Ak Partili Aydın'dan Eğitim Sen'e Yanıt Gecikmedi

Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu'nun, eğitimdeki atamaların Eğitim Bir Sen'in sorumluluğunda gerçekleştiği iddiasına cevap veren AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, "Bunlar yalan yanlış beyanlardır

Ak Partili Aydın'dan Eğitim Sen'e Yanıt Gecikmedi
  Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu ' nun , eğitimdeki atamaların Eğitim Bir Sen ' in sorumluluğunda gerçekleştiği iddiasına cevap veren AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın , " Bunlar yalan yanlış beyanlardır . Ancak biz ' Emek en yüce değerdir ' diyerek emeği sömürenleri çok iyi biliyoruz . " dedi .
Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu dün yaptığı yazılı açıklamada , eğitim kurumlarında yapılan atamaların Eğitim Bir Sen ' in sorumluluğunda yürütüldüğünü iddia etmiş , ayrıca Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ' ı da , bir süre önce yapılan Memur Sen Manisa Genişletilmiş İl Divan Toplantısı ' na katılımından ötürü eleştirmişti . Yerel gazetelerde yer alan bu beyanata cevap veren AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın , " Sayın Yoğurtçuoğlu ve bazı sendika başkanları maksatlarını aşan beyanlarla demogoji kültürlerini sınıyorlar . Sayın Yoğurtçuoğlu tayinlerin siyasi partiler tarafından değil ilgili kurum makamları tarafından yapıldığının bilincinde olmadığı gerçeğini ortaya koymuştur . Kişilik olarak saygı duyduğum Sayın Yoğurtçuoğlu ve bazı sendika başkanlarına verdikleri yalan yanlış beyanlara bugüne kadar cevap verme gereği duymadım ancak , ' Emek en yüce değerdir ' diyerek emeği sömürenleri de çok iyi biliyoruz . Ve gerekirse onları deşire etmesini de biliriz . " dedi . Arınç ' ın Memur Sen Manisa Genişletilmiş İl Divan Toplantısı ' na katılımıyla ilgili eleştirisine de , " Bülent Arınç hangi toplantıya katılıp katılmayacağı konusunda Fatih Yoğurtçuoğlu ' dan izin alacağını bilmiyordu . " yanıtını veren Aydın şöyle devam etti : " Sayın Yoğurtçuoğlu ve birkaç arkadaşına AK Parti önünde en demokratik hakları olan ifade özgürlüklerini kullanma konusunda kendilerine hoş geldiniz demiştik . Demokratik olduğuna inandığımız konularda ne kadar hoş görülü ve centilmen davranışlar sergilediğimizi herkes biliyor . Sayın Yoğurtçuoğlu ve bazı sendika babaları şunu kafalarına koymaları gerekiyor : şayet kendileri yaptıkları veya yapacakları toplantılarla bizleri çağırırlarsa memnuniyetle katılabileceğimizi bizzat kendilerine ifade ettik . Ancak yapacakları bir etkinliğe bizzat beni davet ettiklerini burada kamuoyu ile paylaşmak isterim . Yaptıkları davete İl Başkanımız Abdurrahim Arslan ' la birlikte katılacağımızı Sayın Yoğurtçuoğlu ' na bildirdim . Yoğurtçuoğlu da bana ' Elbette gelebilirsiniz ancak protesto edilebilirsiniz ' dedi . İşte aramızdaki fark bu . Biz partimizin önünde bizi protesto etmek için gelenleri gülle karşılarız . Siz ise etkinliğinize davet ettiğiniz siyaset adamlarını protesto etmek için davet edersiniz . Bunlar tamamen doğru beyanlardır . "
İÇİ BOŞ SLOGANLARLA SENDİKACILIK OLMAZ
Bazı sendikaların demokratikleşme çabalarına karşı olduklarını belirten AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın , " Sayın Yoğurtçuoğlu ve benzer beyanlarda bulunan sendika patronlarının , 12 Eylül darbe anayasasının ve demokratikleşme sürecinin önünde ne kadar engel teşkil ettiklerini kamuoyu bilmektedir . İçi boş sloganlarla içi boş şablonlarla sendikacılık olmaz . Memura toplu sözleşme hakkını veren yasalara bile karşı duruş sergileyenler memurun haklarından bahsedemezler . Kaldı ki eğitimin sorunları konusunda da çok talihsiz beyanlarda bulunan Sayın Yoğurtçuoğlu , sorunları bıraksın çözüm önerileri getirsinler hep birlikte değerlendirelim . Kendileri gibi düşünmeyenlere eğitim hakkı bile tanımadıkları günleri biz unutmadık . Öyle olur olmaz beyanlarla kamuoyunu yanıtlıklarını zannedenler avuçlarını yalayacaktır . " dedi .
Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna 25 bin öğretmen alınacağını hatırlatan Aydın , " Bugün mecliste geçen yasa ile 25 bin öğretmen göreve alınacak . Sayın Yoğrutçuoğlu bilsin bunlar benim akrabalarım değil . Bilmiyorsa bunları da öğrensin . " diye konuştu .