Fener Rum Patriği Bartholomeos: Sevgi ve barış içinde yaşamalıyız

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kayseri'nin Talas ilçesinde camiye dönüştürülen kilise ile Endürlük Mahallesi'ndeki kiliseyi gezdi. Bartholomeos, "Sev

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kayseri'nin Talas ilçesinde camiye dönüştürülen kilise ile Endürlük Mahallesi'ndeki kiliseyi gezdi. Bartholomeos, "Sevgi ve barış içinde yaşamalıyız. Kimse kimseyi öldürmesin." dedi.

Sabah saatlerinde hava yoluyla Kayseri'ye gelen Bortholomeos ile birlikte Atina Başpiskoposu İeronimos ve İskenderiye Patriği Teodoros da vardı. Kayseri'de, Talas'ta 1886 yılında kilise olarak yaptırılan ve 1925 yılında Yamandede Camisi adıyla ibadete açılan yapıyı gezdi. Burada ilahi söyleyen heyet, imam Hacı Sadık Kahveci'den bilgi aldı. Patrik Bartholomeos, Kahveci'ye tespih hediye etti. Bartholomeos ve beraberindekiler, ilçeye bağlı Endürlük Mahallesi'nde 1835 yılında yaptırılan kilisese de incelemede bulundu. Bu ziyarette de ilahi söyleyen heyet, kilise yakınındaki muhtarlık binasında muhafaza edilen kiliseye ait kitabeyi inceledi. Bartholomeos, burada Sıla adlı çocuğa takı hediye etti.

Bartholomeos gazetecilerin, son günlerdeki terörist saldırılarla ilgili ne düşündüğü sorusu üzerine, "Kimse kimseyi öldürmesin. Sevgi, barış ve beraberlik içinde yaşamamız lazım. Bu, herkes için ve her yer için geçerlidir." diye cevap verdi. Bartholomeos ve beraberindekiler, Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki bir toplantıya katılmak üzere Kayseri'den ayrıldı.