Mışıl mışıl uyuyanlar bugün hükümeti suçluyor

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında, OHAL ve erken seçim isteyen muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu.

  Başbakan Erdoğan ' ın partisinin grup toplantısında yaptığı aç ; ıklamalar şö ; yle :

Halkalı ' da 3 askerimiz şehit oldu . İkisi ağır olmak ü ; zere 13 yaralımız var . Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum . Yaralılara da acil şifalar diliyorum . Pazar gü ; nü ; Van ' a gittik . Orada Genelkurmay Başkanımız olmak ü ; zere Şemdinli ' deki Tekeli Taburu ' na gittik . Burada ç ; atışmada yaralanan askerlerimizle konuştuk . Ardından ç ; atışmanın yaşandığı 9 şehidimizin olduğu Gediktepe mevkiine Genelkurmay Başkanım ve Kara Kuvvetleri Komutanım ile birlikte inceleme yaptık .

MUHALEFET LİDERLERİ DE GİDİP YERİNDE GEZSİN

Benim arzum oralar gö ; rü ; lmeden yazılıp ç ; izilmemesi . 2600 metre yü ; ksekliğinde bir yer . Dö ; nü ; şte oradaki gerek komuta kademesinde olan subaylarımız gerek astsubaylarımız gerek uzman ç ; avuşlarımız , er ve erbaşlarımızla birlikte orada kapanışları gö ; rdü ; m . Etrafı kum torbaları ile dolu mevziler . Yakından gö ; rmemiz iç ; inde bu dışarıdan değerlendirildiği gibi , yazılan ç ; izilenlerin , televizyonlarda anlatılanlardan ç ; ok farklı durum . Temenni ederim ki bunu Genelkurmay Başkanı ' ma da sö ; yledim . Muhalefet partileri de gidip gö ; rsü ; nler yerinde değerlendirsinler . Ondan sonra yani bu ü ; lkede bu mü ; cadelenin veriliş şeklinin değerlendirmesini yapsınlar .

AYYILDIZLI BAYRAĞIMIZ , ŞANLA ŞEREFLE DALGALANMAYA DEVAM EDECEK

Vatandaşlarla sohbet etme imkanı bulduk . Şunu gururla belirtmek istiyorum . Askerimizin , Mehmetç ; iğimizin morali son derece yü ; ksek . 0 derecede nö ; bet tutan erimizden en yü ; ksek rü ; tbedeki komutana kadar cesaretle sınır namustur anlayışı ile topraklarımızı koruyor ve hiç ; bir fedakâ ; rlıktan kaç ; ınmıyor .

Dü ; n basına da yansıdı Adanalı Necati Yurt , orada Genelkurmay Başkanımızın terhisine 28 gü ; n kalmış , birinin 54 gü ; n . Sizleri geri saflara alsak , orada hizmet versinler ö ; nerisi karşısında sö ; ylediği sö ; z ç ; ok anlamlıydı . 28 Gü ; n değil ö ; mrü ; m boyunca o tepede gö ; rev yapmak istiyorum , ben burada kalmak o tepede vatanımı savunmak istiyorum . Bu toprakları bize vatan kılan , bu topraklar ü ; zerinde gü ; venle yaşamamızı sağlayan işte bu aziz ruhtur , bu asil karakterdir . O gü ; n orada sınırda sohbet ettiğim her bir Mehmedin gö ; zlerinde bu asaleti gö ; rdü ; m . Oradaki Mehmedimizin gö ; zlerinde Ç ; anakkale ' deki , Dumlupınar ' daki bü ; tü ; n o kahramanlarımızın ruh halini gö ; rdü ; m . Bu milletin asaleti genç ; lerimizin gö ; zü ; nde parlayan umut ışığı , bizim Mehmetç ; iklerimizin yiğit duruşu karşısında bizim sancağımız şanla şerefle dalgalanmaya devam edecektir .

BİZDEN NE TALEP EDİLDİYSE A ' DAN Z ' YE KARŞILADIK

Gü ; venlik gü ; ç ; lerimiz en zor şartlarda bile sarsılmaz bir inanç ; la gö ; revlerini yerine getiriyor . Hü ; kü ; metimiz askeri ile , polisi ile , jandarması ile , geç ; ici kö ; y korucuları ile yoğun bir mü ; cadele yü ; rü ; tü ; yor . Terö ; rle mü ; cadelede ne gerekiyorsa yapılıyor . Ortaya ç ; ıkan ihtiyaç ; lar tamamen karşılanıyor .

