Kars'ta 'Türkiye Buluşmaları' Konferansı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Türkiye Buluşmaları konulu konferans için geldiği Kars'ta muhalefet partilerini eleştirdi

  Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa , Türkiye Buluşmaları konulu konferans için geldiği Kars ' ta muhalefet partilerini eleştirdi . Fatsa , " Cuntacıları , darbecileri ışığa çıkaracağız " dedi .
Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu ' nda gerçekleşen konferansa AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa , Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır , Mahmut Esat Güven , Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş , AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu , AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen , ilçe belediye başkanları , AK Parti eski İl Başkanı Remzi Aras , partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından konferansın açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu yaptı . Konferansta Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile Milletvekili Zeki Karabayır birer konuşma yaptılar .
" Her seçimde başka iftiralar , kampanyalar başlatırlardı başta Başbakanımız ve hükümetimizle alakalı neler söylenmedi , neler yapılmadı ki " diye konuşmasına başlayan AK Parti Milletvekili Eyüp Fatsa , " Hangi çete mafya faaliyetleri yapılmadı . Millet ne gerekçelerle hangi cinayetler gerekçesiyle sokağa dökülüp , hükümete karşı kışkırtılmadı . Hangi karanlık senaryolar yazılmadı . Ama onlar o karanlık odalarda karanlık insanlarla , ittifak ederken , iktidarımız , partimiz , hükümetimiz milletiyle ittifak yapmak
suretiyle bu zorlu yolculuğu bu çetin yolculuğu onlarla beraber aşmaya çalıştı . Allah ' a şükürler olsun bugüne kadar milletimiz AK Parti ' ye güvenmiş olmaktan dolayı mahcup edilmedi " görüşünü dile getirdi .

" SEKİZ YILDA NELER YAŞANDIĞINI GÖRDÜK "
Milletvekili Fatsa , bir dizi film seyreder gibi Türkiye ' de neler olduğunu geçen 8 yılda neler yaşandığını gördüklerini söyledi .
Fatsa , " Kirli ve karanlık oyunları ve senaryoları gizli ilişkilerin , komploların cuntaların , çetenin , mafyanın milletin iktidarına , milletin özlemine son vermek için millet iradesini bir kere daha askıya alabilmek için , millet iradesine kastedebilmek için neler yaptıklarını , hangi kirli ve karanlık oyunları hangi cinayetlere öncülük ettiklerini , hep beraber gördük . Bunların isimlerinin hiçbir anlamı yok . Bunları hep beraber yaşadık . Ama bütün bunların karşısında geçmişte olduğu gibi şapkasını alıp giden
bir iktidar değil , milletinin kendisine yüklemiş olduğu iktidar emanetine sahip çıkamayan bir hükümet değil , milletin emanetini korumayan bir iktidar değil , millet iradesine sahip çıkamayan bir iktidar değil , şartlar ne olursa olsun millet iradesini başının üstünde tutan , milletin verdiği yetkiyi asla kimse ile paylaşmayan onurlu ve güçlü hükümeti AK Parti ile beraber bu millet tanımıştır " diye konuştu .
Elindeki ' Demokratik Açılım Süreci ' kitabını gösteren Fatsa , " Bu kitap Türkiye ' nin demokratik açılım rehberidir . Bunun içinde ne var ise biz yaptık bizim rakiplerimizin seviyesi bunu anlamaya yetmediği için hale demokratik açılım nedir diye anlamaya çalışıyorlar " ifadelerini kullandı .
Milletvekili Fatsa , " Biz bu süreci başlattık , büyük ölçüde de bitirdik . Bugün başlamadık 2002 ' de başladık . Daha parti kurulmadan önce başladık . Partinin programını yazarken başladık . Tek tek insanların özgür olmadığı yerde , hiçbir özgürlükten bahsedilemez dedik , parti programımıza koyduk . İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik esas olan insanın yaşamasıdır dedik . Parti programımıza koyduk . Bu insanların vatandaşları eşit vatandaş dedik programımıza koyduk . 8 sene bunun gereğini yaptık . Bu eşitliği bu
hakkaniyeti sağlamak için insanları tek tek özgür yapabilmek için insanların günlük hayatını kolaylaştırıp demokratik standartlarını yükseltebilmek için var gücümüzle çalıştık " şeklinde konuştu .

" OLAĞANÜSTÜ HALİ BİZ KALDIRDIK "
AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa daha sonra özetle şunları söyledi :
" Önemli yasal düzenlemeler yaptık . Günlük hayatımızın koylaşması için , yaşantımızın kolaylaşması için alabildiğine demokratik açılımlar yaptık . Türkiye ' yi Avrupa Birliği ' ne ( AB ) müzakere eden bir ülke haline getirdik . Bu ülkede Devlet Güvenlik Mahkemelerini biz kaldırdık . Olağanüstü hali biz kaldırdık . İnsanların ana dillerinin üzerindeki yasakları ve engellemeleri biz kaldırdık . Bu ülkenin Kürt , Türk vatandaşlarını , Alevi Sünni vatandaşlarını bütün farklılıklarını bütün çeşitlerini , bütün renklerini , bu
ülkenin eşit ve özgür vatandaşlar olduğunu , birinin diğerinden asla üstün olmadığını , herkesin eşit haklara sahip olduğunu , kimsenin diğerini itemeyeceğini , öteleyemediğini biz koyduk . Türkiye ' nin kangren olmuş kronikleşmiş kimsenin konuşmaya bile cesaret edemediği meselelerini ülkenin ve Türkiye ' nin gündemine getirmek için bir bir sıkıntıların aşılması noktasında biz gayret ettik . Biz mücadele ettik . İnsanların 5 sene önce , 10 sene önce akıllarından bile geçirdiği zaman mahkum edildiği itildiği , ezildiği
konuları Türkiye ' de rutin hale biz getirdik . Her şeyi konuşulabilir hale getirdik . Karanlıkları ortadan kaldırdık , orta aydınlandı , ortalık aydınlandı . Şimdi herkes konuşuyor . Esas olan zor zamanda yapmak ve konuşmaktı . "
Halk Eğitim Merkezi ' nde yapılan toplantının sonraki bölümü basına kapalı olarak devam etti .