Ak Parti Manisa İl Başkanlığından Muhalefete Eleştiri

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, "Referandumda siyasi tercihi ne olursa olsun tüm halkımız daha fazla demokrasiyi tercih edecektir" dedi.

  Haftalık basın toplantısını il yöneticileri ve partililerle birlikte partinin toplantı salonunda gerçekleştiren Arslan , İsrail ' i kınadı , İskenderun ' da şehit düşen askerlerin ailelerine baş sağlığı diledi .
Arslan , konuşmasında geçen hafta sonu Manisa ' ya konferansa gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı ' nın AK Parti aleyhinde yaptığı iddialara cevap verdi .
Arslan , Bölükbaşı tarafından partisi ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında söylenen cümleleri kınadığını belirterek şöyle konuştu : " Muhalefet maalesef milletimizin çok gerisinde kalmıştır ; yeni ve özgün hiçbir projesi yok . Hiç proje üretememekte ve klişe laflarla günü geçirmektedir . Diğer yanda medyanın parlatmaya çalıştığı CHP . "
Ak Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan , MHP ' li Deniz Bölükbaşı tarafından ortaya atılan ' AK Parti PKK ' nın taşeronluğunu yapıyor ' , ' Referandumda Türkiye yol ayrımına geldi ' , ' Belediye hizmetleri engelleniyor , iktidar takoz oluyor ' iddialarına cevap verdi .
Arslan , konuşmasında Deniz Bölükbaşı ' nın yalan yanlış iddialarda bulunduğunu belirterek " AK Parti PKK taşeronluğunu yapıyor diyen Bölükbaşı ' na bu sözlerini iade ediyorum . Böyle bir iddia sahibi olmak izan sahibi kimsenin yapacağı iş değildir . Anayasa paketinin meclisteki oylamasında İmralı ' dan gelen emirle BDP ' liler oylamaya katılmayıp ; MHP ile aynı safta yer almışlardır " dedi .
Referandumda Türkiye ' nin yol ayrımına geldiğinin doğru olduğunu belirten Arslan , şunları söyledi : " Gerilim politikası uyguluyorlar . Bu referandumda siyasi tercihi ne olursa olsun tüm halkımız daha fazla demokrasiyi tercih edecektir . Referandum da AK Parti oylanmayacaktır ; milletimizin tüm fertlerinin hayat kalitesini artıran anayasa değişiklik paketi oylanacaktır . Bu paket milletimizin tüm fertlerine daha demokratik bir havayı teneffüs etme imkanı tanımıştır ve milletimiz bu yönde tercih yapacaktır . "
Manisa ' da belediye hizmetlerinin engellendiği iddialarına gülüp geçtiklerini ifade eden Arslan , sözlerine şöyle devam etti : " Belediye Başkanı Cengiz Ergün ' den bugüne kadar bu konuda herhangi bir cümle duymadık . Varsa başkandan sadece bir konuyu hemen söylemesini bekliyoruz . Bunu iddia etmek insafsızlıktır ; Manisa ' yı bilmemektir . Biz şimdiye kadar kamuoyu önünde defalarca belediye yönetimine Manisa ' ya hizmet için her türlü destek vereceğimizi ifade ettik . Bunu da belediye meclisindeki yapıcı muhalefet
anlayışımızla gösterdik . Daha ne yapmamızı bekliyorsanız onu da söyleyin ; yapalım . Yeter ki hizmet yapmama bahaneniz olmasın . "
ARINÇ TOPLUMA MALOLDU
Arslan , Manisa ' ya gelen tüm MHP üst düzey yetkililerinin Arınç ' a saldırmayı prensip edindiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı : " Sayın Arınç ' ın Türkiye ' nin en iyi hatip ve devlet adamlarından biri olduğuna herkes şahit . Sayın Arınç ' ı bırakın da siz ne yapıyorsunuz onu söyleyin . Topluma mal olmuş kişilere saldırıyorsunuz . "