Bilim Şenliği Mesleki Ve Teknik Eğitim Fuarı

Denizli'de 'Bilim Şenliği Mesleki ve Teknik Eğitim (METEF) Fuarı' Halk Eğitim Merkezi'nde açıldı.

Bilim Şenliği Mesleki ve Teknik Eğitim (METEF) Fuarı'nın açılış törenine Vali Yavuz Erkmen'in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığı zaman mesleki eğitimin Türkiye ile ters orantılı olduğunu, gelişmiş ülkelerde eğitim alanında yüzde 60 oranında mesleki eğitimin önde geldiğini, Türkiye'de ise son yıllardaki gayretlerle bu oranın yüzde 45'lere geldiğini söyledi. Gençlerin eğitimle donanımlı hale gelmesinin önemine dikkat çeken Vali Erkmen, teknolojik yarışa dönüşen dünyada, Türkiye'yi ön sıralara taşımak için mesleki eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
DENİZLİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE
Denizli'nin mesleki eğitim açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Vali Yavuz Erkmen, geçen yıl ilköğretim mezunu olan öğrencilerden yüzde 53'ünün meslek liselerini tercih ettiğini kaydetti. İlköğretim mezunu olan ve liseye devam eden öğrenci sayısının yüzde 83'lerden yüzde 93'e getirildiğini belirten Vali Erkmen, hedeflerinin iyi tarama ile ilköğretimi bitirmiş çocukların eğitim sistemi içinde tutup en üst noktaya kadar taşıyabilmek olduğunu söyledi.
ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER
'Kariyer Günleri'nin başlaması dolayısıyla öğrencilere de hitap eden Vali Erkmen, hayatta başarılı olmanın en önemli şartının hedef koyarak çalışmak olduğunu belirterek, bir konuda ihtisas sahibi olmanın önemine dikkat çekti. Herkesin kendi yeteneği olduğunu ve onlara doğru yönelmenin en doğrusu olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erkmen, "Milli ve manevi değerlerimize bağlı olacağız. Hiçbir zaman sevgimizi eksik etmeyeceğiz. Her şeyden önce kalbimiz insan sevgisi ile dolu olacak. Bu vatana olan sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmadan, bize bugünleri bağımsız, hür olarak bırakanlara sorumluluğumuzu unutmadan, gelecekte biz de bayrağımız hür olarak dalgalanacak şekilde gelecek nesillere bu vatanı en iyi şekilde emanet edeceğiz. Her şeyden önce ülkemize karşı sorumluluğumuzun bilincinde olacağız. Birbirimizi seveceğiz ve birbirimizin eksiğini tamamlayacağız" diye konuştu.
MOBİL OKUMA YAZMA ARACI
Vali Erkmen konuşmasının ardından METEF Fuarı ve Halk Eğitim Merkezleri El Ürünleri Sergisi'nin açılışını yaptı. Fuarda Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde kurs gören kursiyerler ile Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile iİlköğretim öğrencilerinin teknoloji ve el becerileri alanlarında yaptıkları ürünler yer aldı.
Vali Yavuz Erkmen ayrıca, MOBİL okuma-yazma aracını da ziyaret ederek okuma-yazma kursuna katılan kursiyerlerle sohbet etti.
Bilim Şenliği METEF Fuarı 6 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacak.