Yalan beyanlarda bulunarak kahraman olunmaz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na medyada ''Gandhi'' denmesini eleştirerek, ''Yalan söylersen burnun uzar. Bu Gandhi değil, Pinokyo'' dedi.

  Esenler Kü ; ltü ; r Merkezi ' ndeki ' ' Tü ; rkiye Buluşmaları ' ' toplantısında konuşan Ergü ; n , AK Partinin hizmet partisi olduğunu ve her kademede ç ; alışmaya devam edildiğini kaydetti .

' ' Sevdamız , Tü ; rkiye ' yi demokratikleştirmek ve zenginleştirmek , Tü ; rkiye ' de adaleti sağlamak , hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; temin etmek ve kalkınmayı sağlamak . Bunun iç ; in ç ; alışıyoruz ' ' dedi .

Tü ; rkiye ' nin uluslararası ilişkiler alanında ç ; ok farklı bir yere geldiğini de ifade eden Ergü ; n , Tü ; rkiye ' nin artık ' ' ne sö ; ylediğine dikkat edilen bir ü ; lke ' ' durumuna geldiğini vurguladı .

Ergü ; n , Tü ; rkiye ' nin demokratik aç ; ıdan ilerlemesini ve kişi başına dü ; şen gelirin 3 bin dolar seviyesinden 10 bin dolara ulaşmasını amaç ; ladıklarını kaydetti .

' ' AK Parti yargıyı ele geç ; irmeye ç ; alışıyor ' ' şeklindeki yorumlara tepki gö ; steren Ergü ; n , Tü ; rkiye ' de bir telefonla , istenilen adam hakkında , istenilen kararın alınmaya ç ; alışıldığı bir atmosfer olduğunu ifade etti . Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğinin de altını ç ; izen Ergü ; n , ' ' Yargıya şantaj yapılmaya ç ; alışılıyor , yargı etkilenmeye ç ; alışılıyor ' ' dedi .

- ' ' BU GANDHİ DEĞİL , PİNOKYO ' ' -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu ' na medyada ' ' Gandhi ' ' denmesini eleştiren Ergü ; n , ' ' Gandhi , Hindistan ' ın ö ; nemli bir mü ; cadele adamı , bir kahraman . Ama kahramanlar iftira atan değildir , yalan sö ; yleyen değildir . Gandhi nasıl kahraman olmuş bir bakın . İftira atarak , AK Parti ' ye kara ç ; alarak ve yalan beyanlarda bulunarak kahraman olunmaz ' ' dedi .

CHP ' de yeni bir dizayn oluşturulmaya başlandığını ifade eden Ergü ; n , bu dizaynın CHP ' ye bir katkısı olmayacağını ve CHP ' de bir kaynamanın başladığını sö ; yledi .

Ergü ; n , yanlış bir proje ü ; stü ; ne , başkasına komplo ü ; zerine , mevcut genel başkana komplo kurarak yapılan işten hayır gelmeyeceğini dile getirerek , bu tü ; r değişim sü ; reç ; lerinin doğal olması gerektiğini kaydetti .

AA