Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri

Dünya Kupasında mücadele edecek A grubu ekipleri Fransa, Güney Afrika, Meksika ve Uruguay'ın aralarında oynayacakları maçlar, maç saatleri ve maçların analizleri. Dünya Kupası 2010 A grubu takımlarının hakkında son bilgiler ve skorlarını beyazgazete.com'dan takip edebilirsiniz... İşte A grubu takımları ve maçları...

Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri
Dünya Kupasında mücadele edecek A grubu ekipleri Fransa, Güney Afrika, Meksika ve Uruguay'ın aralarında oynayacakları maçlar, maç saatleri ve maçların analizleri. Dünya Kupası 2010 A grubu takımlarının hakkında son bilgiler ve skorlarını beyazgazete.com'dan takip edebilirsiniz... İşte A grubu takımları ve maçları...


Fransa      
Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri

Önceki turnuvaları

Fransa, 1958'de Just Fontaine gibi sahip olduğu müthiş oyuncularla 3. olmuştu. Yine 1986'da bir üçüncülük yaşayan Fransa, bundan bir önceki turnuvayı da dördüncü olarak tamamlamıştı. Fransa, ilk ve son olarak 1998 yılında Dünya Kupası'nı kaldırdı. 2006'da ise finalde İtalya'ya kaybederek ikinci oldu.

Nasıl geldiler

Fransa'nın turnuvaya katılım hakkını elde etme şeklinin pek de adil olmadığını söyleyebiliriz. Nitekim İrlanda ile oynanan Play-Off maçında Henry'nin elle attırdığı gol sonrası birçok kesim Fransa'nın yerine İrlanda'nın Güney Afrika'ya gitmesi gerektiği görüşündeydi. Fransa'nın tarihine baktığımızda, elemelerde hep zorlandığını görebiliriz. Ancak arka arkaya düzenlenen 4 Dünya Kupası'na da katılarak ülke rekorunu kırdılar.

Eleme gruplarına Avusturya yenilgisiyle birlikte kötü bir başlangıç yapan Fransa, daha sonra da Romanya ve Sırbistan maçlarında puan kayıpları yaşadı ve grubu ikincilikle tamamlayarak Play-Off'larda İrlanda ile eşleşti. Sonrasını ise hepimiz biliyoruz...

Güçlü tarafları

Hiç şüphe yok ki kağıt üzerinde mükemmel bir kadroya sahipler. Bu doğrultuda düşündüğümüzde, Fransa'yı kupanın en büyük favorileri arasında gösterebiliriz. Özellikle hücum hatları Nicolas Anelka, Franck Ribery, Thierry Henry ve Yoann Gourcuff gibi önemli isimlerle dolu.

Zayıf tarafları

Fransa'nın bir türlü savunmadaki dengeyi kuramadığını söyleyebiliriz. Gallas stoper için tamam ancak Eric Abidal bu bölgenin oyuncusu değil. Bunun yanında oyuncuların saha içerisindeki iletişimleri de olduka yetersiz.

Hoca

Raymond Domenech, belki de dünya futbolunun en sevilmeyen isimlerinden bir tanesi. Geçmişte oldukça büyük hatalar yaptı. Aynı zamanda önceden kestirilemeyen bir stile sahip. Özellikle Fransa'da yaptığı kadro seçimleri çok tartışıldı. Ancak 2010 Dünya Kupası, onun Fransa ile son turnuvası olacak. Fransa Futbol Federasyonu, milli takımın başına Laurent Blanc'ı getirdiklerini açıklamıştı.

Takımın Yıldızı


Thierry Henry (Barcelona)

Henry, İrlanda maçının ardından gerçekten son derece zorlu bir dönemden geçti. 2010 Dünya Kupası, muhtemelen milli takım formasını giydiği son turnuva olacak. Vieira'nın ardından kaptanlığı alan Thierry Henry, 51 gollee Fransa Milli Takımı'nın tarihindeki en golcü oyuncusu.

Franck Ribery (Bayern Münih)

Bayern Münih'in yıldız futbolcusu, bu sezon yaşadığı sakatlıklar sebebiyle kendisini fazla gösteremedi. Ancak bu turnuvaya çok farklı hazırlandığı biliniyor. Fransa'nın saha içindeki en büyük kozlarından biri olacaktır.

Nicolas Anelka (Chelsea)

Anelka, ilk kez Dünya Kupası tecrübesi yaşayacak. Bu sebeple birçok kesim onun Chelsea'deki başarılı performansından daha fazlasını verebileceğini düşünüyor.

En parlak zamanları

Fransızlar, iki yıllık bir süreç zarfında dünya futbolunu adeta domine etmişti. Stade de France'da kazanılan 1998 Dünya Kupası'nın ardından, 2000 Avrupa Şampiyonası'nda da zafer onların olmuştu.

