Basında Türkiye-ab İlişkilerinin 50 Yılı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle 1997 yılında kurulan Samsun Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde "Basında Türkiye-AB ilişkilerinin 50 yılı" isimli sergi açıldı

  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ' nın işbirliğiyle 1997 yılında kurulan Samsun Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde " Basında Türkiye-AB ilişkilerinin 50 yılı " isimli sergi açıldı .
Bölge İdare Mahkemesi binasının alt katında bulunan sanat galerisinde sergilenen serginin açılışını AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni , IMKB Başkanı Hüseyin Erkan , TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu , TSO Meclis Başkanı Sedat Demirci ve Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez yaptı .
Sergide Türkiye ' de yayın yapan ulusal gazetelerin Türkiye ' nin AB süreci ile ilgili manşetleri sergilenirken , Türkiye ' nin AB ' ye mutlaka gireceğini belirten AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni , " Ben burada 2 kişi gördüm , rahmetli Turgut Özal ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan . Demek ki bu iki kimlik AB konusunda çok büyük mesafeler kat etti . AB ' ye mutlaka gireceğiz , bu konuda kararlıyız . Girmesek bile Türk milletinin yaşam standartlarını Avrupa ülkelerinin de üzerine çıkarma konusunda gayretliyiz . AB
ayağımız devam ediyor , diğer taraftan da Ortadoğu , Balkanlar , Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerimiz son derece gelişti . Bir çok ülke ile gümrükler ve vizeler kalktı . Bunu kıskananlar var . Komşumuz Yunanistan ' da ekonomik kriz yaşanıyor . Sadece İslam ülkeleri , Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkeleri değil , Yunanistan ' ın ekonomisiyle de alakalı çalışmalar yapıyoruz . Artık ülke eski ülke değil , kat kat büyüyen bir ülke . Bizim hedefimiz 2023 ' te ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmak " dedi .