Filozof çocuklar Pamukkale'de

Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi işbirliği ile Filozof Çocuk-Düşünme Atölyesi Pamukkale Kampı gerçekleştirildi. İki gün süren kampta Fransız yaz

  Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi işbirliği ile Filozof Çocuk-Düşünme Atölyesi Pamukkale Kampı gerçekleştirildi . İki gün süren kampta Fransız yazar , filozof Oscar Brenifier , çocukların eleştirel düşünme yeteneklerini açığa çıkarmalarının , kendilerini , hayatı ve çevrelerini gözlemleyerek yeni keşiflere açık olmalarının altyapısını hazırladıklarını söyledi . Pamukkale ören yerinde açık havada hayata geçirilen atölyeler iki gün boyunca yaklaşık 150 öğrenci ile öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı . Atölyelere , Denizli il sınırları içerisindeki 5 okul ve Belediye Etüd Merkezlerinden seçilen 4 , 5 ve 6 ' ıncı sınıflarından 150 öğrenci , gruplara ayrılarak çalışmalara katıldı .

Kampın sonunda katılımcı öğrencilere sertifikaları törenle verildi . Pamukkale ' de düzenlenen törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen , Belediye Başkanı Nihat Zeybekci , Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan ve Şamil Çınar , Dünyaca ünlü Fransız yazar , Filozof Oscar Brenifier , Belediye Meclis üyesi Betül Kulaklı Ağanoğlu , öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı .

Projenin hayata geçirilmesi için emek sarf eden Ağanoğlu , " Denizli için bir ilk olacak bu projenin önümüzdeki yıllarda daha da genişletilerek geleneksel bir hale getirilmesi planlanıyor . " dedi . Ağanoğlu , hem Pamukkale ' yi yaşamak hem de felsefeye çocuk gözüyle bakabilmek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi .

Çocuklara sorgulamayı öğrettiğini belirten Fransız yazar ve filozof Oscar Brenifier ise velilere bazı önerilerde bulunarak çocukların kampta gördükleri eğitimin ardından ailelerin ' neden ' sorusunu çok duyacaklarını , ailelerin bunları anlayışla karşılamaları gerektiğini ve mutlaka çocukların sorularına cevap vermeleri gerektiğini dile getirdi . Brenifier , iki günlük eğitimde amaçlarının çocukların sorgulayarak düşünmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi .

Yasaklar içinde büyüdüğünü söyleyen Başkan Zeybekci de " Bizim neslimiz yasaklarla büyümüş bir nesil . Bu yüzden de herhangi bir işlem yapacağımızda bir değil birkaç kere düşünmemizi tembihlerlerdi . Şimdi artık kabuğumuzu kırdık . Yeni neslimiz ' neden ' ve ' nasıl ' gibi sorularını sormaya başladı . Bu nesilden çok ümitliyim . Soran sorgulayan araştıran bir neslimiz var . " diye konuştu .

Vali Erkmen ise , organizasyonun Pamukkale ' de yapılmasının çok uygun olduğunu dile getirerek , " Çocuklarımızın gelişimi için çok güzel ve takdire şayan bir davranıştır . Bunun ötesinde de böyle bir mekânda yapılması , geçmişten tarihin derinliklerinden alıp buralara getirmek çok önemlidir . " şeklinde konuştu . Çocukların ve gençlerin Pamukkale ' yi mutlaka gezip görmeleri gerektiğini ifade eden Vali Erkmen , 18 yaş altı çocukların Pamukkale ' ye girişlerinden ücret alınmadığını da sözlerine ekledi .

Törenin ardından çocuklara Vali Erkmen , Başkan Zeybekci ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifika verildi ve yazar Oscar Brenifier ' in kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı .