Avustralya'da, İsrail'in Gazze gemilerindeki katliamı protesto edildi

İsrail ordusunun, Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere yaptığı insanlık dışı saldırıya Avustralya'dan da tepki geldi. 'Rotamız Filistin, Yükümüz İn

  İsrail ordusunun , Gazze ' ye insani yardım taşıyan gemilere yaptığı insanlık dışı saldırıya Avustralya ' dan da tepki geldi . ' Rotamız Filistin , Yükümüz İnsani Yardım ' sloganıyla yola çıkan ve dün İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıyla tüm dünyayı ayağa kaldıran olayla ilgili olarak Avustralya ' nın Sydney şehrinde geniş katılımlı bir protesto düzenlendi .

İsrail hükümeti ve ordusunun kınandığı protesto bugün akşam saatlerinde gerçekleşirken , gösteriye yaklaşık 4 bin kişi katıldı . Gösteriye Avustralya Yeşiller Partisi tam destek verirken , insan hakları örgütleri , aktivistler , sosyalist dernekler , Avustralya yerlileri Aborjinlere ait gruplar , Güney Amerikalı dernekler , Müslüman ülkelere ait insani yardım kuruluşları ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı .

Türkiye ve Filistin bayraklarının yer aldığı gösteride , protestocular İsrail ' i lanetlerken , olaya tepkisiz kalarak , kınama yerine üzüntülerini dile getiren Avustralya hükümetine de tepki gösterdiler .

Protestoda konuşan Avustralya eski müftüsü Taj El-Din Hamid Hilaly , İsrail ' in bu ve buna benzer katliamları her zaman yaptığını belirterek , Avustralyalı Müslümanlar olarak Filistin halkının her zaman yanlarında olacaklarını söyledi . ' Türkiye geliyor . . ' şeklinde slogan atan Hilaly , ' İran ise hazır bekliyor ' diyerek İsrail ' in pervasız tavırlarına son vermesini istedi .

Gösteride konuşan ve Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Auburn Belediyesi Başkan Yardımcısı İzzet Anmak , İsrail ' in gerçek yüzünü dünyaya bir kez daha gösterdiğini söyleyerek , Avustralyalı parlamenterlerin konuya ilgisiz kalmadan tepkilerini göstermeleri çağrısında bulundu . Anmak ' One Minute ' diyerek , şehitler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti .

Avustralya Yeşiller Partisi adına konuşan milletvekilli Lee Rhiannon ise yapılan katliamı kınadıklarını belirterek , hükümetin de bir kınama yayınlaması gerektiğini belirtti . Rhiannon , İsrail devletinin Gazze ' ye uyguladığı ambargoyu kaldırarak , çevresindeki duvarları kaldırması çağrısında bulundu . Lee Rhiannon , " İsrail uyguladı ambargo ile binlerce sivilin açlıktan veya hastalık sebebiyle ölmesine sebep oluyor . Bu bir başka cinayet türüdür . Bu ambargoyu uyguladığı sürece insanlık suçu işlemeye devam edecektir . " dedi .

Konuşmaların tamamlanmasıyla protestocular , polis kordonu eşliğinde Sidney ' in şehir merkezinde yürüyüşe geçti . Yürüyüş sırasında polise hakaret eden bir Aborjin , polis tarafından göz altına alındı . - Avustralya Zaman