Demirtaş: 'Barış Peşinde Koşacağız' Tbmm

-DEMİRTAŞ: 'BARIŞ PEŞİNDE KOŞACAĞIZ' TBMM (A.A) - 15.06.2010 - BDP GENEL BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ, 'BİZİM POLİTİKAMIZIN ÖZÜ, BARIŞTA ISRARDIR. -DE

  -DEMİRTAŞ : ' BARIŞ PEŞİNDE KOŞACAĞIZ '

TBMM ( A . A ) - 15 . 06 . 2010 - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş , ' Bizim politikamızın özü , barışta ısrardır . Etnik çatışma peşinde koşanlar , bunun hazırlığını yapanlar avuçlarını yalasınlar . Biz barış peşinde koşacağız ' dedi .
Demirtaş , grup toplantısında yaptığı konuşmada , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın , AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmayı dinlediklerini söyledi .
Başbakan Erdoğan ' ın , kendi ülkesindeki bir sorundan mı yoksa başka ülkedeki bir sorundan mı bahsettiğini anlamadıklarını ifade eden Demirtaş , ' Bir Başbakan canlı yayınlarda toplumun karşısına çıkıp , milletin gözünün içine baka baka yalan atabiliyorsa , o Başbakanın siyaset anlayışı iflas etmiş demektir ' dedi .
Partisinin , barış için , anaların gözyaşının dinmesi için çok önemli çabalar sarfettiğini anlatan Demirtaş , ' Bunu halkımız ve kamuoyu çok yakından biliyor . Bunu en iyi bilen siyasetçi Sayın Başbakan ' dır . Buna rağmen kameralar önünde kendi beceriksizliğiyle ülkeyi getirdiği noktanın sorumluluğunu bize yüklemeye çalışıyor ' diye konuştu .
' Başbakan Erdoğan ' ın , grup toplantısında yaptığı konuşmada , bir anlamda BDP ' nin kapatılması yönünde talimat verdiğini ' öne süren Demirtaş , şöyle konuştu :
' Biz bunu anlarız . Çünkü DTP kapatılmadan önce de bu tip konuşmalar yapmıştı . Kürsüde sürekli şikayet etmesi , partisinin iktidardan düştüğü anlamına geliyor . 1 saattir konuşuyor sadece şikayet ediyor . ' Açılımı , demokratikleşmeyi engelliyorlar ' diyor . Demokratikleşme sürecinde hangi somut çözüm proje getirdin de kim engel oldu? Bir yıldır Kürt sorununu nasıl çözeceğini tartışıyorsun .
Açılım süreci başladığında , ' Türkiye bu mesele ile yüzleşmeli . Ayağında pranga olan bu meseleden kurtulmalı ' diyordun . Sayın Başbakan bugün ise ' terörle mücadele kararlılıkla sürecektir ' diyor . Bir yıl önce başlayan bizim de destek verdiğimiz bu süreç , bizim yüzümüzden mi sizin maskelerinizin düşmesinden mi bu hale geldi? Başbakan , ' anaların gözyaşı dinecek ' derken topluma karşı hamaset yapıyor , arkadan da türlü fırıldaklar çeviriyor . Başbakan ' ın çantasında çözüme dair tek cümle yok . Gelinen noktada ' ben demokratikleşecektim , birileri engelledi ' deniliyor . Bunun adı , en yalın haliyle yalandır . Bunu en iyi biz biliriz .
İktidar için takke düştü , kel göründü . Gerçek yüzü ortaya çıkınca bize saldırarak sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor . Barış istiyorsanız BDP hazırdır . Biz çözüme yönelik en küçük barış adımını desteklemeye yürekten hazırız . Bir araya gelelim . Hem sizinle hem de ana muhalefet partisinin lideriyle . Konuşalım , barışa gidecek yolu biz size göstereceğiz . Arkanızda medya , holdingler ve bürokrasi olabilir ama tek bir şey eksik o da arkanızda halk yok . O halk bizim arkamızda '
Demirtaş , Başbakan ' ın bölgede şiddet olduğunu o yüzden yatırım yapılamadığını söylediğini ve bunun doğru olmadığını belirterek , ' Bilinçli yoksullaştırma politikalarının sorumluluğunu başka yerlere yüklemeye çalışıyor Sayın Başbakan ' dedi . Demirtaş , Başbakan ' ın bu şekilde konuşmasının hiçbir katkı sağlamadığını ifade ederek , ' Bizim politikamızın özü , barışta ısrardır . Etnik çatışma peşinde koşanlar , bunun hazırlığını yapanlar avuçlarını yalasınlar . Biz barış peşinde koşacağız . AKP ya kendisi yürekten barış peşinde koşacak , çözüme gelecek ya da kendisi çözülecek . '















15 . 06 . 2010 15 : 08 : 34