Saha dışında neyle ünlüler?

Fransa yemekleriyle ünlü güzel bir ülke. Aynı zamanda dünya üzerinde en çok ziyeret edilen şehir Paris'e sahip bir ülke. Hentbol takımlarının da dünyada söz sahibi olduğunu söylemeyi unutmamak gerek.

En çok yaptıkları

Turnuvaya kötü bir başlayıp iyi bitirmek.

Hedefler

Fransa, Güney Afrika'ya kupayı kazanmak için gidiyor. Ancak bunu yapabilecek oyunculara sahip olsalar bile, ne yazık ki başlarındaki teknik adam onların freni olabilir.


Güney Afrika  Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri

Önceki turnuvaları:

1 Afrika Uluslar Kupası Şampiyonluğu ve 2 Dünya Kupası katılımı, !990'larda Güney Afrika'nın CAF ve FIFA girdikten sonra gösterdiği müthiş başarılardır. Avrupa'dan, Premier Lig'e ordan İsrail'e kadar birçok ligde oynayan oyuncuları var ve Güney Afrika Premier Futbol Ligi hızlı gelişiyor. Orlando Pirates, Kaizer Chiefs, Mamelodi Sundowns ve SuperSport United, bu gelişmede önemli role sahip.

Nasıl geldiler?

Güney Afrika, 2010 Dünya Kupası ev sahibi olduğu için otomatik olarak yükseldi, Diğer Afrika ülkelerinin de oyunu alarak Afrika Kıtası'ndaki ilk kupayı düzenleyecekler.

Güçlü tarafları

Yetenekli ve hızlılar. Güney Afrikalı oyuncular teknik olarak doğuştan yetenekliler ve diğerlerinden daha hızlılar. Ülke tarihi boyunca hep iyi kalecilere sahip oldular, durum şimdi de böyle.

Zayıf tarafları

Gol yollarında sorun yaşıyorlar. Oynadıkları hazırlık maçları ile attıkları goller kıyaslandığında ağları bulmakta zorlandıkları kesin.

Hoca

Hocaları takımı zafere götürmek istiyor, en azından dünyanın gözü önünde bir başarı bekliyor Carlos Alberto Parreira. Brezilyalı Joel Santana'nın SAFA trafından kovulmasından sonra Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan deneyimli teknik adam, Güney Afrikalı oyuncularla bir yolunu bularak başarılı olacak doğru isim olabilir.

Takımın Yıldızı

Benni McCarthy (West Ham United)

Eski Porto'lu oyuncu, İngiltere'de iyi bir sezon geçiremedi ancak hala Güney Afrika'nın en golcü oyuncu ünvanını elinde tutuyor 31 gol il. Avrupa'nın en önemli liglerinde forma giydi ve deneyimi ile kadro için çok değerli bir role sahip.

Steven Pienaar (Everton)

Yetenekli Everton orta saha oyuncusu Güney Afrika'da yılın oyuncusu seçildi. Güney Afrika'nın ortasahasında atacağı paslar ile takımı zafere taşıyabilecek isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

Bernard Parker (FC Twente)

Parker, takımı için önemli bir oyuncu özellikle de attığı goller ve üzücü zamanlarda ayakta kalabilen yapısı ile. Baskı anındaki bitirici vuruşları bazen maçın tek kader anı olabiliyor.

En parlak zamanları

Gana'yı, 1996 Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde 3-0 ile geçtikleri mücadele ve tabi ardından finalde Tunus'u 2-0 ile devirdikleri maç en başarılı anlarıydı. Bir diğer önemli an ise 1997 yılında Fransa 98 Dünya Kupası'na katılmayı garantilemeleriydi.

Saha dışında

Neyle ünlüler: Rugby ve Cricket başarıları da onlar için çok önemli. Güney Afrika şu andaki Rugby Dünya Kupası şampiyonu ve aynı zamanda crickette de çok iyi durumdalar. Kültürel olarak da farklılıkları çok belirgin.11 yerel dilleri bulunuyor ve sadece 5 tanesini kullanıyorlar ve sadece 1 milli marşları bulunuyor.

En çok sevdikleri: Geleneksel çalgı aletleri olan Vuvuzela ile şarkı söyleyip dans etmek.

Hedef

Son olarak, en büyük futbol organizasyonuna evsahipliği yapmak önemli ancak saha içinde ve dışında takımlarını destekleyen Güney afrikalılar için gruptan çıkamamak çok büyük hayal kırıklığı olacaktır.


