Devrimci Karargah sanığı, Ergenekon sanıklarını 'katil' olarak niteledi

Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik ikinci operasyon kapsamında tutuklanan zanlıların yargılanmasına başlandı. Örgütün liderlerinden olmakla suçl

  Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik ikinci operasyon kapsamında tutuklanan zanlıların yargılanmasına başlandı . Örgütün liderlerinden olmakla suçlanan sanık Ulaş Erdoğan , Ergenekon ile irtibatlandırılmalarına tepki gösterdi . Ergenekon sanıklarını ' alçak ve katil ' olarak nitelendiren Erdoğan , emniyet ve savcılıktaki ifadelerini baskı altında verdiğini savundu .

İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen duruşmaya tutuklu 8 sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı . Duruşmada sanıkların kimlik tespitinin ardından savunmalarına geçildi . İddianamenin bir numaralı sanığı ve örgüt kurmakla suçlanan Ulaş Erdoğan , gözaltına alındıktan sonra tekme ve yumruklarla dövüldüğünü ileri sürdü . Polislerin , " Sıra bize geldi , Semih ' in intikamını alacağız . " dediklerini öne süren Erdoğan , kaldığı eve de baskın yapılacağını söylediklerini kaydetti . Erdoğan , " Bana , ' Özel harekat çıkıyor , baskın yapacak . İstediğimizi yap ' dediler . En sonunda ben de arkadaşlarımı düşündüğüm için kabul ettim . " dedi .

Emniyete gittikten sonra üzerinde çıkan çıkmayan şeyler için imza attırdıklarını iddia eden Erdoğan , kendisine bir metin verilerek bunu ezberlemesini istediklerini öne sürdü . Arkadaşlarını görmeden bir şey yapmayacağını söylediğini anlatan Erdoğan , " Hücre kameralarından tek tek arkadaşlarımı gösterdiler . Avukat istedim çeşitli bahanelerle reddettiler . ' Ne istiyorsanız imzalayayım ama avukatım gelsin ' dedim . Avukat getirilmezse susma hakkımı kullanacağımı söyledim . Halam ve yeğenimle telefonda görüşmüştüm ' onları da alırız ' dediler . " iddiasında bulundu .

Gözaltındaki 3 . günde gözlerinin bağlandığını öne süren Erdoğan , " Karşıma birini oturttular . Ergenekon bağlantısını sordu . ' Orhan Yılmazkaya ' nın sakladığı silah deposu varmış , sen biliyormuşsun ' diye sordu . Orhan Yılmazkaya ' yı tanımadığımı söyledim . " diye konuştu . Adliyeye getirileceği sırada bir avukatın geldiğini ve polislerle görüştüğünü söyleyen Erdoğan , " Bu sırada bir polis yanıma geldi ve ' arkadaşlarının serbest kalmasını istiyorsan savcılıkta da aynı şeyleri söyle ' dedi . Avukat benimle hiç konuşmadı . Ben de arkadaşlarımı düşündüğüm için kabul ettim . Ben tehdidi neden kabul ettim? Geçmişe bakınca bir sürü faili meçhul var . Babam 12 Eylül ' de hapis yattı . " şeklinde konuştu .

Serdar Kaya ' nın baba dostu olduğunu belirten Erdoğan , Hırvatistan ' da Kaya ile görüştüğünün anlatıldığını ancak pasaportunda Zagrep ' e girişinin reddedildiğini göstererek böyle bir görüşmenin olmadığını savundu .

Adliyede kendisine bir Ergenekoncu ile ve Kartal ' da emekli bir paşa ile görüştüğünün sorulduğunu ifade eden Erdoğan , " Ben 12 Eylül çocuğuyum . Ben Yozgat gibi bir yerde büyüdüm . Çekmediğim kalmadı . Ergenekoncu alçaklarla benim işim olmaz . Katillerle beni nasıl aynı yere koyarlar . " diye konuştu konuştu .

Diğer sanıklardan bazılarının ailelerinin onların kendisi yüzünden alındığını düşünerek kendisine küfür ettiğini belirten Erdoğan , bu küfürleri emniyete iade ettiğini söyledi . Erdoğan , suç duyurusunda da bulunacağını kaydetti . Emniyet ve savcılık ifadelerini kabul etmediğini belirten Erdoğan , sorulan soruları da yanıtladı .

