Schuster: 'Beşiktaş'a kazanmak için geldim'

Beşiktaş, Bernd Schuster ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Alman teknik adam, 'Türkiye'ye kazanmak için geldim' dedi.

  Beşiktaş , Bernd Schuster ile iki yıllık sözleşme imzaladı . Alman teknik adam , " Türkiye ' ye kazanmak için geldim " dedi . Bernd Schuster , Nevzat Demir tesislerinde düzenlenen törende kendisini iki yıllığına siyah-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeye imza attı .

Schuster , İspanya ' da Real Madrid ' i şampiyon yaparak gösterdiği başarıyı , Türkiye ' de Beşiktaş ' ın başında da yakalamak istediğini söyledi .

Türk futbolunu ve Beşiktaş ' ı yakından takip ettiğini belirten Schuster ; Daniel Güiza , Luis Aragones , Guus Hiddink gibi isimlerin Türkiye ' ye gelmesinin , Türk futbolunu uluslararası seviyeye çıkardığını ifade etti .

Alman teknik adam , Real ' i çalıştırdığı dönemde Galatasaray ' ın çalıştırıcısı Frank Rijkaard ile İspanya ' da Barcelona ' da görev yaptığı sırada karşı karşıya geldiğini , Rijkaard gibi bir futbol centilmeniyle yine karşılaşacağı için mutlu olduğunu vurguladı .

" Demirören ile geçtiğimiz hafta tanıştım "

Oynatacağı futboldan hem takımın hem de taraftarların zevk almasını arzuladığını , rakibe baskı kuran ve saldırgan bir ekip yaratamak istediğini belirten Schuster , spekülasyonlara yol açan bir konuya da açıklık getirdi .

Deneyimli teknik adam , kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile ilk kez geçtiğimiz hafta tanıştığını ve yoğun bir fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi .

Beşiktaş gibi büyük takımların daima kazanmak için oynadığını belirten Schuster , " ben buraya kazanmak için , başarılı olmak için geldim . Başarısızlık halinde ne yaparım diye hiç düşünmedim " şeklinde konuştu .

Yeni transfer Ricardo Quaresma hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Schuster , " başkan ve yönetimi gibi ben de onun gibi kaliteli bir oyuncuyu aldığımız için sevinçliyim . Ben zor oyuncuları severim , ben de zor bir oyuncuydum . Böyle oyuncuların istikrarlı bir performans vermesi için cebimde küçük numaralarım var " dedi .

Yıllığı 2 . 6 milyon euro

Beşiktaş , sağlık sorunları yüzünden takımdan ayrıldığı açıklanan Mustafa Denizli ' nin yerine getirdiği Alman teknik adama yıllık 2 . 6 milyon euro ödeyecek .

Fortuna Köln ' de başladığı teknik direktörlük kariyerinde Xerez , Shakhtar Donetsk , Levante , Getafe ve Real Madrid ' i çalıştıran 50 yaşındaki Schuster , 2008 ' in Aralık ayından bu yana boştaydı .

Getafe ' de yakaladığı çıkışın ardından 2007 ' nin Temmuz ayında Real Madrid ' in başına geçen Schuster , bu takımı La Liga şampiyonu yapmasına rağmen sonraki sezonun ortasında görevden alındı .

CNN Türk