Türkçe sevdalıları Edremit'i coşturdu

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için gelen 20 ülkeden 70 öğrenci, Edremitl

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için gelen 20 ülkeden 70 öğrenci, Edremitlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Öğrencilerin şiir, şarkı ve halk oyunları gösterileri ayakta alkışlandı. Edremit Belediyesi ve Garden Life ana sponsorluğunda Şehit Hamdibey Meydanı'nda düzenlenen programı, 3 bine yakın kişi seyertit. Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Havran Kaymakamı Fatih Genel, Ayvalık Kaymakamı Nihan Nalbant, Edremit Belediye Başkanı Avukat Tuncay Kılıç, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Arslan, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, Edremit Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Osman Demir, siyasi parti temsilcileri, bölge müdürleri, bürokratlar, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Dernek Başkanı Demir, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. Daha sonra sahneye çıkan Yemen ekibinin "Şemame" isimli halk oyunu gösterisi, binlerce Edremitliyi coşturdu. 2006 yılının şarkı birincisi Belaruslu Ksenya Juk'un seslendirdiği "Memleketim" isimli şarkıya, binlerce kişi eşlik etti.

ŞEHİT ÖĞRETMENİN EŞİNE VEFA ÖDÜLÜ

Programda ayrıca Kazakistan'da 1997 yılında kalp krizi sonucu vefat eden öğretmen Hüseyin Demirtaş'ın eşine vefa ödülü verildi. Münevver Demirtaş, ödülünü almak üzere sahneye üç çocuğuyla birlikte çıktı. Ödülü, Başkan Kılıç verdi. Demirtaş, ödülü bütün öğretmenlerin adına aldığını söyledi. Kılıç ise, "Gurbette Allah'ın dinini yaymak, Türk'ün şanlı bayrağını dalgalanması için vefat edenler şehittir. Şu anda huzurlarınızda bulunan Münevver hanım, şehit eşidir. İki erkek ve bir kız çocuğu da şehit çocuklarıdır. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Babaları rahat uyusun. Osmanlı'nın topla tüfekle gittiği topraklara şarkıyla, türküyle, İstiklâl Marşı'yla, Türkçe'yle giden bu hizmetten Allah razı olsun. Bu programı düzenleyenlere de teşekkür ediyorum. Bu çocuklara Türkçemiz'i öğreten ve eğiten öğretmenlerimize minnettarız. Ayrıca bu güzelliklerin hamisine de saygılarımı, hürmetlerimi arz ediyorum." dedi.