Brezilya 3-1 Fildişi Sahili

Dünya Kupası G Grubu'nda Brezilya, Fildişi Sahili'nin 3-1 yenerken, Fildişili oyuncuların sert oyunları Dunga'nın tepkisini çekti.

Dünya Kupası'nda merakla beklenen maçta Brezilya, Fildişi Sahili ile karşı karşıya geldi. Sambacılar çok da üstün oynamadığı maçta Luis Fabiano'nun iki güzel golüyle güçlü rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı ve gruptan lider çıkmak yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

Maça Brezilya iyi başladı henüz daha 1. dakikada Robinho orta sahadan aldığı topla Fildişi kalesine dorğu hareketlendi, vuruşunda top az farkla auta çıktı. Bu pozisyonla birlikte herkes hareketli bir maç beklerken, beklenen olmadı. Maçın temposu oldukça düşük devam etti. İki takım da gol pozisyonu yakalayamadı, taa ki 25. dakikaya kadar. 2 maçtır büyük hayal kırıklığı yaratan Kaka'nın iki kişi arasından pasına hareketlenen Luis Fabiano sağ çaprazdan topa çok güzel vurdu ve kaleci Barry topu ancak ağlarda gördü. Brezilya bu golle 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra da Brezilya maçın mutlak hakimiydi, istediği zaman tempoyu yükselten, istediği zaman düşüren Brezilya ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısına yine Sambacılar iyi başladı. 50. dakikada Luis Fabiano tekrardan çıktı sahneye. Mükemmel hareketlerle ceza sahasına giren Fabiano biraz elle de olsa topu önüne indirdi ve vuruşunda kaleci Barry'i ikinci kez mağlup etti. 62. dakikada bu kez Elano çıktı sahneye, sol tarafan ceza sahasına giren Kaka'nın ortasında ceza sahası içindeki Elano klas bir vuruşla Barry'i avladı ve durumu 3-0'a getirdi. Bu yıldız oyuncunun kupadaki ikinci golü oldu.

Ancak maçın 65. dakikasında golü atan Elano, Tiene'nın yaptığı hareket sonrası sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Galatasaraylı oyuncu yerini Daniel Alves'e bıraktı.

Fildişi Sahili maçın 79. dakikasında golü buldu. Sol kanattan yapılan ortaya Drogba nefis bir kafa vurdu ve skoru 3-1'e getirdi. Ve maç bu skorla tamamlandı.

Fildişi Sahili'nde Keita 68. dakikada Kalou'nun yerine oyuna girdi ancak etkili olamadı. Keita 74. dakikada sarı kart görürken, maçın 83. dakikasında Kaka'nın atılmasına neden oldu. Keita, bu sezon Turkcell Süper Lig'de yaptığı yüzünü tutup kendini bırakma hareketini bu maçta da yaptı. Bunun üzerine Kaka, ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Kaka Portekiz maçında sahada olamayacak.

