Söke'de Atık Yağ Toplama Kampanyası

Söke Belediyesi, "Atık Yağları Geri Dönüşüme Kazandırın" sloganıyla yeni bir atık yağ toplama kampanyası başlattı.

Söke'de Atık Yağ Toplama Kampanyası
Söke'deki faaliyetlerini sürdüren Yıldız Lokantası, Beyaz Balina Cafe-Bar, Bedesten Teras Cafe topladıkları atık bitkisel yağları Söke Belediyesi'ne teslim ederek örnek olurlarken; Söke Belediyesi tarafından ilçedeki tüm lokanta, restoran, yemekhane gibi işletmeler ve ev hanımları kampanyaya katılmaya davet ediliyor. Vatandaşların topladıkları atık yağlar için Söke Belediyesi'ne telefon etmeleri yeterli oluyor.
Söke Belediyesi ve ALBİYOBİR (Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticiler Birliği) işbirliği ile 'Lavaboya dökülen 1 Litre kızartmalık atık yağ,1 milyon Litre içme suyumuzu kirletiyor' sloganıyla gerçekleştirilen projeye tüm halkın destek vermesi isteniyor. Proje kapsamında; bazı duyarlı vatandaşlar ve işletme sahipleri bir yılı aşkın süredir atık bitkisel yağlarını düzenli olarak biriktirerek, Söke Belediyesi ekiplerine teslim ediyor. Söke Belediyesi tarafından vatandaşlardan teslim alınan atık bitkisel yağlar ALBİYOBİR tarafından T.C Çevre ve Orman Bakanlığı 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Bitkisel Atık Yağların Kontrolü yönetmeliğine uygun olarak toplanıp ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan Lisanslı Biyodizel üretim tesislerine teslim ediliyor. Daha sonra toplanan atık yağların yönetmelikler gereği Biyodizele çevrilmesi sağlanıyor, bu amaçla insan sağlığı ve çevreyi korumak adına avantaja dönüştürülüyor.
Bir yılı aşkın süredir yürütülen bitkisel atık yağları toplama çalışmaları ile ilgili bilgi veren Söke Belediyesi Kimyageri Şefika Katipoğlu; "İlçemizde bazı işletmeler bitkisel atık yağlarını biriktirerek hem çevreye sahip çıkıyor hem de çevre çalışmalarına katkılarından dolayı takdir topluyorlar. Bitkisel yağların tekrar tekrar kullanıma uygun olmadığının bilincinde olan vatandaşa sağlıklı yiyecekler sundukları için takdir toplayan bu işletmelerin tüm halkımıza örnek olmalarını diliyoruz. Bu Proje sadece işletmelerle sınırlı değil. Herkes evlerindeki yağları da toplayabilir ve bizlere teslim edebilir. İşletme sahiplerini olduğu gibi, evlerinde her gün yağ kullanan ev hanımlarımızdan da destek bekliyoruz" dedi.