New York'ta vapur kazası

Bir hafta içinde New Yorklular üçüncü defa korkulu dakikalar yaşadı. Geçtiğimiz hafta Times Square'deki (meydan) bomba yüklü araç, Cuma günü yine aynı

Bir hafta içinde New Yorklular üçüncü defa korkulu dakikalar yaşadı. Geçtiğimiz hafta Times Square'deki (meydan) bomba yüklü araç, Cuma günü yine aynı mekanda şüpheli bir paketin bulunuşunun ardından bu defa vapur kazası yürekleri ağızlara getirdi.

New York şehrinin yerleşkelerinden olan Staten Island ile Manhattan arasında çalışan bir feribot, yolcuları indireceği iskeleye hızlı girince 60 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Olayda ölen olmaz iken, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan kimsenin de olmadığı açıklandı. Kaza esnasında vapurda 252 yolcu ile 18 görevlinin olduğunu belirten yetkililer, kazanın nedeninin araştırıldığını açıkaldı. Kazayı atlatanlar, vapurun hız kesmeden iskeleye girdiği ve sarsıntı geçirdiklerini dile getirdi.

VAPUR SABIKALI

Kaza yapan Andrew J. Barberi isimli vapur bundan 7 yıl önce de yine aynı iskeleye yanaşırken kaza yapmış ve 11 kişinin ölümüne sebebiyet vermişti. Manhattan-Staten Island (5.2 mil, yaklaşık 8.5 km) arasında sefer yapan vapur günde ortalama 65 bin yolcu taşıyordu.