Meksika   Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri

Önceki turnuvaları

Uluslararası alan Meksika Milli Takımı, tek zaferini 1999 yılında Konfederasyonlar Kupası'nda şampiyon olarak yaşadı. Copa America'da da iki defa finale çıkan (1993 Arjantin ve 2001 Kolombiya) Meksika, CONCACAF'a katılmasıyla şampiyonlukları kazanmaya başladı. Beş defa CONCACAF Gold Kupa'da şampiyonluk yaşayan yeşil-beyazlılar, bu konfederasyonun en güçlü ekiplerinden biri olarak gösteriliyorlar.

Nasıl geldiler?

Meksika zorlu bir eleme süreci geçirdi. Hugo Sanchez, U-23 takımını Pekin 2008 olimpiyatlarına taşımayı başaramayınca istifa etti. Sven-Goran Eriksson'un göreve gelmesi takımda ufak bir kıpırdanma yaşattı ancak Honduras karşısında alınan yenilgi İsveçli teknik adamın sonunu hazırladı. Javier Aguirre'nin görevi devralmasının ardından ufak bir tökezleme yaşayan Meksika, daha sonra beş maçlık bir galibiyet serisi yakalayarak Dünya Kupası biletini kaptı.

Güçlü tarafları

Meksika, ortasahasında pek çok bireysel yeteneği barındırıyor. Rafael Marquez ortasahanın defansif yönünde ustalaşırken, Cuauhtemoc Blanco, hücum anlamında takımına katkı yapıyor. Guillermo Franco ise Javier Aguirre'nin sisteminde gol atma görevini üstlenmiş durumda.

Zayıf tarafları

Meksika'nın temel sorunu öldürücü darbeyi bir türlü vuramaması. Eğer Guille Franco gününde değilse gol atmak onlar için zulme dönüşüyor. Elemeler boyunca görev yapan üç teknik adam da bu mevkiye yeni isimleri adapte edebilmek için uğraştılar.

Hoca

Kendine güvenen, bilgili ve açık sozlü olan Javier Aguirre, oyuncularını motive edebilmek için üst düzey çaba karcayan bir isim. Eriksson'un gidişinin ardından takımı toparlamak için elinden geleni yaptığını söyleyebiliriz. Genelde 4-3-3'ü benimseyen Aguirre, rakibin durumuna göre takımda radikal değişiklikler yapabiliyor.

Yıldız oyuncular


Cuauhtemoc Blanco (Chicago Fire)

Meksika futbolunun en popüler oyuncularından biri olan Franco, ABD'de liglerin tatile girmesiyle Veracruz forması giymeye başlayacak. Chicago ekibinin en büyük yıldızı olan Franco, ilerleyen yaşına rağmen Meksika'da topu en iyi kullanan isimlerden biri olarak gösteriliyor.

Rafael Marquez (Barcelona)

Sağlam savunmacı, milli takımın kaptanlığını yapıyor. Hücuma çıktığında takımına faydalı olabilen Marquez, topu kullanırken takım arkadaşlarını rahatlatan bir yapıya sahip. Ancak zaman zaman hırçın bir yapıya bürünen Marquez, takıma zarar verebiliyor.

Guillermo Franco (West Ham United)

Villarreal'in eski yıldızı İngiliz futboluna uyum sağlamayı başardı. Arjantin doğumlu olan Franco, hücum-pres yapmayı çok iyi bilen ve kazandığı toplarla takım arkadaşlarına pozisyon yaratabilen bir forvet.

En parlak zamanları


Meksika, son Dünya Kupası'nda ikinci tura çıkmasına rağmen 1970'de kendi seyircisi önünde futbollarının zirvesine ulaştılar. Aynen 1986'daki gibi çeyrek finalde elenen Meksikalılar, seyirci desteğinin önemini kanıtlayan bir takım oldular.

Saha dışında

Agav bitkisinin damıtılmasıyla üretilen tekila, Meksika'yı dünyaya tanıtan şeylerin başında geliyor. Meksika'ya özgü müzik yapan Mariachi gruplarını dinlerken içilen tekila, Dünya Kupası boyunca ABD'de ve Avrupa'da yoğun olarak tüketilecek. Sombrero adı verilen geniş hasır şapkalar da Güney Afrika'daki turnuvada Meksikalı taraftarları güneşten koruyacak.

Hedef

Aslında hedef oldukça basit. Gruptan çıkabilmek için ellerinden geleni yapacaklar ve çeyrek finale yükselmek için uğraş verecekler. Turnuvadan önceki 60 gün boyunca konsantrasyon ve hazırlık sürecine girecek olan Meksika'da taraftarların en büyük hayali ülkelerini dünyanın en iyi dört takımı arasında görebilmek.


Uruguay   Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri

Önceki turnuvaları

Tarihinde iki kez Dünya Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Uruguay'ın şaşalı günleri geride kaldı. Genelde birçok insan Uruguay'daki düşüşün nedenini sorgulay ancak asıl sorgulanması gereken bu küçük ülkenin bir dönem futbol sahnesinde nasıl başarılı olduğudur. İki Dünya Kupası Şampiyonluğu, iki Olimpiyat Altın Madalyası'na sahip olan Uruguay, tam 14 kez de Copa Amerika şampiyonluğu yaşayarak futbol tarihinin en başarılı milli takımlarından biri oldu.