MEDYA TERÖ ; RE YANDAŞLIK YAPMAKTADIR

Kimse kalkıpta şunu sö ; yleyemez , gü ; venlik gü ; ç ; lerimiz şunu talep etti de hü ; kü ; met vermedi diyemez . Elbette terö ; r bugü ; n sorunu olmadı , uzun yıllardan bugü ; ne devam ettiği gibi sabahtan akşama bitecek bir sorun da değil . Biz onlarca yıldır terö ; rle mü ; cadele ediyoruz . Bazı ç ; evreler ilk kez karşılaşmış gibi tepkiler veriyor . Uzun soluklu bu mü ; cadelede azmini , kararlılığını yitirmeden sabırla yol almak gerekiyor . Bunların hepsi masaya yatırıyor . Meseleyi siyasallaştırmak , haksız ve mesnetsiz suç ; lamalarda bulunmak o kadar yanlıştır . Toplumda yılgınlık ü ; retmek , iç ; ç ; ekişme gö ; rü ; ntü ; sü ; vermek , ancak terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n işine gelir . Gö ; rü ; ntü ; lü ; medya , yazılı medya bö ; yle bir milli meselede birlik beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğu dö ; nemde kalkıpta o iç ; i yanık annelerin tavırlarını her taraftan ç ; ekerek bu gö ; rü ; ntü ; leri yayınlamak kime hizmet eder? Ü ; lkeye mi terö ; r ö ; rgü ; tü ; ne mi? Terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n en ö ; ncelikli amacı kendi propagandasını yaptırmaktır . Medya bilerek veya bilmeyerek terö ; r ö ; rgü ; tü ; ne yandaşlık yapmaktadır . Bu kadar ağır konuşuyorum .

KİMSENİN HADDİ DEĞİL

Burada Tü ; rkiye ' mizde meseleyi kalkıpta hü ; kü ; metimizin ü ; zerine yıkıp buradan kaç ; mak kimsenin haddine değil . Zira bu konuya eğer biz milli bir dava olarak bakmıyorsak o zaman bakmayanlarda kendilerini ilan etsinler . Terö ; r konusunda taraf olmak bir millete , bir ü ; lkeye bağımlılıkla da izah edilemez . Maalesef uzun yıllardır terö ; rle mü ; cadele veriyoruz hala terö ; r karşısında nasıl tavır takınılır bunu bilemiyoruz . Ö ; yle eleştiriler getiriliyor , ö ; yle yayınlar yapılıyor muhalefet olsun diye ö ; yle sö ; ylemler yapılıyor ki bu terö ; rü ; n amacına hizmet ediyor . Bunu durup dü ; şü ; nmeli , ö ; z eleştirimizi yapmalıyız . Aksi halde toplum olarak kaybederiz başkalarını sevindiririz . Son dö ; nemde artan bu terö ; r saldırıları aslında beyhude bir ç ; abayı yansıtıyor . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; de ç ; ok iyi biliyor ki bu tü ; r eylemlerle ulaşılacak bir hedef varılacak bir yer yoktur . Bu yol ç ; ıkmaz yoldur . Bu tü ; nel ç ; ıkışı olmayan bir tü ; neldir . Tabii ki acısı var , bedeli var . Bu tü ; r kanlı saldırılar yıllardır yapılıyor . Yıllardır bunu yapıyorlar kim kazandı?

GENÇ ; LERİ PİYON GİBİ KULLANIYORLAR

İlk kanlı eylem 1984 ' te Eruh ' ta gerç ; ekleştirildi . 1984 ' ten bu gü ; ne 26 yılda bü ; tü ; n kanlı saldırılarda , bü ; tü ; n eylemlere rağmen hiç ; bir şey elde edemediler . Hiç ; bir sonuç ; alamadılar . Gü ; ya sö ; zcü ; sü ; olduklarını iddia ettiği Gü ; neydoğu ' daki kardeşlerime evlat acısından başka hiç ; bir şey veremediler . Baba ocağından koparık aldıkları genç ; leri , kendi ikballeri , kendi kanlı iktidarları iç ; in korkakç ; a , alç ; akç ; a ö ; n saflara ittiler . Gö ; z gö ; re gö ; re ö ; lü ; me yolladılar . Bö ; lgenin genç ; lerini bir piyon gibi hem cinayet işlemeye hem de intihara gö ; nderdiler ve devam ediyorlar . 6-7 Yaşındaki ç ; ocukları ellerine taş vererek askere , polise saldırtacak kadar alç ; aklaştılar . İnsanlık onurundan uzaklaştılar . Bunlar kazanamadı , kazanamayacak . Bö ; lge insanının kaybetmesi , yoksullaşması , daha fazla acı ç ; ekmesi iç ; in ellerinden geleni yapmaktan geri durmuyorlar .