BREZİLYA 3 - 1 FİLDİŞİ SAHİLİ MAÇ SONA ERDİ


M.S. Ve Dani Alves'in vuruşu kaleci Barry'nin kucağında kaldı ve maçta son düdük geldi.
93' Brezilya Fildişi yarı alanın ortasında duran top kazandı. Son atak, son vuruş...
92' Brezilya'da Robinho çıkıyor, Ramires sahada...
91' Keita sağ kanatta uzun topta içeriye çevirdi. Son anda Brezilya kalecisi Julio Cesar uzaklaştırdı.
90' 3 dakikalık uzatma işareti geldi.
88' Keita'nın göğsüne doğru Kaka'nın bir hareketi vardı. Keita yüzünü tutarak yerde kalmıştı.
87' İki takım futbolcuları birbirine girdi. Kaka ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı!
86' Maçın son bölümünde inanılmaz olaylar. Fildişi Sahili'nin sertleştirdiği oyun gerilimi artırdı. Kaka'nın Keita ile girdiği mücadelede Keita yerde kaldı.
85' Kaka da Brezilya'da sarı kart gören oyuncu oldu.
85' Fildişi'nde Tiote sarı kart gördü.
83' Elano Kupa 2010'da 2. maçında 2. golünü atan 2. futbolcu oldu. Gana'da Gyan da iki maçta da gol kaydetmeyi başarmıştı.
81' Maçta temponun tam düştüğü anda Gervinho ile başlayan kontra atak sonucu Fildişi Sahili gole uzandı. Gervinho ceza sahasına girdi, bu nokta Brezilya savunması durdurdu. Açılan topu Yaya Toure ceza sahasına doğru ortaladı, Drogba kafa ile topu güzel bir şekilde ağlara gönderdi.
80' Gol! Drogba! 3-1 oldu...
80' Korner Fildişi kontra atağına dönüştü. Gervinho ile atağa başladı Fildişi. Tehlikeli geliyorlar!
78' Brezilya sol kanattan korner kazandı.
76' Oyun sertleşti ve tempo düştü.
74' Fildişi Sahili'nde Kader Keita sarı kart gördü. Bastos Brezilya'da sakatlık geçiriyor. Keita'nın Brezilyalı Bastos'a hareketi sert.
73' Fildişi Sahili'nde son oyuncu değişikliği de yapılıyor. Romaric sahada, Eboue kenarda.
72' Maicon sağ çaprazdan şansını denedi. Top yan ağlarda kaldı.
72' Maicon sağ çaprazdan şansını denedi. Top yan ağlarda kaldı.
71' Elano iki Brezilya teknik ekibi görevlisinin yardımı ile soyunma odasına götürüldü. Ayağının üstüne basamadığı görüldü. Kırık olabilir.
70' Fildişi Sahili'nde G.Saraylı Keita oyunda, Kalou kenarı alındı.
69' Düzeltiyoruz, Tiene'nin Elano'nun kaval kemiğine yaptığı hareket sonucu Elano sedye ile saha kenarına geldi. Dani Alves oyunda...
67' Elano yerde acı ile kıvranıyor. Eboue'nin yerdeki Elano'ya mücadele sırasında tam kaval kemiğine çok sert bir müdahalesi oldu.
66' Sağ kanattan köşe vuruşunu Tiene ile kullandı Brezilya. Ceza sahasına gelen ortayı Lucio çevirdi.
65' Kaka'nın ceza sahasının solundan yaptığı sert ve yerden ortaya Elano kale sahasında iyi karşılık verdi ve topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.
64' 3-0! Elano Blumer! Brezilya farka koşuyor.
62' Brezilya çok etkili geldi. Maicon sağ kanattan içeri yerden bir pas attı. Robinho bıraktı. Kaka ceza sahasına girdi. Sert vurdu top Barry'nin eldivenlerinde patladı.
60' Elano uzaklardan şansını denedi. Önünde seken topa ayağının üstüyle vurdu ama top kaleci Barry'nin kontrolünde dışarı gitti.
58' Gervinho'yu ceza sahasının içine kaçırmak istediler. Derinlemesine atılan pas hızlıydı.
56' Luis Fabiano'nun attığı ikinci gol maçın ardından bir süre daha konuşulacak gibi gözüküyor. Fabiano'nun kontrolünde topun eline ve koluna çarptığı yönünde görüşler artıyor.
54' Fildişi Sahili'nde Dindane oyundan alındı, forvet Gervinho sahnede.
53' Drogba ceza sahasında Dindane'nin ortasında uzak direğe doğru kafa ile bir vuruş yaptı! Top az farkla dışarı gitti. Fildişi Sahili'nin maçın başından beri yakaladığı en net gol pozisyonuydu.
52' Luis Fabiano ceza sahası önünde seken topu üç rakibinden sırasıyla tek dokunuşlarla kurtardı. Penaltı noktası üzerinde seken topa sol ayağı ile muhteşem vurdu ve ağlara gönderdi. Fildiş Sahili oyuncularında ise Fabiano'nun topu elle kontrol ettiği iddiası var.
50' Aman aman aman. Bu nasıl bir gol! Luis Fabiano! 2-0 oldu!
49' Brezilya'das sağ kanatta Maicon bir sakatlık geçridi ve şimdi ayağa kalktı.
47' Brezilya 1950 yılından beri Dünya Kupası finallerinde ilk yarıda soyunma odasına önde gittiği bir maçta yenilgi ya da beraberlik almadı. Bu türdeki son 30 maçı da kazandı.
46' İkinci yarıya Brezilya başladı.

