Genç Tasarımcıların Moskova Çıkarması

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Olgay Ergin'in "Sinematik Gelinler" adlı ders projesi kapsamında hazırladığı gelinlik, Rusya'da ilk kez düzenlenen "Moscow Luxury Wedding Fair"in afişinde yer aldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Olgay Ergin'in "Sinematik Gelinler" adlı ders projesi kapsamında hazırladığı gelinlik, Rusya'da ilk kez düzenlenen "Moscow Luxury Wedding Fair"in afişinde yer aldı. Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şölen Kipöz tarafından yürütülen proje kapsamında hazırlanan gelinliğin yapım aşaması 1.5 ay sürdü.
Sınıf arkadaşı Begüm Ünsal tarafından styling ve fotoğraf çekimleri gerçekleştirilen gelinlik, internette dikkat çekti. Deviantart.com adlı sitede gelinliğin fotoğrafına ulaşan tasarımcılar, internetten bazı iletişim siteleri aracılığı yoluyla Begüm Ünsal ile iletişim kurdu. Fuarın düzenleyicileri arasında olan Fransız tasarımcılar, internette gördükleri gelinliğe hayran olarak, Moskova Gelinlik Fuarı'nın afişinde kullanmak için izin istedi. Gelinliğin böylesine önemli bir fuarın afişinde kullanılmasının çok önemli olduğunu belirten Olgay Ergin; "Böyle bir teklif gelince çok şaşırdık. Gelinliği tasarlarken Elizabeth: Golden Age adlı filmden etkilendim. O dönemin yaşantısı ve kostümlerini çağımızın modern koşullarıyla birleştirerek gelinliği tamamladım. Fuarın afişi bir çok önemli moda tasarımcısı tarafından görüldü. Bu bizim için çok büyük bir başarı. Mezun olduktan sonra da gelinlik üzerine çalışmak istiyorum" diye konuştu.
Gelinliğin uluslararası bir platformda yer almasının çok büyük bir başarı olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Şölen Kipöz; "Öğrencilerimizin bu başarısı, yalnızca iyi tasarım yapabilmelerinde değil, tasarımlarını profesyonel sunum yöntemleri ile çağımızın iletişim kanallarını etkili kullanarak ifade edebilmelerinde yatıyor. Bizim onlara kazandırmaya çalıştığımız becerilerin bir yansıması olarak bu başarı yüzümüzü güldürdü" dedi.