OHAL TERÖ ; RÜ ; TETİKLEDİ

Şiddetin olduğu yerde akıl yoktur . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; Olağanü ; stü ; hal yeniden ilan edilsin , Tü ; rkiye yeniden 90 ' ların ü ; lkesi olsun diye kanlı eylemler yapılıyor Ankara ' dan birileri anında terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n ekmeğine yağ sü ; rü ; yor . Eğer olağanü ; stü ; halk kalksın diyenler samimi olsaydı , olağanü ; stü ; kaldıran bu iktidar şimdi onun kalkmasını isteyenler şimdi olağanü ; stü ; hal ilan edilmesini istiyor . O sizin karakterinizde var bizim iktidarımızın karakterinde yok .

Olağanü ; stü ; hal ö ; yle gerekiyor diyerek giriş ç ; ıkışı sınırlamaktır , yerleşim bö ; lgelerini boşaltmaktır . Terö ; rle mü ; cadele bunu gerektiriyor diyerek her derecedeki okullarda eğitime ara vermek demektir , binaları yıkmaktır , zaruri ihtiyaç ; maddelerinin dağıtımını dü ; zenlemektir , sokağa ç ; ıkmayı yasaklamaktır , ü ; st aramasıdır , ev aramasıdır , gazete dağıtılmasını engellemektir . Olağanü ; stü ; hal terö ; rü ; tetikledi .

İşte sorunu bu hale getirenler geç ; mişte bu idraksizliği sergileyenlerdir . Bu muhalefet partilerinin iktidar oldukları dö ; nemlerdeki ufuksuz , ç ; apsız politikalarıdır . Şiddet politikalarıdır . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n lideri size altın tepside sunuldu . Terö ; rü ; neden bitirmediniz . Neden o bataklığı kurutmadınız . Terö ; r uykuya dalınca kendileri mışıl mışıl uyuyanlar bugü ; n hü ; kü ; meti suç ; luyorlar . O zaman idam vardı niç ; in gereğini yerine getirmediniz? Neden ç ; ü ; nkü ; birilerine sö ; z verdiniz o sö ; zü ; n gereğini yerine getirdiniz .

EN Ç ; OK ŞEHİT SİZİN DÖ ; NEMİNİZDE VERİLDİ

Bu mensubu bulunduğumuz dinin gereklerini değil olmayan şeyleri orayı istismar mekanı zemini haline getirmektir . Şehit dua bekler , şehit slogan beklemez . Eğer birşey biliyorsanız gidin şehidin cenazesinde bizim İslami ve insani gö ; revimiz ne ise onu yapın . Bırakın slogan atmayı , gö ; revini yapmaya gelenlere hakaret etmeyi . Fırsatç ; ılık yaparak şehit cenazeleri ü ; zerinden siyaset ü ; reterek mi bu sorunu ç ; ö ; zeceksiniz . Bugü ; ne kadar kronik meseleler iç ; in hangi katkıyı verdiniz? Boş laflarla kuru sıkı tehditlerle mi bu sorunu ç ; ö ; zeceksiniz? Niç ; in iktidarda iken terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; yok etmediniz? Gü ; cü ; n mü ; yoktu? İraden mi yoktu?

Terö ; rü ; n sıfırlanması sö ; z konusu değildir . Terö ; r etkisiz hale getirilir yalıtılır . Bu mü ; cadele uzun soluklu sabır gerektiren bir mü ; cadeledir . Bu mü ; cadelede yaygara yapmak , esip gü ; rlemek , hamaset yapmak , boş konuşmak sadece toplumun direncini kırar , terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n elini kuvvetlendirir . Muhalefet yapmak , polisin askerin moralini bozmak değildir . Muhalefet yapmak toplumun ü ; midini kıracak şekilde felaket tellallığı yapmak değildir .

