Alman müzik efsanesi Alphaville solisti Gold: Türkiye uzaktan göründüğünden çok farklı

1980'li yıllarda 'Big in Japan' parçasıyla büyük çıkış yakalayan Alman müzik grubu Alphaville bu akşam Bursa Feestivali'nde sahne alacak. Konser önces

  1980 ' li yıllarda ' Big in Japan ' parçasıyla büyük çıkış yakalayan Alman müzik grubu Alphaville bu akşam Bursa Feestivali ' nde sahne alacak . Konser öncesi basın toplantısı düzenleyen grubup ünlü solisti Marian Gold , " Türkişe Berlin ' den göründüğünden çok farklı . orada çok sayıda Türk ' le görüşüyoruz , ancak burası çok daha farklı . " dedi .

49 . Uluslararası Bursa Festivali kapsamında , bu akşam saat 21 . 30 ' da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ' nda konser verecek olan ünlü Alman müzik grubu Alphaville üyeleri , önce şehir turu attı . Kaldıkları otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran grubun solisti Marian Gold , Bursa ve Türkiye ' ye hayran kaldığını söyledi . Karagöz ve Hacivat ' figürlerinden aldığını belirten ünlü müzisyen , Türkiye ' nin uzaklardan daha farklı göründüğünü kaydetti .

Türkiye ' ye daha önce 3 kez geldiğini belirten Gold , İstanbul ' un çok hareketli olması nedeniyle biraz stresli bir şehir , Bursa ' nın ise daha rahat ve pozitif enerji yayan bir kent olduğunu belirterek , " Berlin ' de Türklerle çok kontağım oluyor . Fakat Türkiye ile karşılaştırıldığında farklı . Berlin ' den Türklere aşina olmakla birlikte Türkiye kendi içinde daha değişik . Cami dokusu , dışarıda duyduğunuz sesler . Türkiye ' nin kendine özgü bir havası var . Berlin ' de çok Türkle karşılaşmama rağmen burayla karşılaştıramam . Buranın ayrı bir havası var . Çok iyi tanımıyorum ama Türkiye kültürel zenginliğe sahip . ' '

EUROVİSİON ' U KOMİK BULUYORDUM

Bursa ' da özellikle şehir merkezini gezip , tanımaya çalıştığını belirten Gold , çocuklarına bazı hediyeler aldığını anlattı . Alman müzisyen , ' Türkiye ' denilince aklına gelenlerden birinin de Dünya Kupası ' nda sergilediği perfonmansla büyük beğeni toplayan Mesut Özil olduğunu söyledi . Bir gazetecinin ' Son Eurovision yarışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? ' sorusunu da cevaplandıran Gold , ' ' Yarışmayı daha önceki yıllarda çok komik buluyordum . Özellikle son bir kaç senedir daha iyiye gittiğini düşünüyorum . Mangayı seyrettim ve beğendim . Son yıllarda kalitenin daha da yükseldiğine inanıyorum . Almanya da birinci oldu ve bunu hak etti . İyi bir şarkıydı . " diye konuştu .