Eşme'de Festival Hazırlığı

Uşak'ın Eşme İlçesi'nde bu yıl 17

Eşme'de Festival Hazırlığı
Uşak'ın Eşme İlçesi'nde bu yıl 17.'si gerçekleştirilecek olan "Uluslar arası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali" hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, bu yıl düzenleyecekleri festivale Zülfü Livaneli, Gülay ve Gülşen gibi ünlü sanatçıların da katılacağını ifade etti.
Eşme'de her yıl belediye tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen kilim kültür ve sanat festivali bu yıl 25-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Kilimciliği tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalin yöre halkı tarafından yoğun ilgi gördüğünü ancak yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle ilçede sağlıklı olarak kilim üretimi yapan üç firmanın kaldığını anlatan Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, kilimciliği geliştirmek için hazırladıkları projelerin de hükümet tarafından desteklenmediğini öne sürdü. Yıldırım festival kapsamında 25 Haziran Cuma akşamı Gülşen, 26 Haziran Cumartesi akşamı Gülay ve 27 Haziran akşamı Zülfü Livaneli'nin sahne alacağını belirtti ve ses sanatçılarının dışında 3 gün günlük festival sırasında Prof.Dr. Üstün Dökmen gibi değerli konukların Eşme'lilerle bir araya geleceğini dile getirdi.
Festival ile Eşme kilimini yaşatmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım şunları söyledi; "8 Haziran tarihinde ilçemize gelen uluslar arası ticaret yapan bir firma Eşme kilimini dünyaya pazarlamayı düşündüğünü söyledi. Bu girişimin hayata geçmesi halinde Eşme kiliminin eski günlerine döneceğini umut ediyoruz. Eşme kilimini dünya markası yapmak istiyoruz. Kilim ilçemizin sembolü olmaya devam edecek ama maalesef seri üretim ve dokuyanın az olması gibi sıkıntılar nedeni ile sadece sembol olarak kalacak. İlçede geçtiğimiz yıllarda 10 firma üretim yapıyordu ancak bu sayı 3'e kadar düştü. Kilimciliğe bir teşvik verilmez yada hazırlanan projeler desteklenmezse birkaç yıl sonra ilçede kilimcilikten söz edemez hale geleceğiz. Belediye olarak bir çok proje hazırladık ama hiçbir kurumdan ve hükümetten destek alamadık"dedi.