TERÖ ; R Ö ; RGÜ ; TÜ ; , KÜ ; RT KARDEŞLERİMİN TEMSİLCİSİ OLAMAZ

Aç ; ılımdan geri adım atmak isteyenler teslimiyet iç ; erisindedirler . Şiddete teslim olanlar bugü ; nde aynı tavrı sergiliyorlar . Ne zaman demokrasi gü ; ç ; lense , bü ; yü ; se terö ; r ö ; rgü ; tü ; devreye girer ve devreye girdi . Ne zaman ekonomi atılım gö ; sterse terö ; r ö ; rgü ; tü ; devreye girdi . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; ç ; ok farklı sıç ; rama ortaya koysa terö ; r ö ; rgü ; tü ; devreye girdi . Bü ; tü ; n hü ; kü ; metler hep geri adım attı , vazgeç ; ti , erteledi , ü ; zerini ö ; rttü ; . Eli kanlı terö ; r ö ; rgü ; tü ; yan yana gelmesi dü ; şü ; nü ; lmeyecek kesimlerle koordineli ç ; alışmış . Aç ; ığa ç ; ıkan gerç ; ekler ortada . Biz geri adım atmayacağız . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; hiç ; bir zaman benim Kü ; rt kö ; kenli vatandaşlarımın , kardeşlerimin temsilcisi olmadı , sö ; zcü ; sü ; olmadı , bugü ; nde değildir yarında olmayacaktır . Biz aç ; ılımı terö ; r ö ; rgü ; tü ; iç ; in başlatmadık . Biz bu projeyi Tü ; rkiye ' nin kronik meseleleri iç ; in başlattık .

26 YILDA 7 BİN ŞEHİT

Aç ; ılım terö ; rü ; azdırdı şeklinde terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n ağzı ile konuşanlar soruyorum size , 26 yılda bu ü ; lkede terö ; re yaklaşık 7 bin şehit verdi . Sadece asker ve polis olarak sö ; ylü ; yorum . O zaman da aç ; ılım mı vardı? Doğu ve gü ; neydoğuya tek bir yatırım mı yapılmıştır? Aç ; ılım kapandı diyenler terö ; r aç ; ılım sebebiyle yoğunluk kazandı diyenler terö ; re ve kampanyasına boğun eğmiştir .

Ç ; AĞRILARIMIZA CEVAP VERMEDİNİZ

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ' nin neyine karşısın ya? Ne var bunun iç ; inde? Sorunları minimize edeceğiz . Birinci sorun ne terö ; r buna mı karşısın? Terö ; rü ; nasıl minimize edeceğiz nasıl yok edeceğiz konuşalım . CHP ' ye , MHP ' ye ç ; ağrı yaptık mı yaptık . Hangisi bu işe olumlu cevap verdi hiç ; birisi . Hiç ; birisi bu noktadaki randevularımızı kabul etmedi . Şimdi sıkılmadan ç ; ıkıp farklı konuşuyorlar . Sen buna olumlu yaklaşmaz isen biz bu konuda kimin sö ; zü ; var ise koordinatö ; r bakanımızın başkanlığında sü ; rdü ; rdü ; k . Kapıları tek tek ç ; aldık . Peki bu ü ; lkede etnik unsurların sorunu var mı var . Şimdi bu sorunlara eğilmek yanlış mı? Ç ; ok aç ; ık net soruyorum . Bir başkası bu ü ; lkede inanç ; gruplarının sorunları var mı? Her grubun kendine gö ; re sorunu var . Yü ; zde 99 ' u Mü ; slü ; man Elhamdü ; lillah . Bunları ç ; ö ; zmeye yö ; nelik adım atmayacak mıyız? Azınlıkların sorunu yok mu var . Yü ; zde 1 değil 1 kişi dahi olsa o sorunu ç ; ö ; zeceksin . Senin gö ; revin bu .

MİLLETİM SENİ İKTİDARA GETİRMEZ

Biz iktidara gelince sö ; yleriz şimdi sö ; ylemeyiz . Sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki benim milletim seni iktidara getirmez . Bu anlayışta olana benim milletim bu yolu aç ; maz . Senin yok bir projen aslında . Aç ; ılım sü ; recini sabote etmek iç ; in ellerinden geleni yapanlar demokratikleşmeyi de sabote etmiş oluyorlar . Hü ; kü ; metin yıpranması iç ; in aç ; ılımı taşa tutanlar , milli birlik ve kardeşlik projesini akamete uğratmış oluyorlar . Bü ; tü ; n bunlar AK Parti iktidarını nasıl dü ; şü ; rebiliriz . Ama benim milletim bu oyunu eyvallah bozacak . Erken seç ; im bu işi geç ; in , bu ü ; lkede AK Parti iktidarının erken seç ; im gibi bir lü ; ksü ; yoktur .

