Kırıkkale'de el emekleri görücüye çıktı

Kırıkkale Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Derneği (KIYAD) ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el sanatları sergisinin açılış yapıl

Kırıkkale Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Derneği (KIYAD) ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el sanatları sergisinin açılış yapıldı.

Düzenlenen törene Vali Hakan Yusuf Güner ve eşi Berrin Güner, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve eşi Nebahat Korkmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve kursiyerler katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yapılan tüm emeklerin değerlendirileceğini söyledi. Korkmaz, Kırıkkale Belediyesi çalışması olan DDY lojmanlarının birinin sosyal konseye devredileceğini ve burada el emeklerin sergilenmesiyle birlikte satış yapılacağını açıkladı.

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek de yapılan çalışmaların el emeği olduğu için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 6 ayda hazırlanan el sanatlarının sunulduğu sergide tel kırma, takı tasarım, ev mefruşatları, kurdele nakışı bulunuyor. Sergi 2 gün boyunca açık kalacak." dedi.