Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde vefat eden 79 yaşındaki Kore Gazisi Ferdi Veral askeri törenle toprağa verildi.

Ferdi Veral'in cenazesi Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii'ne getirildi. Cuma namazını müteakiben Bodrum İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Veral, namazın ardından Karaburgaz Mezarlığı'nda toprağa verildi. Gazi Veral'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askeri tören mangasının omuzunda taşınırken gaziler selam verdi. Cenaze törenine ailesi, sevenleri, yakınları ile Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Personel Albay Murat Hakan Elginöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER)
Bodrum Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Hasan Külcü ve Bodrumlu gaziler katıldı. TÜMGAZİDER Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü, gazi arkadaşlarının iki yıldır rahatsız olduğunu ve evinde tedavi gördüğünü belirterek "Felç hastası olarak evinde yatıyordu. Zaman zaman ziyaretine gidiyorduk. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağolsun. Daha önce Bodrum'da ilk başta 13 Kore Gazimiz vardı. Ancak 7 tanesi hayatta idi. Bodrum'da Kıbrıs ve Kore gazisi olmak üzere 72 gazimiz var" dedi.
Gazi Ferdi Veral'in Amerika'da olduğu belirtilen kızı Defne ve New York Üniversitesi'nde profesör olarak görev yaptığı belirtilen oğlu Emre Veral de cenaze törenine katıldı.
(OU-HO-Y)