EZBERLERİ BİZ BOZDUK

Milli birlik ve kardeşlik projesi milli bir projedir . Tü ; rkiye ' nin genç ; lerini ç ; ok yakından ilgilendiren milli menfaatlerimizi yakından ilgilendiren bö ; yle tarihi bir meselede muhalefetin bu kadar sorumsuz davranacağına ihtimal vermiyoruz . Sü ; rece katkı vermeyi bırakın bu kadar sabote edeceklerine ihtimal vermiyorduk . Şu ç ; atının altına gelenlerin ü ; lkemin en can alıcı sorununa kayıtsız kalacağını dü ; şü ; nemedik .

Kapılar yü ; zü ; mü ; ze kapansa da , gü ; nlü ; k politik konular ö ; ne ç ; ıksa da biz bu sü ; reci başlatacağız dedik ve başlattık . Hiç ; bir şey yapılmadı diyenler yalan sö ; ylü ; yorlar . OHAL ' i biz kaldırdık , Tü ; rkiye ' nin her kö ; yü ; ne hatta mezralarına kadar yol gö ; tü ; rdü ; k , su gö ; tü ; rdü ; k , elektrik gö ; tü ; rdü ; k . Doğu ve Gü ; neydoğu ' da 15 katrilyonu aşan yatırım yaptık . Anneler hapisteki ç ; ocukları ile kendi dili ile konuşuyorlar . Ana dilde ö ; ğretim , bu kursların ö ; nü ; nü ; biz aç ; tık . Ü ; niversitelerde farklı dil ve lehç ; elerin ö ; nü ; nü ; n aç ; ılmasının ö ; nü ; nü ; biz aç ; tık .

GAP , DAP , KOP eylem planı ile bö ; lgesel gelişmiş farklarını azaltmayı biz planladık . Bunları ben başlıklar halinde veriyorum . Yolları , duble yolları , bö ; lü ; nmü ; ş yolları , Doğu ve Gü ; neydoğu ' ya kadar biz gö ; tü ; rdü ; k . Havaalanları biz yaptık ç ; alıştırdık . TBMM ' deki tü ; m engellemelere , yavaşlatma ç ; alışmalarına rağmen demokratikleşme yö ; nü ; ndeki tü ; m yasaları ç ; ıkarttık ç ; ıkartıyoruz . Daha ö ; nce kimsenin konuşamadığını , yazamadığını şimdi yazıyor sorguluyorlar . Devletin şefkat elini her kesime biz uzattık . Devlet millet arasındaki duvarları biz yıktık , bozulan ilişkileri biz onardık . Şırnak ' ın suyunu biz getirdik , Siirt ' in suyunu biz getirdik . Belediyelerin yapması gerekiyor hâ ; lbuki . Bizi oradaki yö ; netimler ilgilendirmez , hangi zihniyet olduğu ilgilendirmez . Orada yaşayan benim vatandaşımdır , insandır . Biz oraya hizmet gö ; tü ; rü ; yoruz . Birlik beraberlik mefkuresini kardeşlik duygusunu biz geliştirdik . Tabuları biz yıktık kirli oyunları biz deşifre ettik , ezberleri biz bozduk .

VAZGEÇ ; MEYECEĞİZ

Terö ; rü ; n tü ; m bağlantılarını kesmek iç ; in tam bir kararlılık iç ; erisindeyiz . Elimizi değil bü ; tü ; n bedenimizi , kalbimizi , yü ; reğimizi taşın altına koyduk . Bundan sonra da sorumlu davranmaya , cesur davranmaya devam edeceğiz . Bazı partiler şehitler ü ; zerinden siyaset yapmaya devam etse de biz yolumuzdan yü ; rü ; meye devam edeceğiz . Bazıları dü ; n sö ; ylediğini bugü ; n inkar etmek pahasına sü ; reci bulandırmak istese de biz yolumuza devam edeceğiz . Tahriklere , provokasyonlara rağmen demokrasiden taviz vermeyeceğiz . Milli Birlik ve Kardeşlik ç ; alışmalarından vazgeç ; meyeceğiz . Eğer aç ; ılımdan vazgeç ; ersek , aç ; ılımı kapatırsak bilin ki terö ; r kazanır , savaş baronları kazanır . Genç ; lerin kanı ile beslenen vampirler kazanır biz buna mü ; saade etmeyeceğiz . Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' nin kazanması iç ; in elimizi yü ; reğimizi ortaya koymaya devam edeceğiz .