İstanbul'da Tekin dönemi bitti yeni başkan Berhan Şimşek

CHP İstanbul'daki il başkanlığı krizi, beklenen bir rotasyonla aşıldı. Gürsel Tekin'den boşalan il başkanlığına Genel Sekreter Önder Sav'ın istediği MYK üyesi Berhan Şimşek ...

 

CHP İstanbul ' daki il başkanlığı krizi , beklenen bir rotasyonla aşıldı . Gürsel Tekin ' den boşalan il başkanlığına Genel Sekreter Önder Sav ' ın istediği MYK üyesi Berhan Şimşek getirildi . CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Tekin ' i MYK ' ya almaya karar verdi . Parti yönetimi , Kılıçdaroğlu ' nun kararlarını oybirliğiyle onayladı . Tekin için son sözü parti meclisi söyleyecek .

CHP ' deki İstanbul il başkanlığı krizi aşıldı . Kemal Kılıçdaroğlu , Merkez Yönetim Kurulu ( MYK ) üyesi Berhan Şimşek ' i İstanbul il başkanı olarak görevlendirirken , eski il başkanı Gürsel Tekin ' i MYK ' ya almaya karar verdi . Parti yönetimi , Kılıçdaroğlu ' nun kararlarını oybirliğiyle onayladı . Tekin için son sözü Parti Meclisi ( PM ) söyleyecek .
CHP genel başkan yardımcısı olmak için İstanbul il başkanlığından ayrılan ve CHP kurultayında Parti Meclisi ' ne ( PM ) alınan Gürsel Tekin , MYK dışında kalmıştı . Uzun süredir bu karara itiraz eden ve yönetime alınma konusunda ısrarcı olan Tekin , Kemal Kılıçdaroğlu ' nu ikna etmeyi başardı . CHP lideri Kılıçdaroğlu , dünkü MYK toplantısında Berhan Şimşek ' i İstanbul il başkanlığına atadı . Boşalan MYK üyeliği için de Gürsel Tekin ' i aday göstereceğini açıkladı . Parti yöneticileri , her iki karara da destek verdi . Tekin ' in yönetime girmesine karşı olan Genel Sekreter Önder Sav , dünkü toplantıda Kılıçdaroğlu ' nun kararıyla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmadı . Tekin ' in tüzük gereği genel başkan yardımcılığı görevine getirilemeyeceğini savunan Sav ' ın , pasif bir görev olan MYK üyeliği konusunu sorun yapmayacağı belirtiliyor .
Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hakkı Suha Okay , toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede , İstanbul il başkanlığının son istifalarla birlikte düştüğünü , bu nedenle yeni bir görevlendirme yapıldığını duyurdu . Kılıçdaroğlu ' nun İl Başkanlığı için Şimşek ' i görevlendirdiğini , boşalan MYK üyeliği için de Tekin ' i önerdiğini belirten Okay , ilk PM toplantısında bu önerinin oylanacağını ve onaylanacağı düşüncesinde olduğunu söyledi . Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Okay , İstanbul il başkanlığı konusunun medyada fazla abartıldığını savunarak , " Tartışmaların noktalanması için böyle bir karar almıştır . PM üyelerinin Gürsel Tekin ' in MYK üyeliğini reddetmesi gibi bir risk görmüyorum . " diye konuştu .
Berhan Şimşek , karar sonrasında CHP Genel Merkezi ' nde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı . Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğini belirten Şimşek , kimseye herhangi bir kırgınlığı olmadığını , yeni görevinde Tekin ' in tecrübelerinden yararlanacağını söyledi . Kısa sürede İstanbul İl Yönetim Kurulu ' nun oluşturulacağını dile getirdi . Bu süreçte eski başkan Gürsel Tekin ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Şimşek , " Gürsel benim arkadaşım , siyasi akrabam . Bir dargınlık , bir kırgınlık , hiçbir şey olmayacak . " ifadelerini kullandı .
Tekin sıcak bakıyor , eski ekibi tepkili
Eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ' in , CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan MYK üyeliği önerisine sıcak baktığı öğrenildi . Partisinin yıpranmamasını isteyen Tekin , bu konuda Kılıçdaroğlu ' nu zor durumda bırakmak istemiyor . Ancak Tekin ' in beklentisi , MYK üyeliğinin yanı sıra sayısı 8 ' e kadar çıkabilen genel başkan yardımcılığı görevine getirilmek . Tekin , kararın ardından İstanbul ' daki yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı . Fakat CHP Genel Merkez ' in ' düştünüz ' demesine rağmen ısrarla ' düşmedik ' açıklaması yapan CHP İstanbul il yönetimi , Berhan Şimşek ' in il başkanlığına atanmasına tepki gösterdi . İl yöneticilerinden Mehmet Uğur Afacan , Şimşek ' in kendilerinden parti karar defterini alamayacağını savunarak , " Biz 11 kişiyle yönetimimizin başındayız ve düşmedik . Ancak Kemal Bey boşaltın orayı derse boşaltırız . Gerekirse bu iş karakolda biter . " diyerek il yönetimini boşaltmayacaklarını vurguladı . CHP İstanbul İl Sekreteri Uğur Göksoy da kararı " Tatsız oldu . " şeklinde değerlendirdi . Göksoy , şu ifadeleri kullandı : " Madem ( Tekin ' i ) MYK ' ya getirecektiniz , neden 3 hafta önce bu kararı almadınız . Ne vardı o zaman? Ne değişti? Orgeneralken tümgeneral oluyorsunuz , olur mu? " HÜSEYİN KELEŞ İSTANBUL

Zaman