BDP'li Ufuk Uras 17. Madde için oy kullandı

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik paketinin Anayasa Mahkemesi'ni düzenleyen 17. maddesinin oylamaları sürüyor. BDP'li vekiller genel kurulu ter

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik paketinin Anayasa Mahkemesi'ni düzenleyen 17. maddesinin oylamaları sürüyor. BDP'li vekiller genel kurulu terketmesine rağmen İstanbul Milletvekili Ufuk Uras oylamaya katıldı. Uras'ın bu girişim AK Partili vekillerden büyük alkış aldı. Oylamaya MHP'li ve AK Partili üyeler katılırken, CHP'liler ise genel kurul salonunda oy kullanmadan gurubun ön sıralarında ayakta beklemeyi tercih etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli gruplarının ön sırasında oturdu. AK Partililer ile CHP'liler arasında zaman zaman tansiyonu yükselten atışmalar yaşandı. Oturumu yöneten Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin yaptığı müdahalelerle ortamı yumuşatmaya çalıştı.

Daha önceki oylamalarda oyunu kullanan milletvekilleri çoğunlukla oyunu kullandıktan sonra genel kurul dışına çıkarken bu oylamada vekiller oylarını kullandıktan sonra bazıları yerlerine otururken, bazıları ise sıra aralarında ayakta durmayı tercih etti.

Bu arada BDP milletvekili Ufuk Uras, diğer BDP'lilerin rağmen oylamaya katıldı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte oy kullanan Ufuk Urası'ı AK Partili Milletvekilleri alkışladı.