Çalıştığı yerdeki bazı gizli bilgileri dijital ortamda sakladığı iddialarına ilişkin soruya Erdoğan , iddianın doğru olmadığı yanıtını verdi . Erdoğan , Devrimci Karargah örgütüne de üye olmadığını ileri sürdü .

Duruşma , diğer sanıkların savurmalarını yapmasıyla devam ediyor .

İDDİANAME

İddianamede , ele geçirilen ve bomba yapımı ile eylemlerle ilgili belgelerin bulunduğu hafıza kartında , ' Ergenekon ' ve ' Devrimci Karargah ' hakkındaki yayınlarından dolayı Zaman Gazetesi ' ne karşı eylem yapılması , işçi ölümleri nedeniyle tersane sahiplerine yönelik eylemler düzenlenmesi , demokratik açılım konusuyla ilgili olarak Ege ' de limanlardaki yatların kundaklanması ve zengin semtlerdeki arabaların yakılması gibi eylemlerin yer aldığı bilgisinin verildiği belirtildi .

Sanık Erdoğan ' ın Serdar Kaya ' ya , ' istedikleri takdirde uzun namlulu silahla , uzak mesafeden eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ' ı vurabileceğini ' söylediği kaydedilen iddianamede , Kaya ' nın bu teklifi kabul etmediği ve bunun yerine lüks araçların yakılmasını önerdiği ifade edildi .

Söz konusu eylemlerin ' Kürt açılımı ' sürecinde yapılmasının istenmesi ve Mehmet Ağar eylemine karşı çıkılmasının , ' Devrimci Karargah ' örgütü ile ' Ergenekon ' arasında kurulan bağlantıların basında devamlı yer almasının Erdoğan ' da çelişkilere neden olduğu aktarılan iddianamede , Erdoğan ' ın , Serdar Kaya ile ilgili 1990 ' lı yıllardan beri derin ve karanlık bağlantıları olduğu yönünde kuşkuları bulunduğu , Kaya ' nın JİTEM yetkilileriyle görüşürken görüldüğünü babasından duyduğu , Sarp Kuray ' ın Beşiktaş ' ta MİT görevlileriyle birkaç kez görüşürken görülmesi ve bu görüşmelerden birinin video kaydının derin ilişkiler kanalıyla Kaya ' ya ulaşması gibi konuları bildiği ifadelerine yer verildi .

Tanık anlatımına göre , PKK , DHKP-C ve Hizbullah gibi yasa dışı birçok örgütün Ergenekon terör örgütüyle ortak hareket ettiği ve Ergenekon terör örgütünün de bu örgütleri kendi çıkarı doğrultusunda yönlendirdiğinin iddia edildiği belirtilen iddianamede , Ergenekon ile bağlantılarının açığa çıkmasının ardından söz konusu örgütlerin deşifre olması nedeniyle kopmalar ve örgüt içi sorgulamaların başladığı , Devrimci Karargah örgütünün de bu nedenle yeni bir örgüt olarak oluşturulduğu savunuldu .

İddianamede , tutuklu sanıklardan Ulaş Erdoğan ' ın , ' ' Devrimci Karargah terör örgütü yöneticisi olmak ' ' suçundan 15 ile 22 . 5 yıl , ' ' sahte nüfus cüzdanı ve sahte pasaport kullanmak ' ' suçundan 6 ile 15 yıl ve ' ' kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek , kaydetmek ' ' suçundan da 2 yıl 3 ay ile 9 yıl arasında olmak üzere toplam 23 yıl 3 ay ile 47 . 5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istendi .

Diğer tutuklu sanıklar Cenk Büyükkahraman , Zafer Kaygın ve Gökhan Aydın hakkında , ' ' Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak ' ' ve ' ' Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek , kaydetmek ' ' suçlarından toplam 9 yıl 9 ay ile 24 yıl arasında hapis cezaları istenen iddianamede , 4 ' ü tutuklu 14 sanık hakkında da ' ' Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak ' ' suçundan 7 . 5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası talep edildi .