ASİMED: Terör örgütü panik havası oluşturmaya çalışıyor

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, terör örgütünün son günlerde artırdığı terör olayları ile

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, terör örgütünün son günlerde artırdığı terör olayları ile ülkede panik havası oluşturmaya çalıştığını söyledi.

ASİMED Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, son günlerde artan terör olayları ile Türkiye'nin önüne geçilmek istendiğini belirtti. Türk milletinin Gazze'de yaşananlar ve Hrant Dink'in öldürülmesi olayında olduğu gibi duyarlı olması gerektiğini kaydeden Eğilmez, milli bütünlüğü bozmak isteyenler olduğunu, birlik ve beraberliğe daha fazla önem verilmesi gerektiğini dile getirdi. Terör faaliyetleriyle yüzyıllardır aynı oyunun oynandığını ifade eden Eğilmez, son günlerde artan terör olaylarıyla bilinçli bir şekilde panik havası oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı. Eğilmez, "Bölgede güçlü bir Türkiye'nin önüne geçmek için terörize edilmiş taşeronlar kullanılmaktadır. Değişmeyen oyunun sonu da aynı olacaktır. Türk milleti bu terör odaklarını da ortadan kaldıracaktır. Son günlerde, terör olaylarının artmasıyla ülkemizde bilinçli olarak büyük bir panik havası oluşturulmaya çalışılmaktadır. Türk milleti bu günlerle karşılaştırılamayacak kadar çok daha kötü günleri başarıyla atlatmayı bilmiştir. Bu nedenle paniğe kapılmak, terör odaklarının elini güçlendirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bu arada bazı sözde aydınlarımız inanılmaz bir cahillik içerisinde, terör örgütünün bir maşa olduğunu hâlâ fark edemediklerinden ya da bizim bilmediğimiz başka sebeplerden, teröristlerle masaya oturulmasından bahsediyorlar. Aktörler değişse de yüzyıllardır sahneye konulan oyun aynıdır." dedi.

Türkiye ve çevresinin geçmişten günümüze kadar hakimiyet ve çıkar çatışmalarının odağı haline geldiğini belirten Eğilemez, Türklerin Selçuklu Devletin'den bu yana terör örgütü ile mücadele ettiğine dikkat çekti. Eğilmez, "Türkler 12. yüzyıldan beri terör örgütleriyle mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Hasan Sabbah önderliğindeki dünyanın ilk terör örgütü olan Haşişiler; Selçuklu çağında bir çok terör eyleminde bulunmuşlar, gerek Türk devlet adamlarına gerekse Türk halkına karşı acımasız ve kanlı eylemler yapmışlardır. Selçuklulardan sonra bölgede kurulan Türk Devleti de Ermeni terörüyle karşı karşıya kalmıştır. Ermeni terörü de aynı Haşişiler gibi Türk Devleti'ne büyük zararlar vermiştir. Osmanlı'dan sonra bölgede kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de kuruluşundan günümüze kadar terörle mücadele etmek zorunda kalmıştır. Osmanlı Devleti'ni parçalamak için nasıl Ermeni terörü kullanılmışsa, Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamak için de PKK terörü kullanılmaktadır. Dünyayı yönetmeye çalışan güçlü devletler, Türkiye üzerinde güçlü bir yapılanma gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu konunun çözümünde hepimize çok önemli görevler düşmektedir. Terör örgütünün bütün finansal kaynakları yani haraç, uyuşturucu ve dış yardım ortadan kaldırılmalıdır." diye konuştu.