İmam Hatipli öğrenciler, İstanbul'da 'Kardeşim Dedim!' programında buluşacak

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve Ege Bölgelerinden imam hatip lisesi öğrenciler 5 gün 5 gece sürecek olan "Kardeşim Dedim!" organizasyonu

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve Ege Bölgelerinden imam hatip lisesi öğrenciler 5 gün 5 gece sürecek olan "Kardeşim Dedim!" organizasyonunda buluşuyor. Sinop, Kastamonu, Amasya, Zonguldak, Giresun'dan da 15 öğrenci etkinliğe katılacak.

3.sü gerçekleşecek olan organizasyon bu sefer öğrenci gruplarının artması nedeniyle iki aşamalı olarak yapılacak. İlk grup 22-25 Haziran tarihlerinde, 2. Grup 28 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da olacak. Giderek artan bir ilgiyle senede 2 defa yapılmaya başlanan organizasyonun etkinlikleri arasında İstanbul'un simgeleşen yerlerine geziler, sosyal ve sportif faaliyetler, eğitim seminerleri, okuma saatleri gibi programlar yer alacak. "Kardeşim Dedim!" sloganıyla yola çıkılan organizasyonda Ayasofya, Topkapı Sarayı, Çamlıca Tepesi, Panorama Müzesi, Minyatürk gibi birçok yere yapılacak gezilerin yanı sıra, yüzme, tenis, halı saha maçı, Kur'an, Hadis ve kitap okuma programları olacak.

Tüm giderlerin ÖNDER tarafından karşılandığı organizasyon okulları tarafından; onur kurulu üyeleri, okul temsilcileri, ders ya da önemli yarışmalarda başarı kazanmış öğrenciler arasından seçilen öğrencilere yönelik gerçekleştiriliyor.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, "Kardeşim Dedim! projesini daha önce de yaptıklarını, önemsedikleri için sürdürmek istediklerini söyledi. Tam da toplumsal bütünlüğe darbe vurulmaya çalışıldığı dönemde projenin Türkiye'nin her yerinden imam-hatipli öğrencilerin kaynaşması ve kardeşliklerini pekiştirmesine vesile olduğunu belirten Korkut, toplumsal kardeşliğin imam-hatiplilerin eliyle gerçekleşeceğini vurguladı.

Ayrıca çok sayıda hayırsever tarafından bağışlanan çeşitli hediye paketleri organizasyon sonunda öğrencilere bir törenle takdim edilecek.