Vali Öztürk Hınıs'ta İncelemelerde Bulundu

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Hınıs ilçesinde düzenlenen açılış törenlerine katıldı, incelemelerde bulundu.

  Hınıs Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 31 bayan kursiyer tarafından hazırlanan makine nakış ve giyim sergisinin açılış törenine katılan Vali Sebahattin Öztürk , daha sonra Hınıs kaymakamlığı tarafından düzenlenen Ana- " Kız Topyekün Okuldayız " projesinin sertifika törenine katıldı .
Sertifika törenine Vali Sebahattin Öztürk ' ün yanı sıra Emniyet Müdürü İbrahim Çelik , Hınıs Kaymakamı Hakan Özarslan , Hınıs Belediye Başkanı Enver Taçyıldız , kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı .
Törende konuşan Hınıs kaymakamı Özarslan , kampanya kapsamında ilçede okuma yazma bilmeyen toplam 652 vatandaşın okur yazar hale getirildiğini söyledi .
ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA
Vali Sebahattin Öztürk ise konuşmasında , " Böyle güzel bir çalışmanın ve emeğin sonunda böyle bir törende bulunmaktan son derece mutluyum . Böyle bir işe cesaret ettikleri için , böyle bir işi teşvik ettikleri için ve böyle bir işe zaman ayırdıkları için bütün katılan kursiyerlerimizi , evli olanların eşlerini , büyüklerini ve aile reislerini tebrik ediyorum . Değerli kursiyerler okuma-yazma cehaleti yok etmez . Okuma †" yazma Cehaleti yok etmek için çok önemli bir araçtır . Onsuz cehalet yok edilemez . Bugüne kadar cahildiniz anlamına gelmesin . Bir çok şeyi pek çok insandan daha iyi biliyorsunuz . Çok uzun yıllar hayat tecrübesi edindiniz . Çocuk büyüttünüz , ev idare ettiniz , geçiminizi sağladınız . Bilgiye ulaşma yollarının başında okuma-yazma gelir ve bu sayede siz kursiyerler bugün okuma yazma sertifikasını elde etmiş bulunuyorsunuz . İnşallah bundan sonra dışarıdan ilkokulu da bitirirsiniz ve ilkokul diploması alırsınız . Bu hayal değil " diye konuştu .
ARTIK HEM OKUYOR VE HEM YAZIYORUM
166 kursiyerin katıldığı Ana-Kız okuldayız projesinin sertifika töreninde dikkat çeken 44 yaşındaki 9 çocuk Annesi Nurten Felekoğlu da yaptığı konuşmada , " Bugün benin ve benim durumumda olan bütün kadınlar için çok önemli bir gün . 44 yaşındayım öğrenmenin yaşı yoktur . Burada 44 yaşından sonra okuma ve yazma öğrendim . Kendimde eksik gördüğüm yanlarımı çocuklarıma yaşatmamak için elimden geleni yaptım . Ama gördüm ki benim içinde geç değilmiş , artık okuyor ve yazıyorum " dedi .
Programda daha sonra eğitimi başarıyla tamamlayanlara Vali Sebahattin Öztürk , ve diğer protokol mensuplarınca sertifika ve hediyeleri verildi .
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törenin ardından Karaçoban İlçesine geçen Vali Öztürk ve beraberindeki heyet , Cuma namazını Güzeal Baba Camii ' nde kıldıktan sonra yaylada düzenlenen yemeğe katıldılar .