Fildişi Sahili: 0 - Portekiz: 0

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Jorge Larrionda (Uruguay), Pablo Fandino (Uruguay), Mauricio Espinosa (Uruguay)

Fildişi Sahili: Boubacar Barr

  Stat : Nelson Mandela Bay

Hakemler : Jorge Larrionda ( Uruguay ) , Pablo Fandino ( Uruguay ) , Mauricio Espinosa ( Uruguay )

Fildişi Sahili : Boubacar Barry , Emmanuel Eboue , Kolo Toure , Guy Demel , Siaka Tiene , Gervinho ( Dk . 83 Abdulkader Keita ) , Didier Zokora , Yaya Toure , Cheik Tiote , Salomon Kalou ( Dk . 67 Didier Drogba ) , Aruna Dindane

Portekiz : Eduardo , Paulo Ferreira , Bruno Alves , Ricardo Carvalho , Fabio Coentrao , Pedro Mendes , Raul Meireles ( Dk . 86 Ruben Amorim ) , Deco ( Dk . 63 Tiago ) , Liedson , Cristiano Ronaldo , Danny ( Dk . 56 Simao )

Sarı kartlar : Dk . 8 Didier Zokora , Dk . 22 Guy Demel ( Fildişi Sahili ) , Dk . 22 Cristiano Ronaldo ( Portekiz )

2010 Dünya Kupası G Grubu ' nun açılış maçında Fildişi Sahili , Portekiz ' le 0-0 berabere kaldı .

Maçların beklendiği kadar yüksek tempoda oynanmaması nedeniyle eleştirilen 2010 Dünya Kupası ' nda , iki hücum takımı Portekiz ve Fildişi de beklenenden uzak kaldı . Dünya Kupası ' nda bugüne kadar oynanan maçlardan sonra güzel futbol için gözlerin çevrildiği Fildişi Sahili - Portekiz mücadelesinde gülen olmadı . Turnuvanın genelinin aksine karşılaşma hızlı başlarken henüz 10 . dakikada Cristiano Ronaldo ' nun yaklaşık 30 metreden çıkardığı sert şutta top yan direkten geri geldi .

İlk yarıda direkten dönen bu topun dışında iki takım da net pozisyonlar yakalayamadı . Bu arada sakatlığı nedeniyle maça ilk 11 ' de başlamayan Drogba 65 . dakikada Kalou ' nun yerine oyuna girdi . İkinci yarıda özellikle Gervinho ' nun önderliğinde etkili olmaya çalışan Fildişi Sahili ' ne Cristiano Ronaldo karşılık vermek istedi .

Galatasaray ' dan tanıdığımız Abdel Kader Keita ise Gervinho ' nun yerine 82 . dakikada oyuna girmesine rağmen kısa sürede etkili bir oyun ortaya koydu . Uzatma dakikalarında Drogba ' ya yaptığı asitle de önemli bir gol pozisyonunun hazırlayıcısı oldu . Ancak , Drogba kötü bir vuruşla topu taca attı .

Özellikle son dakikalarında heyecanın arttığı maçın duraklama dakikalarında da gol olmadı ve G Grubu ' nun açılış maçı başladığı gibi 0 - 0 berabere tamamlandı .

G Grubu ' nun diğer maçı saat 21 . 30 ' da Brezilya ile Kuzey Kore arasında oynanacak .