Kırıkkale'de Hıdrellez Coşkuyla Kutlandı

Kırıkkale'de, Hıdrellez Kültür-Bahar Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kültür Bakanlığı Ustalar topluluğunun renk kattığı Celal Bayar Parkı'ndaki kutlamalarda katılımcılara geleneksel etli pilav ikramı yapıldı. Kutlamalara katılan Kırıkkale üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz öğrencilerinin yaktığı ateşin üzerinden atladı.
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Kültürleri oluşturan en önemli unsurların başında gelenek, görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Bugün burada kutladığımız dostluk ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olan Hıdrellez Bayramı örf ve adetimizin zengin önemli bir parçasıdır. Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluşup darda kalanlara, isteği olanlara, zorluk çekenlere yardım ettiği rivayet edilen gün. Hıdrellez aynı zamanda geniş bir coğrafyada bahara bereket ve bolluğa adım attığımız
gün olarak uzun zamandır 6 Mayıs'ta kutlanmaktadır" dedi.
Başkan Korkmaz'ın konuşmasının ardından Kültür Bakanlığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi yaptı. Müzik dinletisi büyük beğeni topladı.
Konser sonrasında ise katılımcılara Kırıkkale Belediyesi tarafından geleneksel etli pilav ikramı yapıldı. İkramların ardından Kutlamalara katılan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz öğrencilerinin yaktığı ateşin üzerinden atladı.