Van Gölü Konulu Filme Ödül

Orman Bakanlığı, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Çevre" konulu belgesel ve kurmaca film yarışmasında YYÜ Radyo Televizyon Teknolojisi Bölümü öğrencisi Merve Yeğin'in çektiği "Mavinin Gözyaşları" adlı filmin 3

Van Gölü Konulu Filme Ödül
  Orman Bakanlığı , Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi ' nin ortaklaşa düzenlediği " Çevre " konulu belgesel ve kurmaca film yarışmasında YYÜ Radyo Televizyon Teknolojisi Bölümü öğrencisi Merve Yeğin ' in çektiği " Mavinin Gözyaşları " adlı filmin 3 . olduğu öğrenildi . Van Gölü ' ndeki hızlı kirlenmeyi konu edinen 11 dakika 9 saniyelik filmin yapımında 7 kişilik bir ekibin çalıştığı , filmin yapımının yaklaşık 3 aylık bir sürede gerçekleştiği bildirildi .
İletişim araştırmacısı ve belgesel film yönetmeni Prof . Dr . Sedat Cereci gözetiminde gerçekleşen " Mavinin Gözyaşları " adlı filmin Cem Erman , Tolga Kılınç , Lorena McKennit , Van Den Budenmayer ' in müzikleriyle kurgulandığı belirtildi . Son yıllarda Van Gölü ' nde gözlemlenen aşırı kirlenmenin boyutlarının tehlike sınırlarına ulaşması üzerine kirlenmeye dikkat çekmek ve insanların kirlenme konusundaki duyarsızlığını göstermek üzere " Mavinin Gözyaşları " adlı belgesel filmi çektiğini söyleyen filmin yönetmeni Merve Yeğin , Van Gölü ' yle iç içe yaşayan insanların Van Gölü ' nün yok olduğundan haberleri olmadığını dile getirdi .
Türkiye ' de sinema , iletişim , güzel sanatlar alanlarında eğitim veren okulların öğrencilerinin katılabildiği yarışmanın , çevre konusundaki duyarlılığı arttırmayı amaçladığı , yarışmaya destek veren Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ' nın , yarışmaya katılan filmleri her türlü etkinliklerinde gösterime sunacağı belirtildi . Yarışma için çekilen filmlerin hiçbir biçimde ticari amaç taşımama şartının bulunduğu ve değerlendirmelerden sonra da ticari amaçla kullanılmayacağı açıklandı .
Dünyadaki çevre kirliliğine ve bu kirliliğin insanların yaşamına etkilerine dikkat çekmek için düzenlenen yarışmada , jürinin filmlerin değerlendirilmesi sırasında filmlerin konularının eğitim ilkelerine uygunluğundan konunun en uygun görüntülerle anlatımına , filmin yaklaşımının insanların dikkatlerini çevre konusuna çekip çekmediğinden toplumsal ahlak kurallarına uygunluğuna kadar değişik ölçütler kullandığı bildirildi . Yarışmaya katılan filmlerde özellikle çevre duyarlılığını geliştirici unsurların dikkate alındığı dile getirildi .
Seçici Kurulu Prof . Dr . Naci Bostancı , Prof . Dr . Seçil Büker , Prof . Dr . Zakir Avşar , Doç Dr . Serdar Öztürk , Öğr . Gör . Kurtuluş Özgen , Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ' ndan Güner Ergün ve Hatice Üncü ' den oluşan film yarışmasının ödül töreninin 5 Haziran Çevre Günü ' nde Ankara ' da yapılacağı , Van Gölü ' ndeki kirlenme konulu filmiyle yarışmada ödül alan Merve Yeğin ' in de ödülünü törende alacağı belirtildi .
2010 yılında yerel bir televizyon kanalında yayınlanan Yaşamın Çeyiz Sandığı adlı kültür programını da yöneten Merve Yeğin ' in , kısa film , belgesel film ve kurgu alanlarında başarılı çalışmalarının bulunduğu , gelecek yıllarda düzenlenecek olan film yarışmalarında da adının duyulacağı vurgulandı .