Kardemir Sıcak Metal Kapasitesini Artırıyor

KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, fabrikanın şu anda artıda olduğunu, yıl sonunda sıcak metal kapasitesini 1.8 milyon tona çıkartacağını söyledi.

  KARDEMİR şu anda artıda olduğunu , yıl sonunda sıcak metal kapasitesini 1 . 8 milyon tona çıkartacağını belirten Genel Müdür Demirel , KARDEMİR ' in yatırımlarını hızla bitirmeye çalıştığını söyledi . Demirel , " Bu yılın sonunda yüksek fırın bitmiş olacak . Oksijen fabrikası bitmiş olacak . Kararı alınmış ve devam eden yatırımlarımız hızla tamamlanacak . Yıllardır konuşulan ve başlanamayan Filyos Liman Projesi için hazırlık çalışmalarının tamamı bitti . Bu liman Karadeniz ' in en büyük limanı olacak . Sene sonunda
kazmayı vurmayı planladığımız limana 180 bin tonluk gemiler yanaşabilecek . Bu liman bölgesinde sanayinin gelişmesine neden olacak " dedi .
Bir gazetecinin daha önce yaptığı bir açıklamada işçi alacaklarını ve işçilere 350 ' şer lira ek ödeme yapacaklarını söylediğini , bu durumun yatırımları nasıl etkileyeceğini sorması üzerine Demirel , " KARDEMİR her yaptığı işin hesabını yapar . Yatırımların önü kesinlikle kesilemez , kestirmeyiz . Hem yatırımlarımızı yapacağız hem de işçimizi memnun edeceğiz " diye cevap verdi .