyan Demokratlar Partisi ( CDA ) olarak kimseyi dışlamıyoruz . Partimiz Hollanda ' da herkese saygı duyuyor . " dedi . " Doğduğunuz yer neresi olursa olsun ha Türkiye , ha Hollanda fark etmez . Hollanda ' da herkes için yer var . " diyen Balkenende , Hollanda ' da insanların saygı sınırları içinde birbirleri ile iyi iletişim kurmalarından yana odluklarını ifade etti .
Dinden esinlenen bir parti olduklarına dikkat çeken CDA lideri , şunları söyledi : " CDA olarak din konusu bizim için son derece önemli . Hollanda ' da birtakım kişiler belirli bir dine mensup insanlara yönelik ' Burada sizlere yer yok ' demelerine , samimiyetle söylüyorum , çok üzülüyorum . Bu söylemleri kabul etmek mümkün değil . "
" HOLLANDACA ŞART "
' Yeni Hollandalı ' olarak nitelendirdiği göçmenlerin , toplumda katılımcı olmasını isteyen Balkenende , karşılıklı anlayış için Hollandaca dilini konuşmanın da şart olduğunu söyledi . " Hollanda ' yı saygı atmosferi çerçevesinde hep birlikte şekillendireceğiz . " diyen Balkenende , Hollanda ' daki farklılıkların ülke için zenginlik kattığına dikkat çekerek , kimseyi dışlayarak bir yere varılamayacağını söyledi .
Jan Peter Balkenende , seçimlerde Yeni Hollandalıların desteğini beklediğini ifade ederek , " umuyorum ki Yeni Hollandalılar oyunu CDA ' ya verecekler . Biz CDA Partisi olarak Yeni Hollandalılar ile Hollanda ' nın yeni yapılanmasına beraberce el vermeye hazırız . " mesajını verdi .
CDA ' nin Türk asıllı milletvekili Coşkun Çörüz ise toplantıda ekonomik krizin üstesinden gelme yollarının ele alındığını belirtti . Çörüz , CDA ' nın Hollanda ' nın herkesi kucaklayan bir ülke olmasını garanti altına alacağını söyledi . Çörüz , Türk asıllılardan seçimlerde kendisini tercihli oylarla

( CİHAN )

Zaman