Salihli'de 2. Fenerbahçe Faciası!

Manisa 2

Manisa 2. Amatör Küme E Grubu'nda mücadele eden ve şampiyonluk yarışı yapan Salihli Spor ile Adalaspor'un bugün oynanan son maçları ilginç görüntülere sahne oldu. Aralarında 1 puan fark olan Salihli Spor ile Adalaspor, rakiplerini yenerek şampiyonluk kutlaması yaptı. İlginç anlar, Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Ligin son haftasında yaşadığı anları aratmadı.
Manisa 2. Amatör Küme E Grubu'nda 31 puanla lider olan Adalaspor, ligin son haftasında Salihli'de Ali İhsan Karayiğit Stadı'nda Beyliklispor'u konuk etti. Maça hızlı başlayan ve etkili atakları ile sık sık gol pozisyonuna giren Adalaspor, maçı Volkan Bulut (3) ve Serhat'ın attığı gollerle 4-0 kazanarak ligi 34 puanla bitirdi ve şampiyonluğunu ilan etti. Maç sonrası büyük bir coşkuya sahne olan stat, futbolcuların ve taraftarların şampiyonluk şarkıları ile inledi. Tribünlerde bulunan davul ve zurna çalan
kişilerde saha içine inerek futbolcularla birlikte uzun süre göbek attı. Adala Belediye Başkanı Ferayi Aslan'da futbolcuların yanına gelerek şampiyonluk nedeniyle kutlamalara katıldı.

SALİHLİSPOR DA ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI YAPTI
Adalaspor'un 1 puan gerisinde bulunan Salihlispor'un maçı da aynı anda İsmail Doğan Erdinç Stadı'nda başladı. Poyrazdamları Belediyespor'u konuk eden Salihlispor, bir hayli zorlandığı maçı son dakikalarda bulduğu golle 2-1 kazanarak 3 puanın sahibi oldu ve puanını 33'e yükselterek şampiyonluğunu ilan etti. Maç sonrası Salihlispor'lu taraftarlar stadın içine koşarak futbolcuları ve teknik kadroyu omuzlarında taşıdı. Futbolcular ve taraftarlar uzun süre statdan ayrılmayıp şampiyonluk şarkıları söyledi.
Sis bombaları ve konfetilerle uzun süre gösteri yapan taraftar ve futbolcular büyük bir coşku yaşadı.
Ligin son haftasına 31 puanla Adalaspor lider, Salihlispor ise 30 puanla 2. sırada girdi. Her iki takım da maçlarını kazanarak puanlarını 34 ve 33'e yükselti. Ancak Salihlispor'lu yöneticiler, 2 hafta önce oynanan bir maçta Adalaspor'un askerlik işlemleri tamamlanan bir genci müsabakada oynattığını tespit etti. Adı verilmeyen gencin askerlik işlemlerinin ardından futbol müsabakalarında oynamasının mümkün olmadığını iddia eden Salihli Spor'lu yöneticiler, söz konusu gencin askerlik ilişiğini Askerlik
Şubesi Başkanlığı'ndan da teyid etti. Pazartesi günü durumu Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna bildirecek olan Salihli Spor'lu yöneticiler askerlikle ilişiği bulunan gencinde oynadığı ve Adalaspor'un kazandığı maçın iptal edileceğinden ve 3-0 hükmen mağlup sayılacağından eminler. Salihlispor'lu yöneticilerin hesabı tutarsa Adalaspor'un puanı 31'e düşmüş olacak ve Salihli Spor, 33 puanla lider olacak.
Adalaspor Kulübü Başkanı Dilaver Güneş, "12 yıl önce 2. Amatör kümeye düşmüştük. Şimdi ise yeniden 1. Amatör Küme'deyiz. Şampiyonluğumuzu kimse gölgeleyemeyecek" derken, Salihli Spor Teknik Direktörü Abdullah Türkkan, kendileri lehine bir sonuç çıkmasını beklediklerini söyledi.