Sazıyla kitabıyla sürücüleri uyarıyor

Trabzon'un Sürmene ilçesinde Bölge Trafik Müdürlüğü'nde trafik polisi olarak görev yapan Fevzi Ülker, mesleğinin yanı sıra sanatsal yönü ile de dikkat çekiyor.

Sazıyla kitabıyla sürücüleri uyarıyor
  Yaklaşık 25 yıldır emniyet teşkilatında gö ; rev yapan 51 yaşındaki Fevzi Ü ; lker , piyes , skeç ; ve şiir demetinden oluşan ' Babacığım ' isimli ilk kitabını 2007 yılında piyasaya ç ; ıkartırken , ikinci kitabı ' Bilge Amca ' isimli kitabını okurlarıyla buluşturdu . Kitabın ç ; ıkartılmasında Of Kaymakamı Tuncay Sonel katkı sağlarken , polis memuru Ü ; lker , elindeki ç ; aldığı sazıyla sü ; rü ; cü ; lere trafiği anlatmaya ç ; alıştığını sö ; ylü ; yor .

Sanat yö ; nü ; nü ; n Allah vergisi olarak nitelendiren Ü ; lker ' Bunları kitap haline getirerek duygularımı dü ; şü ; ncelerimi insanlarla paylaşıp onlara faydalı olmaya ç ; alıştım . Ç ; ocukları ç ; ok seviyorum . Onların eğitmeye yö ; nelik bir aç ; ıklık var . Ö ; zellikle piyes , skeç ; , ve şiir olarak aç ; ıklık var . Onun iç ; in bu aç ; ığı kapatırım diye dü ; şü ; nü ; yorum . Mü ; zik yapmama rağmen nota bilgim yok . Mü ; ziğimle beraber insanlara trafiği anlatma arzusundayım . Yakında bununla ilgili bir CD ç ; alışmam var . Trafik polisi olarak bunlarında olması gerektiğine inanıyorum . Trafik polisinin sadece ' dur , geç ; ' gibi olgulardan ziyade bir de eğitim kısmının ö ; nemli olduğuna inanıyorum ' dedi .

Fevzi Ü ; lker , bestelediği tü ; rkü ; yü ; sazıyla ç ; alıp sö ; yleyerek sü ; rü ; cü ; lere ise şö ; yle sesleniyor :

' Alkol ile sakın kirletme nefes
Alkolsü ; z hayatta yaşarsın enfes
Yollarda nefsine gel giydir kafes
Erzurum barıyla coş sü ; rü ; cü ; coş

Seyrederken aç ; ma sakın telefonu
Dikkatin dağılır hayat bulur son
Hemen sabırlı ol uygun yere kon
Atam Atatü ; rk ' le coş sü ; rü ; cü ; ç ; oş

Ç ; okutlu Fevzi ' nin bildim huyuna
Kural bildiğinden kazmaz kuyuya
Kurala uymaktır bü ; tü ; n oyunu
Muhammed aşkıyla coş sü ; rü ; cü ; m coş '