Nasıl geldiler?

Güney Amerika Elemeleri grubunda son maçta Arjantin'e yenilerek beşinci olan Uruguay, Kosta Rika ile play-off oynadı. İlk maçı 1-0 kazanan mavi beyazlılar, ikinci maçtan beraberlikle ayrılmayı başararak Güney Afrika vizesi aldı.

Güçlü tarafları

Sağlam savunma hattı ve hava toplarındaki hakimiyeti, Uruguay Milli Takımı'nın en güçlü yanları. İyi ya da kötü oynamaları farketmiyor, sahada terlerinin son damlasına kadar mücadele ediyorlar. Zaten asla pes etmemek üzerine kurulu oyun felsefelerinin bir adı da var: Garra Charrúa.

Zayıf tarafları

Uruguay, takım olarak istikrarsız ve ne yapacağı belli olmayan bir takım. Onları sahada en üst seviyede pas yaparken de görebilirsiniz, hiçbir varlık gösteremediklerine de tanık olabilirsiniz. Ayrıca hücum hattında dünya çapında yıldızlarına sahip olmalarına rağmen, birçok hücumu fütursuzca harcamakta üstlerine yoktur.

Hoca

Teknik direktör Oscar Washington Tabarez, takımı Dünya Kupası'na götürmesine rağmen eleştiriliyor. Genel olarak takımını 4-3-3 oynatan Tabarez, rakibe göre 4-4-2 ve 3-4-1-2 taktiklerine de dönebiliyor.

Takımın yıldızları

Diego Forlán (Atletico Madrid)

Dünyadaki en bilindik Uruguaylı futbolcu olan Forlan, ikinci kez Dünya Kupası tecrübesi yaşamaya hazırlanıyor. İki kez Altın Ayakkabı ödülünü elde eden yıldız futbolcu, milli takımıyla da önemli başarılar elde etmek istiyor.

Cristian Rodriguez (Porto)

Hem inanılmaz sol ayağı hem de cesur futboluyla Uruguaylı taraftarların sevgilisi olan 'El Cebolla', sol kanadın vazgeçilmez ismi olarak biliniyor.

Diego Lugano (Fenerbahçe)

Liderlik vasıflarına doğuştan sahip olan Lugano, Uruguay defansının en önemli ismi. Hücuma çıktığında da tehlike yaratan stoper, asla kızdırmak istemeyeceğiniz isimlerden biri.

Best Footballing Moment
Uruguay'ın başarıları geçmişte kaldı ancak armalarının üstündeki dört yıldızı hâlâ büyük bir gururla taşıyorlar. Eğer Uruguay futbol tarihinden en önemli anlardan birini seçmek isterseniz, bu büyük ihtimalle Alcides Gigghia'nın 1950 finalinde Brezilya karşısında 79. dakikada attığı gol olacaktır.

Saha dışında


Neyle ünlüler: Şaraptan ve sıcak sudan yapılan 'Mate' adlı içecekleri, Candomb ve genellikle davulun ön planda olduğu müzikleri, iki ay süren Uruguay Festival'inin ana temasını oluşturuyor.

En çok sevdikleri:
Havalimanında aranmak! Uruguaylı futbolcular büyük ihtimalle Güney Afrika'ya indiklerinde, bagajlarında ot taşıdıkları için yetkililer tarafından durdurulacaklar. Ancak bu otlar, 'Mate' içeceğinin içerisine koyulan Yerba'dan başka bir şey değil.

Hedef


Uruguaylı taraftarların şampiyonluk beklediğini söylemek fazlaca iyimserlik olur ama Güney Afrika'da oynayacakları iyi futbol, Uruguay Milli Takımı'nın hâlâ canlı olduğunu göstermek için önemli bir şans olacak. Çeyrek finale çıkmak bile onlar için yeterli olacaktır.

A grubu

Fransa           Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri

Güney Afrika  Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri

Meksika          Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri

Uruguay         Dünya Kupası 2010 A grubu maç programı ve maçların analizleri


A Grubu Maçları ve Saatleri

11 Haziran 2010
Uruguay – Fransa Green Point Stadyumu, Cape Town

16 Haziran 2010
Güney Afrika – Uruguay Loftus Versfield Stadyumu, Pretoria

17 Haziran 2010
Fransa – Meksika Peter Mokaba Stadyumu, Polokwane

22 Haziran 2010
Meksika – Uruguay Royal Bakofeng Stadyumu, Rustenburg

22 Haziran 2010
Fransa – Güney Afrika Free State Stadyumu, Bloemfontein