Kızılay, Bilge köyündeki çocuklara yardım gönderdi

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından açılan aşevinin kapanması ile zor günler geçiren köy

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından açılan aşevinin kapanması ile zor günler geçiren köydeki yetim ve öksüz çocuklara Kızılay sahip çıktı.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 4 Mayıs 2009'da bir nişan törenine köyde akraba olan kişiler tarafından düzenlenen silahlı baskında 7'si çocuk, 16'sı kadın toplam 44 kişi öldürülmüştü. Mağdur ve sanık yakınlarının yemek ihtiyacının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gönderilen 392 bin TL ödenek bir ay önce bitince Bilge köyündeki aşevi kapandı. Köy Muhtarı Abdurrahman Çelebi, Valilik ve Kaymakamlığa yaptığı aşevi talebine ise olumlu cevap alamayınca Kızılay'ı aradı. Öğlen ve akşam yemeklerini aşevinde yiyen 61 yetim ve öksüz çocuğu göz önünde bulunduran Kızılay, köye içinde kuru gıda olan 61 paket yardım gönderdi.

Yardımları köye kadar götürüp köy muhtarı Abdurrahman Çelebi ve köylülere teslim eden Kızılay Mardin Şube Başkanı Muzaffer Esendemir, Kızılay olarak köyde yaşanan drama sessiz kalmayarak üzerlerine düşeni yerine getirdiklerini söyledi. Muhtarın kendilerine 15 gün önce yardım için başvurduğunu söyleyen Esendemir, "Köyde kapanan aşevinden sonra muhtarımızın bu yardım başvurusunu biz de genel merkeze ilettik. Genel merkezimizde köydeki yetim ve öksüz sayısı kadar bize kuru gıda paketlerini gönderdi. Biz de köye gelerek 61 adet kuru gıda paketlerini bu çocuklarımıza dağıttık. Bu yardımlarımız inşallah ileri günlerde de devam edecek." dedi.

Köy muhtarı Abdurrahman Çelebi ise aşevi kapandıktan sonra çocukları daha iyi şartlarda büyütmek için seferber olduklarını, bu konuda yardım için ilk olarak Kızılay'a başvurduğunu söyledi. Kızılay'ın ihtiyaçlarını karşılamak üzere anında cevap vermesinin anlamlı olduğuna dikkat çeken Çelebi, aşevinin kapanması ile buradaki yetim ve öksüz çocukları daha iyi bir şekilde yetiştirmek için hayırseverleri köye yardım yapmaya çağırdı.

Katliamda eşi ve bir çocuğunu kaybeden muhtar Çelebi, katliamın ardından bir yıl geçmesine rağmen çözülememesini derin ve karanlık örgütlere bağladı. Kendi elleri ile büyüttükleri ve aynı zamanda amcazadeleri olan saldırganların arkasında PKK, Hizbullah veya Ergenekon gibi örgütlerin olduğuna adı gibi emin olduğunu söyleyen Çelebi, katliamın üzerindeki sırın çözülmesinin ise en az 10 yılı bulacağını sözlerine ekledi.