BREZİLYA 1 - 0 FİLDİŞİ SAHİLİ İLK YARI SONA ERDİ


D.A. İlk yarıda zaman zaman dengeler değişti. Brezilya Fildişi Sahili'nin atak geliştirdiği anlarda rakibin kaptırdığı toplarla önemli atak girişimleri içinde oldu. Luis Fabiano'nun harika vuruşuyla gelen gol ise Brezilya'yı soyunma odasına 1-0 önde götürdü.
45' İlk yarı sonunda 1 dakikalık uzatma da bitti. Ve devre 1-0 Brezilya üstünlüğü ile bitti.
44' Kaka'nın ceza alanının solunda arka direğe doğru yaptığı uzun ortasında sonuç yok, Fildişi Sahili savuması dikkatli.
42' Eboue ile gelişti Fildişi Sahili atağı. Ceza sahasına girmeden sağ çaprazda vurdu Eboue, top Julio Cesar'ın kontrolünde dışarı gitti.
41' Fildişi Sahili'nde Tiote sol kanattan ortaladı, Elano ceza sahası önünde karşıladı.
40' Fildişi Sahili atak yaptığı an Brezilya 2.gole daha çok yaklaşıyor.
39' Brezilya ani bir atakla çıktı. Luis Fabiano ile başlayan atakta Kaka ve Robinho etkili olamadı.
39' Fildişi Sahili bu dakikalarda Brezilya ceza sahasında etkili. Demel'in ortasında Kalou gelişine vurdu, Maicon çıkardı.
37' Fildişi Sahili'nde sağ kanatta Demel atağa katkı yaptı. Ortasında top Julio Cesar'ın kucağında kaldı.
35' Bastos'a doğru sol kanata atılan uzun pasta Brezilyalı futbolcu çok kötü bir kontrol yaptı ve Brezilya atağı sonuçsuz kaldı.
33' Brezilya oyunda ipleri eline almaya başladı.
31' Maçın ilk sarı kartını Fildişi Sahili'nde Tiene gördü.
30' Luis Fabiano attığı sert golle milli takım kariyerinde son 452 maçtır sürdürdüğü gol sessizliğini de bozmuş oldu.
28' Brezilya bugün yine kontrollü. Fildişi Sahili'nin Brezilya üstüne gitme çabasıyla yaptığı hatalar ve verdiği boşluklar Brezilya tehlikesine dönüşüyor.
25' Kaka ceza sahası içine sokulurken Fabiano'ya doğru kısa bir pas attı. Luis Fabiano sağ çaprazda açısı kötü olmasına karşın muhteşem bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. Adeta topu tavana gönderdi.
24' GOOOLLL Luis Fabiano
21' Sağ kanattan Maicon ile geldi yine Brezilya. Fabiano'yu ceza sahasında topla buluşturmak istedi Maicon, ama pası hızlıydı.
20' Elano kullandı köşe vuruşunu. Kale sahasında Barry kontrol etti topu...
18' Maçta şu an beklenen tempo yok.
17' Elano köşe vuruşunu kullandı. Ön direğe doğru gelen top penaltı noktası üzerine sekti. Robinho vurdu, dışarı gitti.
15' İlk 15 dakikada Brezilya'daki bazı oyuncuların bireysel istekleri doğrultusunda yaptığı top kayıpları gözden kaçmıyor.
13' Brezilya ceza sahasıın sol tarafından duran top kazandı Fildişi Sahili...
10' Brezilya yarı alanının ortasında, sağ taraftan duran top kazandı Fildişi Sahili.
9' Elano forvete yakın oynuyor bugün...
8' İlk dakikalarda iki takım da birbirine üstünlük kurma çabası içinde gözüküyor.
7' Brezilya'da ilk dakikalarda Kaka ayağına top aldığı an 3 Fildişi Sahilli oyuncu Brezilyalı isme press uyguluyor. Kaka 7 dakikada iki önemli top kaybı yapmış durumda.
6' Kalou'dan Drogba'ya doğru ceza sahasının solunda derinlemesine bir pas! Drogba koştu ama top hızlı.
4' Fildişi Sahili Brezilya yarı alanında bir duran top kazanmıştı. Ceza sahasına yapılan yüksek orta kaleci Julio Cesar'ın kontrolünde dışarı gitti.
2' Brezilya Kaka'nın başlattığı atakta çok hızlı çıktı. Fabiano ve Kaka sağ ve sol kanata açılmıştı. Robinho topu sürdü, ceza yayının önüne gelmeden kaleyi yokladı. Top direğin üstünden dışarı gitti.
1' Ve yeşil ağırlıklı formalarıyla Fildişi Sahili 90 dakikalık heyecan kasırgasında ilk vuruşu yaptı.

Johannesburg'daki 88 bin seyirci kapasiteli Soccer City Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı, Fransız hakem üçlüsü Stephane Lannoy, Eric Dansault ve Laurent Ugo yönetecek.

FIFA dünya sıralamasında lider olan Brezilya ile 27. sırada yer alan Fildişi Sahili arasındaki mücadele, gruptan çıkma açısından büyük önem taşıyor.

Grupta ilk maçlar sonrasında Brezilya 3 puanla lider konumda bulunuyor. Portekiz ve Fildişi Sahili'nin 1'er puanı mevcut. Kuzey Kore ise grupta puanı olmayan tek takım.

MAÇI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


BREZİLYA

Julio Cesar
Maicon
Lucio
Juan
Melo
Bastos
Elano
G.Silva
Kaka
Robinho
Luis Fabiano

FİLDİŞİ SAHİLİ

Barry
Kolo Toure
Tiene
Demel
Eboue
Yaya Toure
Zokora
Tiote
Dindane
Kalou
Drogba